ivo: zajimavy kraftwerk fotky
Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
mnohoclen na hulvata jsem opravdu necekal 
Základy postprodukce mám myslím docela pěkně zvládnuté - pod osobním vedením zkušeného člověka jsem objevil a začal používat hodně skvělých věcí, které umí Lightroom 5 (na tento software jsem ted plně přešel při úpravě fotek). Ale je to trochu dvojsečná zbran (asi jako v hudbě). Ted když vím jaké všelijaké jednoduché transformující triky se s tím dají dělat, tak už je vidím i ve spoustě jiných fotek ... Není asi nadto udělat skoro skvělou výchozí fotku ... (reálný nástroj vs. samply)biscuit píše:myslim, ze neni na skodu zvladnout i "zaklady" postprodukce... zrovna ta posledni fotka, to je par minut ve photoshopu. clovek si navic muze s vysledkem pohrat a to je oproti praci v terenu neskutecna vyhoda. z jedne expozice x nalad a ruznych vysledku...
-
jackies
IVO : uber s tím postprocesingem, už je to moc viditelné.
Malá rada. Vždy se ostří na oči (nebo bližší oko) ať je to člověk, nebo zvíře.
Malá rada. Vždy se ostří na oči (nebo bližší oko) ať je to člověk, nebo zvíře.
U té krajiny je to úplně naschvál ten jasný post procesing - jakoby nový namalovaný obraz s určitou náladou a body, nehraje si to na dokumentární krajinu. V originále to už byl skoro večer a bylo tam jen málo vidět Spíš jsem chtěl vytvořit zajímavou "fantasy" scenérii - lucid dreams
a radiálním filtrem jsem rozsvítil mystický strom - rozcestí před mordorem apod 
U toho půlcentimetrového broučka - tam je člověk rád že zaostří zhruba na něj
Ale příště asi stativ ... to půjde lépe
U toho půlcentimetrového broučka - tam je člověk rád že zaostří zhruba na něj
- ReaktoplazmAR
brouček: mne sa práve lúbi ako je zaostrené na tú hladinu, imho chcelo by to výrez..
strom: toto je presne záber a postprod ktorá by krásne ukázala keby tá fotka bola na filme.. miesto toho šumu by tam krásne kreslilo zrno
strom: toto je presne záber a postprod ktorá by krásne ukázala keby tá fotka bola na filme.. miesto toho šumu by tam krásne kreslilo zrno
Naposledy upravil(a) ReaktoplazmAR dne 13 říj 2013 21:15, celkem upraveno 1 x.
Ona je to Sigma 150 mm, tam u tak malinkých objektů udržet precizně foták v ruce při náklonu v kleče na koleně není sranda 
-
jackies
Ten procesing v krajině jsem zhruba pochopil, a dá se nějak vysvětlit, myslel jsem to tak obecně a spíš tady na toho "brouka".Ivo píše:U té krajiny je to úplně naschvál ten jasný post procesing - jakoby nový namalovaný obraz s určitou náladou a body, nehraje si to na dokumentární krajinu. V originále to už byl skoro večer a bylo tam jen málo vidět Spíš jsem chtěl vytvořit zajímavou "fantasy" scenérii - lucid dreamsa radiálním filtrem jsem rozsvítil mystický strom - rozcestí před mordorem apod
U toho půlcentimetrového broučka - tam je člověk rád že zaostří zhruba na nějAle příště asi stativ ... to půjde lépe
Při náhledu 1:1 je to markantní.
Jukni na to ve 100% a hned zjistíš co jsem myslel.
Myslím, že to má na svědomí odšumění a kontrast, ale třeba se pletu.
Spíše asi pokus o větší ostrost plus vyšší ISO (bylo to trochu ve stínu). Ale moc jsem se tomu nevěnoval ... taková rychlovka. Pro zajímavost sem můžu hodit odkaz na originál
dokument z vikendoveho pobytu na Horni Becve:

bylo dnes ale hezky
musel jsem jit vyzkouset teleobjektiv tamron od iva 

Myslím že to vypadá skvěle !
dekuju
jinak s objektivem jsem spokojenej. jen je proste peklo fotit na hodne velkou vzdalenost, pri horsim svetle, objekt v pohybu. ale tak nejak tusim, ze to by uplne nespasila ani ta spickova svetelnost tvyho canonu. a ja nemam rad vyssi iso. uz kdyz fotim na 800, tak uz mi hloda v hlave, ze to bude hnusne zasumeny.
jinak ivo k tem tvejm:
vodomerka - kdybych chtel klast duraz i na tu vodni hladinu (zaostrenim), asi bych se snazil zvetsit hloubku ostrosti (ale jak chapu s popisu, byl to boj vubec trfit tu potvoru do zaberu
(ja vim jak jsou rychly))
mordor - to je krasna, i kdyz mozna malinko kycovita fotka, zbytecne zkazena tim zesvetlenim. chapu snahu o akcent, ale chtelo by to si s tim pohrat a udelat to opravdu citlive. silene to zesililo barevnej sum. ja osobne bych navic ten parez nechal parezem a nezesvetloval ho. aura kolem stromu v dalce by stacila o 70% slabsi, si myslim.
jinak ivo k tem tvejm:
vodomerka - kdybych chtel klast duraz i na tu vodni hladinu (zaostrenim), asi bych se snazil zvetsit hloubku ostrosti (ale jak chapu s popisu, byl to boj vubec trfit tu potvoru do zaberu
mordor - to je krasna, i kdyz mozna malinko kycovita fotka, zbytecne zkazena tim zesvetlenim. chapu snahu o akcent, ale chtelo by to si s tim pohrat a udelat to opravdu citlive. silene to zesililo barevnej sum. ja osobne bych navic ten parez nechal parezem a nezesvetloval ho. aura kolem stromu v dalce by stacila o 70% slabsi, si myslim.
Věřím že použití stativu zaostření na broučky velmi usnadní a taky myslím že přepnutí na manuální zaostřování nebo aspon doostřování pomůže též. Zvýšit clonu je trochu problém v ruce, protože pak už se to dostává na extrémně nízké časy v tom přítmí - opět to asi bude řešit stativ (se závěrečným efektem - pád fotáku i stativu do jezírka
+ se často u makra používá odpalovací blesk (na jiném stativu). No ale že ten brouček bude trpělivě čekat až to všechno vybalím a nastavím, asi není pravděpodobné ... 
Ptal jsem se profíka jak se dělají potom takové ty fotky kdy je brouček obrovský a perfektně ostrý - to se prý postupně skládá z desítek fotek ...
Ad krajina - v originále je ta fotka kromě oblohy úplně černá
Takže to byla jen trochu umělá exhumace (už byl docela večer) - díky RAW 25 MB. Ale zítra mi dojde pár filtrů (včetně přechodového), to by mělo ten klasický nesoulad oblohy a zbytku řešit ..
Ptal jsem se profíka jak se dělají potom takové ty fotky kdy je brouček obrovský a perfektně ostrý - to se prý postupně skládá z desítek fotek ...
Ad krajina - v originále je ta fotka kromě oblohy úplně černá
Naposledy upravil(a) Ivo dne 14 říj 2013 12:45, celkem upraveno 1 x.