Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)

Příspěvek od Ivo »

Podíval jsem se na oscarového Birdmana ... vydržel jsem půl hodiny, víc už to nešlo ... úchylnější věc jsem snad ještě neviděl ... hnus ... bylo mi z toho úplně nevolno ... nekonečné dialogy chorobně afektovaných chovanců nějaké virtuální psychiatrické léčebny ? :oops: Doporučuju jen čistokrevným masochistům :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Myslim ze Birdman je v mnoha ohledech az genialni dilo a ta oceneni si plne zaslouzi, jsem rad ze vyhral. Vubec mi prislo, ze letos se ta akademie musela zblaznit a v nejakem zachvatu slabosti ocenila nezvykle velke mnozstvi kvalitnich filmu (btw kdo ma problem se srdcem, at radsi nechodi na Whiplash, mel jsem po nem tep asi 180 ;)

dendy

Příspěvek od dendy »

sranda zrovna pre d 5 minutami dosla zena ze kukala trailer na Birdmana a ze podla traileru by si to teda urcite nepozrela, ze to vyzera na strasnu kravinu :-)) Mam sto chuti pozret si to po tom co ste napisali vy dvaja :-))

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No zkus, jsem zvědavý co řekneš ... asi jsem to nějak nepochopil, ale přišlo mi to jako neskutečně iritující kravina ... Úplně se ztotožňuju s komentářem uživatele verbal který (mimo jiné) napsal: " už dlouho jsem neměl tak brutální pocit nevolnosti a dilema, jestli se náhodou víc nezabavím tím, když se místo tohoto ultimativního zvratku budu zkoušet cévkovat ostnatým drátem nebo rašplí prozkoumávat skrytá zákoutí svého rekta" :) atd (dál se to už se nedá citovat, protože bych porušil pravidla fóra :)) Ale jak říkám, jen můj osobní pocit - asi nejsem na takové filmy dost geniální nebo bych měl navštívit psychoterapeuta :) ... proti tomu další adepti (Enigma, Zmizelá ) byly úžasné filmy z jiné galaxie. Ale asi je to fakt dobrý film, když to na mě udělalo tak hluboký dojem ...

Ještě si asi dám tu Díru do Hanušovic :)

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Ivo, a už sis přečetl verbalův elaborát u http://www.csfd.cz/film/336115-padesat-odstinu-sedi/ ? :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Na to clovek nemusi byt genialni. Ale tak kazdemu co jeho jest, nekomu vic vyhovuje Enigma z jine galaxie a to je v poradku.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ne, Enigma mě sama o sobě nějak nenadchla (dal jsem tuším jednu nebo dvě hvězdičky) ... ale pouze v tomto srovnání mi to hodně vyniklo :)

Pelf: jo, četl :mrgreen: :mrgreen: tady se vzepjal k mimořádnému výkonu :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

BTW Enigma je strasnej preklad, ale na to jsme si uz u nas zvykli, ze ty nazvy preklada nejaka negramotna uklizecka.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No to je kapitola sama o sobě - české překlady filmů. Na to tam musí být nějaký speciální dementní tým ? :)

http://www.gorilla.cz/2014/02/cesti-pre ... -daji.html

http://www.kinobox.cz/clanek/4071-tema- ... v-prekladu

apod. :)

matucha

Příspěvek od matucha »

Birdman je hodne intenzivni, takovy silovy vypraveni. Nevyhledavam to, ale prislo mi to napeti zajimave psychoticky. Vizualne mi to prislo supr... narozdil treba od wachovskejch, na ktery mi stacilo videt jen par sekund z traileru a bylo jasny ze je zle ;).

Blokampuv vetrelec? Spis se bojim. D9 byl ok a v necem svezi ale to co si z toho vzal dal na rozvijeni mi pripada ze chyta trochu smer wachovskejch. Detinsteni a radoby spektakularnost. Pro me z vetrelcu rozhodne vede jednicka a asi mam dokonce 3 raci nez 2 (vim ze jsem v drtivy mensine). 4 me nebavila, stejne jako AvP... videoherni prometheus bez jakyhokoli napeti a tajemstvi taky nic, ale i tak jsem zvedavej kam s tim pudou dal. Scifi se sice toci relativne dost, ale i kdyz si clovek nastavi latku tak nizko jako u promethea, tak jich vlastne moc neni. Stejne mi prijde skoda, ze tolik prace venovali tak blbymu/nelogickymu scenari.

Hlavne mam porad pocit jako ze filmy hodne ztracej na serialy poslednich par let. A to v takovejch zanedbatelnejch vecech jako "zajimavej pribeh" "zajimavy charaktery" "zajimava interakce lidi" "vyvoj" "logika". Treba ale Birdman i kdyz zrovna neni obsahove zajimavej pribeh tak ma aspon ve svy horeckovy posunosti funkcni interakci lidi a vyvoj. A je tam zajimavy to subjektivni vnimani, ktery umoznuje nejednoznacnej vyklad ruznejch scen aniz by se to rozpadalo. Takhle kdyby nekdo natocil promethea ;).

Preklady? Setri se, takze to taky prekladaj lidi co nejsou uplne top. Vetsinou dostavaj matros extremne pozde (aby se snizila sance uniku pred premierou) a casto uplne v nejhorsi mozny kvalite, ruzne zprzneny/nedokonceny atd verze kde prekladajici muze jen odhadovat co se ve filmu deje. Cechy nejsou zajimavej trh.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ze si prekladatele stahujou piratsky verze, aby to vubec mohli prelozit, je vec znama, ale kdo pricetnej muze Step Up "prelozit" pro cesky kino jako Let's dance? Nebo Inception? Imitation Game? K tomu prece neni potreba ani videt film, staci si precist, o cem to zhruba je, ne...?

matucha

Příspěvek od matucha »

Jo u tech nazvu... tam si raci ani neodvazuju spekulovat kdo o tom rozhoduje. Urcite nekdo hodne dulezitej ;). Ja vlastne cesky nazvy vubec nesleduju.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jo, taky cim jsem starsi, tim min znam ty filmy podle ceskejch nazvu... kolikrat se me nekdo zepta, jestli jsem videl "..." a jelikoz ... je ceskej nazev, odpovidam ne a az po chvili se chytam.

jinak nikdy jsem nebyl fanouskem serialu friends, ale az nedavno jsem zjistil, ze hlavni problem u me tkvi v dabingu, kterej je fakt desnej. krasne jsem na tom taky zjistil, ze me nestvou tolik amici, jak jsem si myslel, ale spis prave ti cesi. hruza :-)

dendy

Příspěvek od dendy »

friends maju v slovencine uplne skvely dabing.. jeden z mala serialov ktory u mna v dabingu vedie pred originalom... potom este sk dabing dempsey a makepeace :-)

Vlad

Příspěvek od Vlad »

dempsey a pakepeace je v sk paradni, stejne jako Body a Doyle alias Profesionalove v cz, tam se dabing povedl. Nicme ne u me je nedostizny peklad filmu Stir Crazy - Blázni vo vezení s parádnim slovenskym dabingem :D . Resp. jsem o cz dabing nezavadil. Je to sice strasna konina, ale ta VHS jela do osoupani

Odpovědět