Birdman je hodne intenzivni, takovy silovy vypraveni. Nevyhledavam to, ale prislo mi to napeti zajimave psychoticky. Vizualne mi to prislo supr... narozdil treba od wachovskejch, na ktery mi stacilo videt jen par sekund z traileru a bylo jasny ze je zle

.
Blokampuv vetrelec? Spis se bojim. D9 byl ok a v necem svezi ale to co si z toho vzal dal na rozvijeni mi pripada ze chyta trochu smer wachovskejch. Detinsteni a radoby spektakularnost. Pro me z vetrelcu rozhodne vede jednicka a asi mam dokonce 3 raci nez 2 (vim ze jsem v drtivy mensine). 4 me nebavila, stejne jako AvP... videoherni prometheus bez jakyhokoli napeti a tajemstvi taky nic, ale i tak jsem zvedavej kam s tim pudou dal. Scifi se sice toci relativne dost, ale i kdyz si clovek nastavi latku tak nizko jako u promethea, tak jich vlastne moc neni. Stejne mi prijde skoda, ze tolik prace venovali tak blbymu/nelogickymu scenari.
Hlavne mam porad pocit jako ze filmy hodne ztracej na serialy poslednich par let. A to v takovejch zanedbatelnejch vecech jako "zajimavej pribeh" "zajimavy charaktery" "zajimava interakce lidi" "vyvoj" "logika". Treba ale Birdman i kdyz zrovna neni obsahove zajimavej pribeh tak ma aspon ve svy horeckovy posunosti funkcni interakci lidi a vyvoj. A je tam zajimavy to subjektivni vnimani, ktery umoznuje nejednoznacnej vyklad ruznejch scen aniz by se to rozpadalo. Takhle kdyby nekdo natocil promethea

.
Preklady? Setri se, takze to taky prekladaj lidi co nejsou uplne top. Vetsinou dostavaj matros extremne pozde (aby se snizila sance uniku pred premierou) a casto uplne v nejhorsi mozny kvalite, ruzne zprzneny/nedokonceny atd verze kde prekladajici muze jen odhadovat co se ve filmu deje. Cechy nejsou zajimavej trh.