Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)
rastis: jasne, chapu jak to myslis, jen me zarazi, kdyz napises, ze dela filmarske remeslo na top urovni a o par prispevku driv napises, ze je blby reziser, v tom aby se pes vyznal
Jinak jiste ze i reziser ma velky vliv na to, jak herec hraje, ale kdyz je herec poleno, ani sebelepsi reziser to nezachrani (ad A.I.)
Pytkin: no dobra dobra...
Jinak jiste ze i reziser ma velky vliv na to, jak herec hraje, ale kdyz je herec poleno, ani sebelepsi reziser to nezachrani (ad A.I.)
Pytkin: no dobra dobra...
Protože se jedná o zaměňování vlastního subjektivního názoru a preference za obecného konstatování. Je totiž diametrální rozdíl mezi sdělením: "mně osobně se Tom Hanks nelíbí" a "Tom Hanks je podprůměrný herec".rastis píše:preco je to mimo misu ?
Ale zpět k tématu. K mým naprosto top filmům patří i Groundhog day ("Na hromnice o den více"). Zdánlivě komedie, ale s nesmírně hlubokým podtextem
To bohužel ne, to je dost jasná a elementární rovina různých typů informačních sdělení ... Ale nerad bych ted divertoval toto pěkné téma jinam než má, proto raději zůstaňme u tipů na zajímavé filmy ...rastis píše:Ivo - ak poviem "mně osobně se Tom Hanks nelíbí" alebo "Tom Hanks je podprůměrný herec" - je to to iste - hovorim to ja, kazdy vie ze to hovorim ja a nepredpokladam, ze by si niekto myslel, ze to hovorim za niekoho ineho, ako za seba...
Po dvou letech se mi konečně podařilo sehnat Tarkovského Solaris ... Už se těším.
Mimochodem viděl tady někdo Stalkera ? Ten film ve mně zůstal hodně dlouho a asi se na něj zase někdy podívám ...
Aha Tak to jméno mi nějak v paměti neutkvělo ... Spíše ta nadčasová parabola: člověk se bude stále a stále znovu vracet před tytéž situace (i když se z nich může snažit uniknout jak chce) dokud je nepochopí a nenaučí se jak je optimálně vyřešit, pak teprve ve svém vývoji pokročí dále ...Pytkin píše:Ivo : jo jo .. Bill Murray .. Jeho tiez mozem asi vo vsetkom ..
tvoj problem bude imo v tom, ze si ziadny spielbergov film nevidel ako novinku... to je pri spielbergovi strasne dolezite, on prinasa v rezii napady, ktore pripustme si, nie vzdy dobre zrealizuje. ked prisiel s blizkymi stretnutiami, neboli ZIADNE filmy s tematikou ufo, ked prisiel s Jurasic parkom, neboli ziadne filmy s dinosaurami atd. ked si jeho hity pozries o desat rokov, je neskoro, to nie su ziadne evergreeny ale kasove trhaky na dobre pobavenie a z tohto uhla pohladu to spielberg robi SAKRA dobre. nieco podobne bol hitchcock, dnes su vtaci alebo psycho na smiech, ale vtedy fakt chodili ludia z kina s cokoladou na ihriskurastis píše:Terminal (Hanks) som uz okomentoval. Blizka setkani je natiahnuta nuda bez deja a bez obsahu. Vojna svetov bol des a bes, stroje vysli zo zeme zozrat ludi :) ... Spielberg je nalestene velke nic pre masy konzumentov, cim sa nechcem stavat do role nejakeho fanusika s neviem akym vkusom - Ordinaciu v ruzovej zahrade mam napriklad celkom rad :)
To jsem nevedel, ze existuje film.Ivo píše:Mimochodem viděl tady někdo Stalkera ? Ten film ve mně zůstal hodně dlouho a asi se na něj zase někdy podívám ...
Cetl jsem povidku Stalker od Strugackych a pak bracha ma PC hru na toto tema.
Ta povidka je dost slusna.
Libil se ti ten film, ze bych se ho pokusil sehnat?
Stalker je v mém absolutním top10 a je to film, který nemá nic společného s ničím ... Je to dokonalá "hypnóza", která plyne mimo čas ... Třeba 10 minut pozvolna plyne kamera pod vodní hladinou v "zóně" ... za doprovodu prazvláštní sugestivní hudby .... krásná ruština ... Milovníci akčních filmů u toho umřou )
Existuje Zóna - tajemná oblast, kterou přísně střeží armáda (důsledek jaderných procesů nebo návštěvy mimozemštanů ?) Uvnitř Zóny se věci vymykají běžným pozemským zákonům. A nachází se tam i Komnata, kde se každému, kdo se do ní dostane, splní všechna přání. Do Zóny se nedá dostat, ale existuje převaděč (Stalker), který je tam schopen lidi dostat. Tentokrát tam s ním jde spisovatel a filozof a pozvolna Zónou procházejí ...
(ted mě mrazí jen co si na to rozpomínám
Ale pozor - je to absolutně neakční film ... nečekejte od toho scifi nebo klasické vzrůšo .... ani že za 90 min film skončí )
Těžko se to shání, nedá se to běžně koupit ... ale mám to někde na půdě (myslím) - v originále s CZ titulky. Kdyby někdo měl zájem, můžu pohledat a případně uploadnout
http://www.csfd.cz/film/32353-stalker/
Existuje Zóna - tajemná oblast, kterou přísně střeží armáda (důsledek jaderných procesů nebo návštěvy mimozemštanů ?) Uvnitř Zóny se věci vymykají běžným pozemským zákonům. A nachází se tam i Komnata, kde se každému, kdo se do ní dostane, splní všechna přání. Do Zóny se nedá dostat, ale existuje převaděč (Stalker), který je tam schopen lidi dostat. Tentokrát tam s ním jde spisovatel a filozof a pozvolna Zónou procházejí ...
(ted mě mrazí jen co si na to rozpomínám
Ale pozor - je to absolutně neakční film ... nečekejte od toho scifi nebo klasické vzrůšo .... ani že za 90 min film skončí )
Těžko se to shání, nedá se to běžně koupit ... ale mám to někde na půdě (myslím) - v originále s CZ titulky. Kdyby někdo měl zájem, můžu pohledat a případně uploadnout
http://www.csfd.cz/film/32353-stalker/