Fotokoutek uživatelů A/E zone

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone

Příspěvek od Ivo »

Je to Tamron SP 70-300, F 4-5.6, Di VC USD. Je necelé 2 měsíce starý s 5 letou zárukou , k mání za 7k ... http://www.megapixel.cz/tamron-sp-af-70 ... -pro-canon

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ivo, ja ho asi vezmu :-) sice svetelnost "des bes", ale balik na toho dreamy canona urcite ted neuvolnim. a tohle je za moc prijemnej peniz!

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No problem ... můžeme si ho předat v pondělí v Praze ... :wink: Máš ještě 6 dní na vlastní registraci u Tamrona na 5 let záruku (já jsem to ještě neudělal). Ale je opravdu dobrý ...

namátkou pár (obyčejných) fotek focených na něj:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ok :-) sz, at to tady zbytecne nezamorujeme businessem :-D

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Po včerejším velmi inspirujícím soukromém kurzu s Michalem Vitáskem jsem dnes k večeru experimentoval s prodlouženou expozicí ... (musím koupit neutrální šedý filtr pro nádherné efekty s několika minutovou expozicí)

Tohle byla 10 vterinová expozice při stmívání na zahradě (objektiv Sigma 17-50 2.8 ) je třeba kliknout pro rozumnou velikost

Obrázek

dendy

Příspěvek od dendy »

tak toto ANO .. neuveritelny pokoj z toho ide .. hned som si to dal na pozadie desktopu ... palec hore ! pekne to tam mas a pekna fotka

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ahoj, prece nema cenu fotit takovouhle statickou scenu s dlouhou expozici. tady ma smysl podle myho premejslet akorat o trosku vetsim zacloneni, kvuli prokresleni sceny, ale to je tak vse... dlouha expozice ma vyznam tam, kde se neco deje - voda, mracna, jinej pohyb, kterej da snimku dalsi rozmer a vyraz...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No ono u toho byla už skoro tma :wink: (kromě toho ten potůček teče :) A hlavně - byl to experiment, nic víc

delay

Příspěvek od delay »

Souhlas s biscuitem, ale na stranu druhou, kdo z nás, co aspoň trochu fotíme to měl "na začátku" jinak, že jo? :) Ačkoli bych to asi nenazýval experimentem, ale to je celkem jedno, je to jen slovo...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pro mě to byl rozhodně experiment, protože s tak dlouhou expozicí jsem zatím nikdy nefotil :) A když jsem včera u rybníka u břevnovského kláštera viděl jakou fotku udělal Michal Vitásek s 3 minutovou expozicí přes neutrální šedý filtr, tak mi hned bylo jasné, že tohle chci dělat taky (výsledek velmi mystický). Protože tento filtr ještě nemám (ale už ho objednávám), tak jsem to zkoušel jen tak :wink: (kromě toho ani listy, ani voda nebyly úplně statické)

Příští týden mě čekají 2-3 dny na opuštěných pobřežích jižního Irska, tak tam asi bude ráj na podobné fotky ... (objednávám taky pořádný stativ aby mi ho neodfoukl vítr do moře)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ivo, mas dobry sklo, dobrej fotak, jses v kopcich - zkus v noci hvezdy :-) expozice pres minutu uz znamenaj pohyb tecek, ale aspon si vyzkousis dlouhou expozici :-) noc je vubec specificka na foceni. popravde to mam hodne rad, akorat me nebavi cekat :-) ale ty hvezdicky za to stojej (myslim ty okolo sviticich bodu)

Obrázek

jackies

Příspěvek od jackies »

Jaké hvězdičky budou kolem svítících bodů záleží na počtu lamel.
To jen tak na doplnění.

IVO : až budeš mít ve sbírce úplněk měsíce, tak ho tu prosím nevystavuj :)
Každý ho máme v podobě sólo koule na černém pozadí.
Pokud se na něj chystáš, rozmysli si, a najdi si pořádné místo se vším všudy, ať ta fotografie za něco stojí.

delay

Příspěvek od delay »

biscuit: Autíčko se mi líbí.

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

No popravdě moc nechápu smysl extra dlouhé expozice ,tam kde to není potřeba zhlediska nějakého pohybu.
Pokud potřebuju mít fotku s velkou hloubkou ostrosti zacloním co nejvíc pokud možno co nejvíc to jde co ještě daný objektiv snese tak aby neklesala kvalita kresby a exponuju třeba 1-3 vteřiny. Ale moc se mi teda nezdá dávat si navíc ještě filtr, který mi moc ostrosti nepřidá a natáhnout tak čas na minuty. Nehledě na to, že se více zahřeje čip foťáku a tím se zvedne šum.
Opravdu tam kde nepotřebuju nějak efektně máznout pohyb něčeho na fotce (voda,hvězdy,auta..) tak tam se mi zdá zbytečné natahovat časy ještě filtrem.
Ale možná se pletu a víc se potom projasní stíny a fotka má větší dynamiku.Nevím...

delay

Příspěvek od delay »

Ne, zní to rozumně, ale jak jinak se s tím Ivo naučí, než zkoušením... Pak zjistí, že když tak miluje natural, že filtr = EQ, či dokonce lehká komprese a to je minimálně při náběru ošemetná věc :)

Odpovědět