Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
Ivo, tohle je čistě věc záměru, vyjádření, stylizace. Některý fotky v barvě prostě nefungujou. Krom toho, realita kolem každého jedince je taková, jak jí dotyčný vnímá sám a díky Bohu za černobílou.
ivo, to je stejne blby, jako malovat jen realisticky obrazy. fotografie neni jen realita. fotografie je vedle zachyceni reality taky emoce, sdeleni, nazor, vtip... proste forma vyjadreni a jako takova by mela pouzivat vsechny dostupne prostredky. zaplatpanbuh za ty moznosti
navic i dokumentarni fotka v cb ma sve kouzlo... a co teprv fotka filmova a divadelni.
V pohodě, každému jak se líbí ... ale nejde vůbec o realitu, i barevné fotky mohou být libovolně surrealistické ...
to mas pravdu
ja si treba nedovedu predstavit klipy depeche mode z jiste ery v barvach. to by proste vubec nefungovalo. taky tam kde chces zvyraznit hru stinu a svetel je barva nekdy rozptylujici - muze i scenu kazit...
ja si treba nedovedu predstavit klipy depeche mode z jiste ery v barvach. to by proste vubec nefungovalo. taky tam kde chces zvyraznit hru stinu a svetel je barva nekdy rozptylujici - muze i scenu kazit...
-
jackies
Jasně. IVO to pochopí časem
K tomu se musí člověk dopracovat.
Jsou fotografie které jsou o barvách a jsou fotografie kde barva vyloženě ruší ten zachycený okamžik a pocit s nějakou větší hloubkou obsahu.
Řekl bych, že udělat skvělou černobílou fotografii je daleko těžší disciplína než fotit v barvě.
K tomu se musí člověk dopracovat.
Jsou fotografie které jsou o barvách a jsou fotografie kde barva vyloženě ruší ten zachycený okamžik a pocit s nějakou větší hloubkou obsahu.
Řekl bych, že udělat skvělou černobílou fotografii je daleko těžší disciplína než fotit v barvě.
Já si myslím, že Ivo to chápe, ale nebude aplikovat, protože on by třeba nikdy na housle nepoužil distortion
(to nemyslím vůbec jako urážku Ivo, spíš jako příklad konstrastů a našich individualit) 
V pohodě, prostě se mi to moc nelíbí ... Třeba můj kamarád Norbi Kovács dělá úžasné fotky a chystám se k němu na soukromou stáž
, ale když to dělá černobíle, tak mi to třeba tady přijde takové temné, trochu jak z pekla nebo hororu ... http://norbi.rajce.idnes.cz/TRUTNOV_2013 
jj, zejmena ta posledni, ta je z hororu 
ale prave kdyz ma mit fotka nejakej vyraz, sahnes po takovymhle prostredku. bez filtru, nebo odstraneni barev tomu "normalnimu" vyjevu vetsi temnotu nepridas - a o tom to je - cvaknuti je jedna disciplina a postprodukce druha. budme radi ze to tak je, driv se skoro vsechno muselo dit uz v ty prvni fazi. to sice dnesni pohled na fotografovani trochu meni, ale zase ji zpristupnuje i lidem, ktery se tomu neoddavaji "na plnej uvazek".
delay: je to o vkusu, ja zase rad podexponovane. miluju cernou. snimky, kde hraje prim svetlo, me vetsinou nebavej. a tam kde cernou nahrazuje seda, uz vubec (az na vyjimky)
ale prave kdyz ma mit fotka nejakej vyraz, sahnes po takovymhle prostredku. bez filtru, nebo odstraneni barev tomu "normalnimu" vyjevu vetsi temnotu nepridas - a o tom to je - cvaknuti je jedna disciplina a postprodukce druha. budme radi ze to tak je, driv se skoro vsechno muselo dit uz v ty prvni fazi. to sice dnesni pohled na fotografovani trochu meni, ale zase ji zpristupnuje i lidem, ktery se tomu neoddavaji "na plnej uvazek".
delay: je to o vkusu, ja zase rad podexponovane. miluju cernou. snimky, kde hraje prim svetlo, me vetsinou nebavej. a tam kde cernou nahrazuje seda, uz vubec (az na vyjimky)
-
jackies
Tak tady v tom případě se mi to také moc nelíbí.Ivo píše:V pohodě, prostě se mi to moc nelíbí ... Třeba můj kamarád Norbi Kovács dělá úžasné fotky a chystám se k němu na soukromou stáž, ale když to dělá černobíle, tak mi to třeba tady přijde takové temné, trochu jak z pekla nebo hororu ... http://norbi.rajce.idnes.cz/TRUTNOV_2013
1.) nějak mi k tomu "žánru" celkově BW nesedí
2.) polovinu fotek bych nemilosrdně osobně zahodil
3.) i bych tam často jinak řezal
Ale jasný je, že všechno je o vkusu.
Mě se ty fotky "norbi" moc nelíbí po technické stránce, obsahově jsou výborné.Kéž bych měl takové foto "oko" jako dotyčný....
Ale podle mě jsou zbytečně zprasené posprocesingem, hlavně vytažením stínů (aury kolem postav) a poté hodně zkontrastováno a přidáno černé. Tak to na mě působí.
Přitom do obsahově dobré fotky netřeba dělat takto brutálních zásahů.
Tady jsem také na zkoušku brutálně přehnal procesing,na fotkách z mého posledního výletu po okolí na kole.
http://tonysss.rajce.idnes.cz/Cejc_zari_2013/
Chtěl bych někdy mít zajímavé fotky i bez posprocesingu
,Prostě pěkné fotky abych to nemuse nějak dohánět počítačově 
Ale podle mě jsou zbytečně zprasené posprocesingem, hlavně vytažením stínů (aury kolem postav) a poté hodně zkontrastováno a přidáno černé. Tak to na mě působí.
Přitom do obsahově dobré fotky netřeba dělat takto brutálních zásahů.
Tady jsem také na zkoušku brutálně přehnal procesing,na fotkách z mého posledního výletu po okolí na kole.
http://tonysss.rajce.idnes.cz/Cejc_zari_2013/
Chtěl bych někdy mít zajímavé fotky i bez posprocesingu
-
jackies
Ano, třeba ty "spálené" okraje (norbi) jsou na můj vkus už přehnané.
Třeba na ty trubky ze Sibeliova monumentu na předchozí stránce jsem postprodukčně ani nesáhlTonysss píše:
Chtěl bych někdy mít zajímavé fotky i bez posprocesingu,Prostě pěkné fotky abych to nemuse nějak dohánět počítačově
Vytesat do kamene toto ....Je to trochu jako s pluginy ve studiu, když to člověk pěkně zprocesuje, často ocení jak to znělo skvěle bez toho
A ty trubky pokládáš za něco extra? Jsou to prostě normální dokumentární fotky do tvýho archivu, co by jsi na nich chtěl upravovat?Ivo píše:Třeba na ty trubky ze Sibeliova monumentu na předchozí stránce jsem postprodukčně ani nesáhlTonysss píše:
Chtěl bych někdy mít zajímavé fotky i bez posprocesingu,Prostě pěkné fotky abych to nemuse nějak dohánět počítačově
Většinou se snažím jen lehce upravit jas, kontrast, saturaci ostrost apod. Je to trochu jako s pluginy ve studiu, když to člověk pěkně zprocesuje, často ocení jak to znělo skvěle bez toho
Naposledy upravil(a) delay dne 18 zář 2013 14:19, celkem upraveno 1 x.