Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
dendy

Re: Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)

Příspěvek od dendy »

prave som sa vratilz Hobitaa som maximalne spokojny ... Knihu som cital uz davnejsie takze drobne odklony od deja mi nevadili, atmosfera, prostredie - vykreslne krasne... uz sa tesim na pokracovanie o rok... pre mna osobne snad este o nieco silenjsi zazitok nez LOTR - vdaka vacsiemu csovemu priestoru film nieje tak hekticky a sceny plynulejsie nadvauju na seba... scena spievajucich trpaslikov u bilba doma na zaciatku mooooc silna... Jackson ostava u mna kralom, zhmotnil moje predstavy ako som to videl ked som kedysi knihu cital...

Jo a Cate Blanchettje uzasna Galadriel.. ona sa zrodila pre tuto ulohu, ona to nehra, ona skutocne je zo Starsich :-)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ano, Cate Blanchet byla ve Společenstvu prstenu úžasná, ty sceny v elfím lese jsou jedny z nejlepších, zejména ten moment kdy "mluví" telepaticky. Tento díl je pro mě nepřekonatelný (svou mystikou, vážností a poezií), v těch dalších už se začaly objevovat všelijaké zbytečné laciné vtípky a srandičky, už to trošku pro mě devalvovalo ... Viděl jsi 2D nebo dabovanou 3D verzi ?

dendy

Příspěvek od dendy »

2D... som stara skola, 3D nieje pre mna :-)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

známí teď byli na Hobita high framerate 3D a prý se na to nedá dívat :lol:

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Da, ale vypada to jak televizni pohadka s kulisama z papundeklu.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No asi na to s malým tento týden vyrazíme :) Ještě více než 3D by mi vadil dabing ... to úplně nesnáším ..

Jinak pomalu dokoukávám tento seriál http://www.csfd.cz/film/281729-sherlock/ Strašně se mi to líbí, přímo vynikající ... (s originálními nápady i atmosferou, Sherlock Holmes ve 21. století s mobily a počítači ...)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Dokoukal jsem ted na CT2 Mogadišu. Hodne silnej film.

dendy

Příspěvek od dendy »

jo sherlock bol vyborne spracovany, velke prekvapenie pre mna aj perfektne zahrany... az na posledny diel ten ma sklamal prislo mi to az moc prekombinovane ...

inak watson hra bilba v hobbitovi :-) a podla mna skvelo, ten sa pre tu rolu narodil

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak on to nebyl poslední díl, další se dělají ... (což je fajn)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak jsme se vrátil z Hobita ... Bylo to lepší než jsem čekal, opět naprosto monumentálně pojatá fantasy ... Nemělo to tu hloubku, poezii a tajemnost Společenstva prstenu, i když si od něj vypůjčilo spoustu motivů. Nemohl jsem se při sledování filmu ubránit vzpomíkám na "Dědečka" Járy Cimrmana:

Když Cimrman překročil u Rozvadova hranice naší vlasti, zeptal se celníka, jenž ho odbavoval, které dílo z české literatury je nejlepší. Celník - Cimrman si do deníku poznamenal i jeho jméno: byl to nadporučík Mleziva - odpověděl, že Babička. A zatímco se probíral jeho zavazadly, podrobně mu vyprávěl její obsah.
Cimrmanovi se dílo hned na celnici zalíbilo, zvláště oceňoval jeho drsný, vojácký jazyk. A ještě téhož večera se v plzeňském hotelu „Slovan,“ kde se ubytoval, pustil do psaní své první české knihy. Postavíme-li ovšem vedle sebe Babičku Boženy Němcové a Dědečka Járy Cimrmana, neubráníme se pocitu, že se Cimrman přes veškerou snahu nedokázal od svého velkého vzoru zcela oprostit. Zalidnil sice Dědečkovo údolí řadou půvabných postav, které nesou zřetelný punc jeho rukopisu, jako jsou například dědeček sám, vnoučata Bohoušek, Toník, Jiřinka a Vilma, nebo jeho zámecký pan kníže se svým schovancem Narcisem, velice hezká postava je i bláznivý Viktor. To jsou však výjimky. Jinak zůstává Cimrman původní předloze očividně poplatný. Některé pasáže jako by od Němcové přímo opsal - tady mám na mysli například známé dědečkovo vyprávění o tom, že zamlada viděl císařovnu Marii Terezii, jak se nedaleko Hořic dívá trubičkou."[

Asi tak :) :)

Ale velmi dobré ...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ne, tyhle knihy jsem nikdy nečetl ... (a do filmu Pán prstenů jsem o nich ani nikdy neslyšel). Před časem jsem si je prolistoval, ale asi by mě to nebavilo ...

Proti Pánovi prstenů už tady byla zřejmější určitá povrchnost, hra na efekt (a peníze), místy protahovaná vata a hlavně tam chyběly hlubší vztahové, psychologické záležitosti, pořádné zlo atd.,něco co by opravdu vtáhlo. Glum byl už dost otravný ... Vrcholem pro mě byla opět krátká scéna s Galadriel ... Nejmystičtější osoba z Pána prstenů ...

Jinak to byly dost neskrývané variace na už viděné a úplně stejné schéma: reminiscence minulosti, začátek výpravy, vtažení neočekávaných členů výpravy, porada u elfů, skřeti, Glum, podzemní potvory včetně přebíhání všelijakých mostů, zlý skřetí obr, výpomoc orlů, výběh ven a místo Saurona drak Šmak ... (podstatně slabší záporák) ... ty české překlady jsou strašné (od "půlčíka" přes roklinku až ke Šmakovi).

Ale přesto výborné ... Malému se to taky moc líbilo

tony9

Příspěvek od tony9 »

Ivo ty knihy stojí za to. Hobit i Společenstvo prstenů.

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Jakožto obdivovatel dokumentů (nejen) typu Baraka a úchvatného hlasu Lisy Gerrard, jsem potěšen tímto dílkem... možná i proto, že jsme jako asi jediní ve vesmíru právě přežili konec světa (z jistého úhlu pohledu by to totiž byla docela škoda) :)
http://www.csfd.cz/film/227570-samsara/
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Odpovědět