To je ze stejny kategorie, jako zlaty napajeci kabely k zesilovaciTonysss píše: Ale možná se pletu a víc se potom projasní stíny a fotka má větší dynamiku.Nevím...
Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
dobry vtip 
Není to ze stejné kategorie ... Dlouhou expozicí (třeba i několik minut s šedým filtrem) vznikají naprosto jedinečné efekty a obrazy krajiny nebo architektury ...
1) náhodně procházející prvky (lidé, zvířata apod.) mizí, nejsou tam
2) pevné nehybné objekty zůstávají jak jsou
3) pohyblivé prvky (voda, pohybující se rostliny, listy, mraky) dostávají úplně jinou dynamiku a podobu
1) náhodně procházející prvky (lidé, zvířata apod.) mizí, nejsou tam
2) pevné nehybné objekty zůstávají jak jsou
3) pohyblivé prvky (voda, pohybující se rostliny, listy, mraky) dostávají úplně jinou dynamiku a podobu
Je to ze stejne kategorie. Kdybys poradne cetl, vedel bys, ze se bavime o nepohyblivych scenach ;]
Ivo: ty dvě poslední jsou supr...
No to s těma lidma, mě nikdy nenapadlo. že na málo frekventovaném místě tímto vlastně nahodně kolemjdoucího odmažu.
Ale stále probíhající lidé asi udělají nějaké šmouhy ne. No možná pokud se jedná o opravdu dlouhé expozice tak možná ani ne. Vyzkouším tedy vymazat lidi
A jak se chová třeba takový strom a listí ve větru ? to musí být potom jenom zelená koule
No to s těma lidma, mě nikdy nenapadlo. že na málo frekventovaném místě tímto vlastně nahodně kolemjdoucího odmažu.
Ale stále probíhající lidé asi udělají nějaké šmouhy ne. No možná pokud se jedná o opravdu dlouhé expozice tak možná ani ne. Vyzkouším tedy vymazat lidi
A jak se chová třeba takový strom a listí ve větru ? to musí být potom jenom zelená koule
To se nedá normálně (to bys měl nepoužitelně přepálené) ... na to musíš kvalitní neutrální šedý filtr (cena 3-5000
jsou jemnější 32-64x až ty pořádné krajinové = 1000x. Pak dopočítáš novou hodnotu expozice při použití filtru: když bez filtru ti foták hlásí třeba 1/20, tak s filtrem 1000 nastavíš expozici na 20 vteřin, když 0,5 vteřiny, tak nastavíš na 6 minut apod.
Kdo da za ND filtr 5k, je blazen 
Zoom, zoom....
Chci tim rict, ze 1000x ND od Lee v Cokin formatu se da sehnat za polovic a nic moc lepsiho uz neni... ;]jackies píše:nebo si očoudíš sklíčko nad svíčkou za 2,50.-
Pokud to s tím přepalem bylo na mne, tak Ivo neboj, po 15 letech ze zrcadlovkou v ruce, vím co je čas expozice 
Filtr mám pro potřeby videa variable ND 1-8 EV ,tak vyzkouším.
A co se týče fotky s tím budhou na zahradě. expozice se mi nezdá nějaká dlouhá pokud se podívám zblízka na tu tekoucí vodu.
Příjde mi to jako nějaký klasický čas 1/10 - 1/100 ?
Filtr mám pro potřeby videa variable ND 1-8 EV ,tak vyzkouším.
A co se týče fotky s tím budhou na zahradě. expozice se mi nezdá nějaká dlouhá pokud se podívám zblízka na tu tekoucí vodu.
Příjde mi to jako nějaký klasický čas 1/10 - 1/100 ?
Otázka je jestli je OK šroubovací kulatý nebo čtvercový do držáku. Případně http://filtry-objektivy.heureka.cz/b-pl ... 00x-77-mm/Kermitak píše:Chci tim rict, ze 1000x ND od Lee v Cokin formatu se da sehnat za polovic a nic moc lepsiho uz neni... ;]jackies píše:nebo si očoudíš sklíčko nad svíčkou za 2,50.-
Tony: Budha na zahradě = mechanická expozice 10 vteřin (bez filtru)
http://www.aaron.cz/produkty/b-w-filtr- ... 1000x-77mm
K tomuto filtru je tam právě ukázkové foto s davem lídí, ano je to taková mlha z lidí
K tomuto filtru je tam právě ukázkové foto s davem lídí, ano je to taková mlha z lidí