ivo: zajimavy kraftwerk fotky

Základy postprodukce mám myslím docela pěkně zvládnuté - pod osobním vedením zkušeného člověka jsem objevil a začal používat hodně skvělých věcí, které umí Lightroom 5 (na tento software jsem ted plně přešel při úpravě fotek). Ale je to trochu dvojsečná zbran (asi jako v hudbě). Ted když vím jaké všelijaké jednoduché transformující triky se s tím dají dělat, tak už je vidím i ve spoustě jiných fotek ... Není asi nadto udělat skoro skvělou výchozí fotku ... (reálný nástroj vs. samply)biscuit píše:myslim, ze neni na skodu zvladnout i "zaklady" postprodukce... zrovna ta posledni fotka, to je par minut ve photoshopu. clovek si navic muze s vysledkem pohrat a to je oproti praci v terenu neskutecna vyhoda. z jedne expozice x nalad a ruznych vysledku...
Ten procesing v krajině jsem zhruba pochopil, a dá se nějak vysvětlit, myslel jsem to tak obecně a spíš tady na toho "brouka".Ivo píše:U té krajiny je to úplně naschvál ten jasný post procesing - jakoby nový namalovaný obraz s určitou náladou a body, nehraje si to na dokumentární krajinu. V originále to už byl skoro večer a bylo tam jen málo vidět Spíš jsem chtěl vytvořit zajímavou "fantasy" scenérii - lucid dreamsa radiálním filtrem jsem rozsvítil mystický strom - rozcestí před mordorem apod
U toho půlcentimetrového broučka - tam je člověk rád že zaostří zhruba na nějAle příště asi stativ ... to půjde lépe