Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)
Re: Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)
Nejen ze neublizi, ceskej dabing Simpsonu je imho o dost lepsi nez original. A to rikam presto, ze preferuju puvodni zneni.
Ale Simpsoni jsou animovaní ne ?
Čili tam žádné propojení reálného herce s jeho hlasovým projevem není ... tam je potom docela jedno v jakém jazyce to je ...

no napriklad zopar rokov dozadu som zohnal nejaku gold DVD ediciu serialu Twin Peaks a original mi prisiel otrasny, bol som zvyknuty na cesky dabing z 90tych rokov. obecne mi pride ze vela americkych hercov ma otrasny prizvuk, pripadne nejaky tenky hlasok (Kyle Maclachlan, Nico Cage...) a cela ta muznost prejavu sa zrazu strati... je to skratka o zvyku.
Ivo: jiste ze to jedno neni. A byl to jen priklad, i nektere filmy se mi libi vic nez origos (treba pulp fiction, policajt nebo rostak, napr.).
aha tak mozno preto mi doteraz vsetky filmove spracovania shakespeara prisli ako totalna haluz kravina bez hlavy a paty
))
ivo: to 300 to je velke peklo v madarskom dabingu
))) .. ale v ramci toho aka hlupost je Twilight tak ten cesky dabing je tak akurat adekvatny kvalite filmu 

ivo: to 300 to je velke peklo v madarskom dabingu

pulp fiction je dobry priklad, v originale ten film u mna straca minimalne 1 hviezdicku (Ak nie 2) oproti genialnemu CZ dabingu ...
Vyjímky asi existují, ale když se chci dívat na film, tak vždycky chci (za sebe) původní znění ... Včera jsme se koukali na tu francouzskou komedii (Klamač srdcí) francouzsky sice nerozumím nic, ale bylo to v té francouzštině krásné (+ titulky)
ale ano samozrejme to su vinimky ... v drvivej vasine pripadov s tebou uplne suhlasim
trochu ma s*re ze vstetky 3D filmy co idu do kina davaju automaticky v dabingu - pritom aj v 3D-cku sa v pohode tie titulky citat daju (pri Avatarovi sceny ked hovorili povodnym jazykom boli otitulkovane a s citanim som nemal najmensi problem)

no mne to prislo celkom v pohode .. alebo som tak jednoduchy , ze som tu prekombinovanost ani nezbadal ..Ivo píše:
Běžné americké akčnáky mám docela rád. Ale co nemám rád je když film je tak uměle zmatený a překombinovaný, že ani po půhodině člověk nemá ani ponětí o co vlastně jde ...
ja za seba zase musim povedat , ze vzdy original zvuk vymazavam a nechavam len dabing .. citat titulky ma vobec nebavi .. to si radsej pustim iny film , ktory je dabovany .. filmov je dost .. neni dovod sa trapit s titulkami ..Ivo píše:Vyjímky asi existují, ale když se chci dívat na film, tak vždycky chci (za sebe) původní znění ... Včera jsme se koukali na tu francouzskou komedii (Klamač srdcí) francouzsky sice nerozumím nic, ale bylo to v té francouzštině krásné (+ titulky)
Proti Gustovi žádný dyšputát
Ale je to trochu jako třeba kdyby koncert Michaela Jacskona nadaboval do češtiny Jiří Korn nebo Celine Dion Helena Vodnráčková 

Dabing: Zapomeli jste na Red Dwarf, ten je cesky taky lepsi!
Ivo : ja myslim ze ani ne eee
Ked uz sme pri podarenych dabingoch. Slovenska Sexmisia. Alebo cesky Ghost Busters. Alebo slovensky Cars.
No ale zase Helena celkem zdařile propůjčila svůj hlas Jaroslavě HanušovéIvo píše:Proti Gustovi žádný dyšputátAle je to trochu jako třeba kdyby koncert Michaela Jacskona nadaboval do češtiny Jiří Korn nebo Celine Dion Helena Vodnráčková