Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
jasne ze jo 
Naposledy upravil(a) biscuit dne 11 dub 2014 10:19, celkem upraveno 1 x.
Doporucuju jako zaklad zlaty rez. http://cs.wikipedia.org/wiki/Zlat%C3%BD_%C5%99ezOxyygen píše:Jen takovej technickej dotaz.. Jak delate vyrezy? Vyrez udelate jak se vam to hodi nebo dodrzujete nejake pomery?
ja to delam ciste citem - ono je to podobne jako s hudbou pak, kdyz se na to jde moc vedecky - muze a nemusi to fungovat. nicmene, jelikoz jsem uchyl na symetrii a vyvazenost, hrajou u me dulezitou roli osy. kompozici si pak delim na casti - poloviny, tretiny, ctvrtiny, sestiny, devitiny, dvanactiny, nebo sestactiny - vic uz mi hlava pri zaberu neni schopna online zpracovavat. stejne je to vetsinou tolik informaci a veci najednou, ze cloveku neco utece... a to vubec nemluvim o foceni veci, pri kterejch na tyhle voloviny neni vubec cas
zaplatpanbuh pak za fotoeditor a raw 
jasne, fibonnaci je vsadeW.Cable píše: Doporucuju jako zaklad zlaty rez. http://cs.wikipedia.org/wiki/Zlat%C3%BD_%C5%99ez
inak skus si niekedy, ke dlen 'od oka' pocitovo spravis vyrez (samozrejme v pripade ze to nebude vyrez sirokouhly, alebo ze cielene nebudes chciet spravit presny stvorec), nasledne odmerat pomer stran dlhsej ku kratsej, budes prekvapeny olko krat sa v konecnom dosledku skutocne prinlizis cislu 1.618
povdvedomie je zakerne 
tak tak, pokial nemas uz na zabere velmi dobru kompoziciu, tak casto "matematike" a vseobecnym zasadam (ktore vacsinou funguju docela dobre) treba trosku pomost "volnym okom". T.j. urobit viac variantov, dat si pauzu na kafe, zavriet oci... a porovnavat. Niekedy totiz orez lepsie harmonizuje s objektami na zabere, nez so vseobecnymi pravidlami. Cize hmota na zabere meni vnimane pomery stran, dlzky, sirky atd.biscuit píše:ja to delam ciste citem - ono je to podobne jako s hudbou pak, kdyz se na to jde moc vedecky - muze a nemusi to fungovat. nicmene, jelikoz jsem uchyl na symetrii a vyvazenost, hrajou u me dulezitou roli osy. kompozici si pak delim na casti - poloviny, tretiny, ctvrtiny, sestiny, devitiny, dvanactiny, nebo sestactiny - vic uz mi hlava pri zaberu neni schopna online zpracovavat. stejne je to vetsinou tolik informaci a veci najednou, ze cloveku neco utece... a to vubec nemluvim o foceni veci, pri kterejch na tyhle voloviny neni vubec caszaplatpanbuh pak za fotoeditor a raw
Mne sa okrem krasneho 1:1 osvedcili aj sirokouhle 1:3, 1:4, 1:5
Naposledy upravil(a) MDudas dne 11 dub 2014 12:07, celkem upraveno 2 x.
To co je zase za naucne video !!!
Informacie zjednodusene az na hranu pravdivosti ("zasadni chyba je, ze strom je uprostred snimku"),
technicke prevedenie videa - hruza... a este aj ten najdolezitejsi finalny zaber nakomponovany nepresne.
Aspon ze tie panoramy su pjekne...
Informacie zjednodusene az na hranu pravdivosti ("zasadni chyba je, ze strom je uprostred snimku"),
technicke prevedenie videa - hruza... a este aj ten najdolezitejsi finalny zaber nakomponovany nepresne.
Aspon ze tie panoramy su pjekne...
mna na tom videu strasne rusi ako nieco povie a potom prestrih na zaber na kajinu par sekund potom s5 na nu a defakto pokracuje v nedokoncenej vete .. take hrozne rozsekane to je, zle sa na to diva ..
hold aj naucne videa a tutorialy je treba vediet robit
hold aj naucne videa a tutorialy je treba vediet robit
čerstvé mobilní foto, plus pár filtrů, aby to nebylo chcíplé:

Nieje to ziadne umenie, ale ja si strasne ulietavam na tych malilinkych mikropierkach co ma na nose a na tych farebnych prechodoch.. to je prvy krat co sa mi ju podarilo takto odfotit
Novy fotak ma daco do seba 

nezmenseny original: https://dl.dropboxusercontent.com/u/711 ... al_big.jpg

nezmenseny original: https://dl.dropboxusercontent.com/u/711 ... al_big.jpg
Papagaje su NESKUTOCNE farebne umenie prirody. Taky vyladeny balans medzi farebnou sytostou, pestrostou, krasou, ale nie gycom sa inde tazko hlada.
Papucha zavidim.
Papucha zavidim.
No jo, vítej v klubu zrcadlovek
Už vidím jak za čas začínáš uvažovat o nějakém dalším objektivu 
ivo anoo tomu ver ze zacinam hahaha
)))
Skoda, ze si nedal nizsie ISO. Rezervu na clone si mal slusnu. Zakladne zrkadlovky vysoke ISO moc nezvladaju.
Alebo to ta zrkadlovka robi taky zvlastny komprimacny raster?
Alebo to ta zrkadlovka robi taky zvlastny komprimacny raster?