Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)

Příspěvek od Ivo »

Nevím, mě osobně nějaké hysterické žvanění opilců na bále naprosto nezajímá :wink: To se raději budu dívat z okna :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

peteness píše:Forest byl ted v TV, mne to nejak neoslovuje. N Kdysi jsme na tom byli s byvalou v kine, ona to cele probrecela.
mne to pride ako super komedia ..

dendy

Příspěvek od dendy »

pytkin: jo, ved je to sranda film, kopa vtipnych momentov .. presne pre mna je to viac taka prijemna usmevna komedia nez nieco na hlboke zamysenie ...

dendy

Příspěvek od dendy »

Ivo píše:Nevím, mě osobně nějaké hysterické žvanění opilců na bále naprosto nezajímá
no mne napriklad to hystericke zvaneni opilcu v HMP v mnohom casto pripomina diskusie na (nielen) smetisti ezone .. Takze s Biscuitom velmi suhlasim, s vinimkou ze si nemyslim ze ten obraz sa tyka len CZ - v mnohych veciach sme naozaj stale 'bratia' :-)))

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ono kazdy cakame od filmu nieco ine .. ja sa chcem pobavit a preto ma bavia hviezdne vojny , bttf , forest a podobne .. a vsetky umelecke mrchave tazoby povazujem za odpad .. je to relativne .. ako kazde umenie ..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja mam nade vse rad dobrou komedii a zabavu. ale umim ocenit i vazny veci, i veci treba absurdni a tezko pojimatelny (lynch apod.). jen to proste nesmi bejt povrchni, nebo hrajici si na neco über.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No od Lynche jsem jednou viděl Lost Highway, od Trierse Melancholii a to mi stačilo na permanentní ban těchto tvůrců :)

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

pak je zvlastni ze v top 10 mas Donnie Darko - to je prece "lynchovina" jako prase.:)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ivo promin, ale z dlouhodobyho cteni tvych prispevku se nemuzu zbavit dojmu, ze ac o leccem pises, jak je to hluboky, vnimas vsechno strasne povrchne. A nemyslim to zle.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Myslím že hloubka/povrchnost/působnost/subjekt/emoce jsou tak individuální záležitosti že podobná konstatování nedávají moc smysl. Každého může hlouběji zasáhnout něco jiného ... jsou filmy , u kterých třeba skoro brečím a někomu můžou připadat nudné, protože se nedotknou něčeho uvnitř - a naopak ... to jak někdo něco vnímá, ví jen on sám a určitě to neindikuje pár vět hozených někam na forum. Já osobně bych se neodvážil hodnotit jak kdo co vnímá ....

peteness

Příspěvek od peteness »

biscuit píše:nechapu jak nekdo muze rict, ze hori ma panenko je odpad. i pres desetileti od natoceni, zmenu rezimu, velky pokrok v technologiich, ktere nas obklopuji, ten film stale ukazuje aktualni obraz ceskeho naroda. navic je ten film genialni i v jinejch ohledech. podle me zlatej fond cesky kinematografie!
a o skrivancich na niti si myslim podobne, ackoliv ten film tolik nemiluju jako hmp.
No ale vzdyt ten "obraz ceskeho naroda" je v kazdem druhem ceskem filmu. Furt se vykresluji postavy, ktere nic nechapou, navzajem se prudi, pomlouvaji, desi se jakekoli odpovednosti, kvuli kazdemu prdu rozpoutavaji hysterii a hledaji viniky, maji primitivni konicky jako fotbal, hospoda atd.
Proc nekdo nenatoci film, kde by tyhle marne postavy smerovaly k nejakemu idealu?
Mne to neprijde nijak zajimave ani vtipne, furt dokola ukazovat jaci "my Cesi" jsme burani. Prijde mi to jako, ze tech par lidi, co toci filmy a po svych predcich maji v sobe taky kapku nemecke nebo zidovske krve, tudiz jim to uvazuje trochu jinak nez tem jejich postavam, se furt vyzivaji v pozorovani typickych Cechu (jestli to tak muzu nazvat) a jejich napul zesmesnovanim a napul konstatovanim, ze tahle ceska mentalita je vlastne fajn. Co je na tom tak strasne hodnotneho?

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ivo píše:Myslím že hloubka/povrchnost/působnost/subjekt/emoce jsou tak individuální záležitosti že podobná konstatování nedávají moc smysl. Každého může hlouběji zasáhnout něco jiného ... jsou filmy , u kterých třeba skoro brečím a někomu můžou připadat nudné, protože se nedotknou něčeho uvnitř - a naopak ... to jak někdo něco vnímá, ví jen on sám a určitě to neindikuje pár vět hozených někam na forum. Já osobně bych se neodvážil hodnotit jak kdo co vnímá ....
OK, nemyslel jsem to nijak spatne. Asi by to bylo spis na osobni debatu.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Oxyygen píše:pak je zvlastni ze v top 10 mas Donnie Darko - to je prece "lynchovina" jako prase.:)
Donnie Darko byl moc fajn film, zejména závěr a ta písnička :)

A pro ty co nemají rádi pozitivní emoce a happy závěry ve vězeňských filmech můžu vřele doporučit tento nářez :) http://www.csfd.cz/film/267462-cela-211-vezenske-peklo/ ufff ....

A kdyby to bylo ještě moc pozitivní, tak potom tento silně těžkotonážní opus :)

http://www.csfd.cz/film/246283-jezero-smrti/

peteness

Příspěvek od peteness »

Jezero smrti (= Eden lake; ach ty vševysvětlující české překlady) je pěkně hnusný film. Nejhoši je konec, kdy se zdánlivý happyend vyvine v exekuci.
Z novějších hororů se mi líbilo tohle: http://www.csfd.cz/film/298275-v-zajeti-demonu/
Klasický dům hrůzy, nic objevného, ale dobře zpracováno. Kvalitní sklep tam mají :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Já jsem se kdysi na Eden Lake podíval jen náhodou - to bylo opravdu TOTÁLNÍ PEKLO :) Něco takového jsem fakt ještě neviděl ... neměl jsem ani sílu to vypnout ... A na rozdíl od jiných hororů tam nebyl akční prvek nijak tajemný ani nadpřirozený ale prostě pár si zajede na idylický víkend k jezeru a potká se s partičkou teenagerů a jak to dopadlo ...

V zajetí démonů jsem viděl nedávno, pustil jsem si to o půl dvanácté a o třičtvrtě na jednu jsem to nevydržel a zastavil a měl jsem pak trochu neklidnější spaní :)

Odpovědět