Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No super ! Já jsem vždycky koukal na jeden česko-slovenský web kde jsou tyhle k dispozici a tam vždycky bylo u Solaris atd. psáno, že "není k dispozici" a bude dotištěno až se sejde dost objednávek ... Takže tu 5DVD kolekci hned objednávám :)

Jenom doufám že tam bude to, na co často poukazují znalci: tj. originální mono stopa. Pokusy o stereoizaci a vylepšení zvuku prý vždycky vedly ke ztrátě atmosféry ...

kexik

Příspěvek od kexik »

na amazone je prakticky vsetko. vacsinou malicko drahsie ale niekedy ani nie. otazka je skor postovne do ciech (nebude zadarmo, to plati len pre DE)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Zjistil jsem, že je levnější objednávat knihy přímo z amazon.us (i přes trošku větší poštovné ). Včera mi odtamtud zrovna došel balík knih. U DVD ovšem může být problém americká Zóna :)

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Má Stalker vůbec nějakou pointu nebo je to jenom opravdu taková hypnotizující série obrazů? Ne, že bych se ztotožňoval s názorem Baldýnského, že jednotka filmové nudy je jeden miliTarkovskij, ale přecejenom nějakej konec jsem od toho čekal.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ctirad píše:Má Stalker vůbec nějakou pointu nebo je to jenom opravdu taková hypnotizující série obrazů? Ne, že bych se ztotožňoval s názorem Baldýnského, že jednotka filmové nudy je jeden miliTarkovskij, ale přecejenom nějakej konec jsem od toho čekal.
Čili jsi to viděl ?

Pointa je ta, že to nabízí nejrůznější výklady (pro každého), že to jsou filmy, které v člověku nějakou dobu leží ... dotýkají se těch nejniternějších hlubin věcí ...

Proč třeba na konci Stalkerova postižená dcera začala dělat velmi zvláštní věci atd. atd ..

Právě jsem objednal to 5DVD ... Jenom doufám že to není dabované do němčiny :))) a že tam budou jiné než německé titulky ....

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Viděl jsem to asi před rokem. Nějakej kvalitní DVD rip v originále a Cz titulky jsem si někde našel.

Že by stalkerova dcera na konci dělala zvláštní věci si nějak nevybavuju. Nejvíc mě ale zmátnul ten proslov jeho ženy na konci, ze kterého jsem získal dojem, že divná není ani tak ta zóna (že by normální střežený vojenský prostor?), jako spíš Stalker(ři) samotný(í), kteří kolem ní dělají auru nadpřirozena a pak tam vodí důvěřivé dobrodruhy. Jestli tomu sami věří nebo je to zvláštní forma zábavy nebo jen cesta k vydělávání peněz je otázka. Ale to už vařím z vody.
Naposledy upravil(a) Ctirad dne 05 čer 2008 23:14, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Stalkera som videl na viedni , ked som bol maly .. no videl .. asi hodinu som to pozeral .. kedze nemecky neviem , tak som to vypol :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ctirad píše:Viděl jsem to asi před rokem. Nějakej kvalitní DVD rip v originále a Cz titulky jsem si někde našel.

Že by stalkerova dcera na konci dělala zvláštní věci si nějak nevybavuju. Nejvíc mě ale zmátnul ten proslov jeho ženy na konci, ze kterého jsem získal dojem, že divná není ani tak ta zóna (že by normální střežený vojenský prostor?), jako spíš Stalker(ři) samotný(í), kteří kolem ní dělají auru nadpřirozena a pak tam vodí důvěřivé dobrodruhy. Jestli tomu sami věří nebo je to zvláštní forma zábavy nebo jen cesta k vydělávání peněz je otázka. Ale to už vařím z vody.
Na závěr předvedla dcera dost působivou telekinezi ... :wink:

fova

Příspěvek od fova »

Panove, prestante to vypravet. :evil:

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

fova: neboj, ten film ti nekdo muze prevypravet od zacatku do konce a stejne ti to zazitek z filmu nijak neovlivni ;)

BTW tu drezinu si mohl odpustit...

Settler

Příspěvek od Settler »

Tip na download je jasny.. audio/video download je legalni, takze rozhodne doporucuju znama diskusni fora sdruzujici odkazy na RapidShare apod.. :)
..tipuju, ze nebude problem najit i DVD verzi..

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

The Unknown Woman od Giuseppa Tornatoreho so soundtrackom od Ennia Morriconeho, jeden z najlepsich filmov za posledne roky co som videl... vobec nechapem ako mohol niekto napisat k tomu scenar.
http://www.imdb.com/title/tt0494271/

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

HOLY SHIT !!!! Tak jsem to dnes dostal (6DV Tarkovskij collection). A jazyk je němčina (dabing :evil: ) a titulky německy .... nic jiného
To je na zvracení
Nikdy by mě nenapadlo že v případě takových filmů je něco takového možné ...Od toho je přece formát DVD, aby si člověk zvolil jazyk a titulky (z mnoha). Do pudele .... :(

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : jo to je smutne .. ale nemci su v tomto tupci ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:Ivo : jo to je smutne .. ale nemci su v tomto tupci ..
Ze Stalkera mluvícího německy jsem ted měl stejný mindrák jako z Amadea mluvícího česky ...

Dabing je jedna z nejstrašnějších věcí, která se může filmu přihodit

Odpovědět