Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
prvni skvela, hlavne tonem, ale urcite i napadem a kompozici. druha uz me tolik nebavi, ale i tak mi prijde vyborna 

Souhlas.
Na druhé je zase zajímavé, že to není sofware, ale práce s ostřením a vykloubené zápěstí ( tedy pokud se nemýlím
)
Na druhé je zase zajímavé, že to není sofware, ale práce s ostřením a vykloubené zápěstí ( tedy pokud se nemýlím

muzikant
Kluci dík.
jackies: tohle není ruční práce, já jsem tuto techniku sice pilně cvičil, ale nedosáhl jsem uspokojivých výsledků, resp. lze ji použít pouze v určitých prostředích, ideální jsou stromy, krajina, ale skoro nikdy netrefíš objekt, který chceš ostrej (jak hneš s rukou), taky to hodně závisí na cloně (max je samozřejmě lepší kvůli ostrosti) a čase... a mít hodně zacloněno a získat rychlej čas jde v podstatě jen za slunce a s dobrým sklem nebo vysokým ISEM... Jenže je to pořád taky o náhodě a štěstí. Nakonec jsem si dělal porovnání a vyšlo mi, že v případě postprodukce jsou výsledky asi od 1000% lepší a efektivnější, protože když to udělám ručně, tak to nebude uplně ono a při uveřejnění bych měl pocit, že k tomu musím nějak deklarovat, že to je ručně - proto to není dokonalý
. Na stranu druhou, ruční varianta je zábava, takže třeba něco z archivu vylovím. A koho vlastně doopravdy zajímá, jak fotka vznikla... ??? Tento snímek byl navíc pořízen na kompakt 
jackies: tohle není ruční práce, já jsem tuto techniku sice pilně cvičil, ale nedosáhl jsem uspokojivých výsledků, resp. lze ji použít pouze v určitých prostředích, ideální jsou stromy, krajina, ale skoro nikdy netrefíš objekt, který chceš ostrej (jak hneš s rukou), taky to hodně závisí na cloně (max je samozřejmě lepší kvůli ostrosti) a čase... a mít hodně zacloněno a získat rychlej čas jde v podstatě jen za slunce a s dobrým sklem nebo vysokým ISEM... Jenže je to pořád taky o náhodě a štěstí. Nakonec jsem si dělal porovnání a vyšlo mi, že v případě postprodukce jsou výsledky asi od 1000% lepší a efektivnější, protože když to udělám ručně, tak to nebude uplně ono a při uveřejnění bych měl pocit, že k tomu musím nějak deklarovat, že to je ručně - proto to není dokonalý

Naposledy upravil(a) delay dne 15 dub 2014 10:11, celkem upraveno 1 x.
to to presne !! vacsine ludi je to fuk, potom je skupina ludi ktorych to zaujima ale skorej preto aby sa naucili tiez nieco take... a potom je velmi malinka skupina ktori ak to neni 'rucne' tak to pokladaju za menejcenne ale tych by som si nevsimaldelay píše: A koho vlastně doopravdy zajímá, jak fotka vznikla...

fotka je proste super..
1) neva, ale v tomhle konkrétním bych byl raději pro, aby byladelay píše: jackies:
1) tohle není ruční práce
2) Jenže je to pořád taky o náhodě a štěstí.
3) A koho vlastně doopravdy zajímá, jak fotka vznikla... ???

2) super fotky jsou dost o štěstí (myšleno momentky, stretovky, ale nejen ...)
3) technicky moc lidí ne, pouze stejně postižení se zajímají, a já i když vidím nějaký sofwarový zásah, tak ho vůbec neřeším,
( pokud to ovšem není třeba ve stylu " HA!! objevil jsem právě HDR tak tomu naložím a vystavím světu" )
nevadí mi to, a mám i minimálně svých fotek kde bych něco neupravil. Dá se říct že žádnou.
Retuše, kontrast, jas ( a to i různě v různých místech fotky), ostrost, barevné podání, ořez, ... je normální běžná úprava nad kterou se nemůže pohoršovat ani skalní analogista a puritán.
Pak může být ale zajímavý druhý význam jak vznikla fotka
Při jaké příležitosti, jakým stylem ( příběh vzniku ) ...
muzikant
Něco z muzikantského světa.
Ad libitum ... jazzové sólo pro čtyři nohy ...

Ad libitum ... jazzové sólo pro čtyři nohy ...

muzikant
Jj, přesně ten hmatník kytary co s ní právě řežu v avataru a zvášť na tuto fotku nafocený kámoš v různých polohách.
muzikant
Vítejte v Amsterdamu ...

Cirque du Soleil, Amsterdam 17.4.

Cirque du Soleil, Amsterdam 17.4.

hlava na bok, prave dumá co by vyparatilia..

moja otazka - ako mam odfotit takyto zaber, pri takomto detiale, aby bol ostry nielen zobak ale aj zadna cast hlavy kde je oko ????

moja otazka - ako mam odfotit takyto zaber, pri takomto detiale, aby bol ostry nielen zobak ale aj zadna cast hlavy kde je oko ????
no musis mit proste vetsi hloubku ostrosti
hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
to viem
ale akymi nastaveniami to docielim...
edit: aha uz som nasiel fajn clanok, konecne mi to zacina byt jasnejsie
http://www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/z ... i-a-clona/

edit: aha uz som nasiel fajn clanok, konecne mi to zacina byt jasnejsie

Naposledy upravil(a) dendy dne 18 dub 2014 14:17, celkem upraveno 2 x.
Použít prioritu clony (mód Av) a nastavit vyšší hodnotu - někdo tady radil 9, mně radil kamarád u Nikonu 8, takže tak něco.
vasek: pecka diky, funguje 

takže říkáš dovi automatu?