Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)
Re: Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)
V brněnským špalíčku jsem si byl taky jednou stěžovat na hlasitost - bylo to v případě milionáře z chatrče, což je film, kterej opravdu palbu nepotřebuje a navíc jsem tam měl těhotnou manželku. Paní mi řekla, že s tím NEMŮŽOU NIC UDĚLAT, protože prý jen přijde nějaký medium s filmem, který oni někam strčí a pak už nemůžou ovlivnit vůbec nic. Přišlo mi to velmi vtipné, ale pak jsem přemýšlel, jestli na tom opravdu něco není, jestli neexistuje třeba nějaká norma pro všechny ster century kina, kde i celková hlasitost zvuku je daná. Jako že cvičené opice jen zapnou mašinu a pak je všechno automatizovaný a šetří se za personál... tušíte?
Povolani "promitac" stale existuje. V kine jsem nebyl hodne dlouho, taky me nebavi chodit do kina se spuntama do usi.
A to jsem zvyklej na rockovy koncerty.
Urcite promitac muze hlasitost ovlivnit.
A to jsem zvyklej na rockovy koncerty.
Urcite promitac muze hlasitost ovlivnit.
- Pierre niko
vasek píše:Jako že cvičené opice jen zapnou mašinu a pak je všechno automatizovaný a šetří se za personál... tušíte?
ono to tak asi fakt bude, nebot kdyz jsem byl na promitani Avataru, praskla promitaci lampa a nenasel se nikdo, kdo by ji dokazal vymenit a vracely se penize... Kazdopadne Spalek je fak strasne nahlas, trha to bubinky
To si pred tim a behem promitani musite dat par piv a brat to trosku jako "koncert", no... je to pakarna... mam rad kino v Modranech, je takovy mensi, muzes si tam vzit do salu sklenicku s pitim z bufetu, ale je uz zmodernizovany, na vetsinu filmu idealni (zvlast tech, kde nejde jen o ten "mega" obraz a zvuk).
K puvodnimu tematu: ted jsem znova videl fantastickej film Gran Torino (Clint Eastwood), a dostalo me to snad jeste vic, nez poprve... to je jeden z nejdojemnejsich a nejlepsich filmu, co jsem kdy videl... Vrele doporucuju, ale chce to mit po ruce hodne papirovych kapesnicku
Ja u toho teda nebrecel, ale je fakt, ze to je hodne dobrej film. Asi jeden z nejlepsich, co jsem kdy videl.
Ted sem se vratil z Alenky v risi divu v 3D, paradne zpracovane, spis pro dospele nez pro deti, doporucuji.
Midnight Meat Train --- Docela strasidelny lehce beckovy thriller/horor s prekvapivym koncem. Doporucuju.
Vážený pane Sedláčku,
Děkujeme za Váš dotaz či připomínku.
Všechny tituly promítané v našich sálech jsou promítány v hlasitosti, na jakou byly nastaveny svými tvůrci a my nejsme vzhledem k autorským právům oprávněni na výsledném dojmu z titulu cokoliv měnit. Zároveň je nastavení našich zvukových systémů pravidelně kontrolováno nejen ze strany certifikovaných techniků ale i ze strany oficiálních autorit. Z tohoto pohledu můžeme tedy uvést, že s hlasitostí je vše v pořádku.
Zejména právě u akčních filmů, jímž Avatar je, bývá hlasitost nastavena tvůrci výše pro celkový umělecký dojem z titulu. Vzhledem k faktu, že tento titul v našich sálech včetně IMAX od jeho premiéry viděli již statisíce návštěvníků a nedostali jsme ani jednu stížnost na jeho hlasitost ale naopak mnoho pozitivních reakcí, musíme konstatovat, že se pravděpodobně jedná o subjektivní dojem, na jehož základě není možné měnit dojem z projekce pro všechny zákazníky.
Děkujeme za pochopení a těšíme se na Vaši další návštěvu
S pozdravem
Zákaznický servis
Cinema City
Na to bych řekl že polovinu těch zmíněných diváků to možná taky štve, ale už se neozvou. To je jako když třeba jsem v supermarketu: 10 pokladen, otevřená jedna, před ní 30 lidí ve frontě a jako ovce všichni v poklidu stojí a nikdo se neozve. Jediný já jdu vždycky požádat at otevřou další pokladny a za chvíli už to bez problému funguje ... Poučení pro mě - do kina nikdy více nebo jen s dřevorubeckými sluchátky ...
Děkujeme za Váš dotaz či připomínku.
Všechny tituly promítané v našich sálech jsou promítány v hlasitosti, na jakou byly nastaveny svými tvůrci a my nejsme vzhledem k autorským právům oprávněni na výsledném dojmu z titulu cokoliv měnit. Zároveň je nastavení našich zvukových systémů pravidelně kontrolováno nejen ze strany certifikovaných techniků ale i ze strany oficiálních autorit. Z tohoto pohledu můžeme tedy uvést, že s hlasitostí je vše v pořádku.
Zejména právě u akčních filmů, jímž Avatar je, bývá hlasitost nastavena tvůrci výše pro celkový umělecký dojem z titulu. Vzhledem k faktu, že tento titul v našich sálech včetně IMAX od jeho premiéry viděli již statisíce návštěvníků a nedostali jsme ani jednu stížnost na jeho hlasitost ale naopak mnoho pozitivních reakcí, musíme konstatovat, že se pravděpodobně jedná o subjektivní dojem, na jehož základě není možné měnit dojem z projekce pro všechny zákazníky.
Děkujeme za pochopení a těšíme se na Vaši další návštěvu
S pozdravem
Zákaznický servis
Cinema City
Na to bych řekl že polovinu těch zmíněných diváků to možná taky štve, ale už se neozvou. To je jako když třeba jsem v supermarketu: 10 pokladen, otevřená jedna, před ní 30 lidí ve frontě a jako ovce všichni v poklidu stojí a nikdo se neozve. Jediný já jdu vždycky požádat at otevřou další pokladny a za chvíli už to bez problému funguje ... Poučení pro mě - do kina nikdy více nebo jen s dřevorubeckými sluchátky ...
Ivo: nejsem si tím jistej. Podle mě ti lidi v IMAX nebo Palace cinemas moc dobře vědí za ty roky, co mají lidi rádi. Respektive co má ráda většina. Každá komerční akce je naladěná tak, aby vyhovovala většině. Bohužel člověk s nadprůměrným citem či vkusem trpí...
Musím říct,že ta přehnaná hlasitost mi taky vadí.A to zejména u reklam,vždy před samotným filmem.Zrovna u toho Avatara v Imaxu jsem ani větší hlasitost neregistroval,naopak na Hájích v Galaxii jo,zvlášť ve scéně,jak jim ničí ten strom.To bylo fakt přehulený.Ale zase narozdíl od Imaxu to na Hájích líp basuje
Jinak Avatar se mi líbil.Zklamal mě film Kniha přežití,ale hudba v něm byla úžasná.
Jinak Avatar se mi líbil.Zklamal mě film Kniha přežití,ale hudba v něm byla úžasná.
tak som sa konecne dostal k Scorseseho Shutter Islandu a som dost sklamany.. ako diCapriov vykon standardne vyborny.. ale ta pointa .. ach ach.. zufalo jednoducha.. tento raz moja draha uz po cca pol hodine filmu to uhadla, a to by som to tipol este skorej ale vduchu som si vravel ze to nemoze byt AZ TAK do oci bijuce .. ked to povedala tak som az do konca dufal ze to nebude tak stupidne jednoduche.. ale bolo.. hm .. skoda, lebo potencial tym prostredim a atmosferou to malo podstatne vacsi...
Ja se na to dival vcera a podle mne to je tragedie o nicem. Leonardo je vyborny, ale dej a zapletka je velmi podprumerna. Takovy trochu lepsi beckovy film s hvezdnym obsazenim.
Naopak velmi se mi libilo toto:
http://www.csfd.cz/film/226670-brilantni-plan-flawless/
Naopak velmi se mi libilo toto:
http://www.csfd.cz/film/226670-brilantni-plan-flawless/
Pipi Dlouhá Punčocha (hraný seriál 1969). Malý by z toho úplně nadšený a já po letech taky. Obrovská úleva od všech těch dnešních nasládlých profláknutých klišé. Je to nádherně syrové, originální, nespěchá to, má to unikátní atmosféru ... Je ale možné že pro mnoho dnešních dětí by to asi bylo málo "akční"
Ivo : jo .. mam 3 DVDcka a moj 4or rocny syn to velmi rad pozera ..