Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)
rastis: jasne, chapu jak to myslis, jen me zarazi, kdyz napises, ze dela filmarske remeslo na top urovni a o par prispevku driv napises, ze je blby reziser, v tom aby se pes vyznal
Jinak jiste ze i reziser ma velky vliv na to, jak herec hraje, ale kdyz je herec poleno, ani sebelepsi reziser to nezachrani (ad A.I.)
Pytkin: no dobra dobra...

Jinak jiste ze i reziser ma velky vliv na to, jak herec hraje, ale kdyz je herec poleno, ani sebelepsi reziser to nezachrani (ad A.I.)
Pytkin: no dobra dobra...
Protože se jedná o zaměňování vlastního subjektivního názoru a preference za obecného konstatování. Je totiž diametrální rozdíl mezi sdělením: "mně osobně se Tom Hanks nelíbí" a "Tom Hanks je podprůměrný herec".rastis píše:preco je to mimo misu ?
Ale zpět k tématu. K mým naprosto top filmům patří i Groundhog day ("Na hromnice o den více"). Zdánlivě komedie, ale s nesmírně hlubokým podtextem
To bohužel ne, to je dost jasná a elementární rovina různých typů informačních sdělení ... Ale nerad bych ted divertoval toto pěkné téma jinam než má, proto raději zůstaňme u tipů na zajímavé filmy ...rastis píše:Ivo - ak poviem "mně osobně se Tom Hanks nelíbí" alebo "Tom Hanks je podprůměrný herec" - je to to iste - hovorim to ja, kazdy vie ze to hovorim ja a nepredpokladam, ze by si niekto myslel, ze to hovorim za niekoho ineho, ako za seba...

Po dvou letech se mi konečně podařilo sehnat Tarkovského Solaris ... Už se těším.
Mimochodem viděl tady někdo Stalkera ? Ten film ve mně zůstal hodně dlouho a asi se na něj zase někdy podívám ...
AhaPytkin píše:Ivo : jo jo .. Bill Murray .. Jeho tiez mozem asi vo vsetkom ..

tvoj problem bude imo v tom, ze si ziadny spielbergov film nevidel ako novinku... to je pri spielbergovi strasne dolezite, on prinasa v rezii napady, ktore pripustme si, nie vzdy dobre zrealizuje. ked prisiel s blizkymi stretnutiami, neboli ZIADNE filmy s tematikou ufo, ked prisiel s Jurasic parkom, neboli ziadne filmy s dinosaurami atd. ked si jeho hity pozries o desat rokov, je neskoro, to nie su ziadne evergreeny ale kasove trhaky na dobre pobavenie a z tohto uhla pohladu to spielberg robi SAKRA dobre. nieco podobne bol hitchcock, dnes su vtaci alebo psycho na smiech, ale vtedy fakt chodili ludia z kina s cokoladou na ihriskurastis píše:Terminal (Hanks) som uz okomentoval. Blizka setkani je natiahnuta nuda bez deja a bez obsahu. Vojna svetov bol des a bes, stroje vysli zo zeme zozrat ludi :) ... Spielberg je nalestene velke nic pre masy konzumentov, cim sa nechcem stavat do role nejakeho fanusika s neviem akym vkusom - Ordinaciu v ruzovej zahrade mam napriklad celkom rad :)
To jsem nevedel, ze existuje film.Ivo píše:Mimochodem viděl tady někdo Stalkera ? Ten film ve mně zůstal hodně dlouho a asi se na něj zase někdy podívám ...
Cetl jsem povidku Stalker od Strugackych a pak bracha ma PC hru na toto tema.
Ta povidka je dost slusna.
Libil se ti ten film, ze bych se ho pokusil sehnat?
Film Stalker je supr. Hodne silna atmosfera. A pekny pouziti spring reverbu.
hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
Stalker je v mém absolutním top10 a je to film, který nemá nic společného s ničím ... Je to dokonalá "hypnóza", která plyne mimo čas ... Třeba 10 minut pozvolna plyne kamera pod vodní hladinou v "zóně" ... za doprovodu prazvláštní sugestivní hudby .... krásná ruština ... Milovníci akčních filmů u toho umřou
)
Existuje Zóna - tajemná oblast, kterou přísně střeží armáda (důsledek jaderných procesů nebo návštěvy mimozemštanů ?) Uvnitř Zóny se věci vymykají běžným pozemským zákonům. A nachází se tam i Komnata, kde se každému, kdo se do ní dostane, splní všechna přání. Do Zóny se nedá dostat, ale existuje převaděč (Stalker), který je tam schopen lidi dostat. Tentokrát tam s ním jde spisovatel a filozof a pozvolna Zónou procházejí ...
(ted mě mrazí jen co si na to rozpomínám
Ale pozor - je to absolutně neakční film ... nečekejte od toho scifi nebo klasické vzrůšo .... ani že za 90 min film skončí
)
Těžko se to shání, nedá se to běžně koupit ... ale mám to někde na půdě (myslím) - v originále s CZ titulky. Kdyby někdo měl zájem, můžu pohledat a případně uploadnout
http://www.csfd.cz/film/32353-stalker/

Existuje Zóna - tajemná oblast, kterou přísně střeží armáda (důsledek jaderných procesů nebo návštěvy mimozemštanů ?) Uvnitř Zóny se věci vymykají běžným pozemským zákonům. A nachází se tam i Komnata, kde se každému, kdo se do ní dostane, splní všechna přání. Do Zóny se nedá dostat, ale existuje převaděč (Stalker), který je tam schopen lidi dostat. Tentokrát tam s ním jde spisovatel a filozof a pozvolna Zónou procházejí ...
(ted mě mrazí jen co si na to rozpomínám

Ale pozor - je to absolutně neakční film ... nečekejte od toho scifi nebo klasické vzrůšo .... ani že za 90 min film skončí

Těžko se to shání, nedá se to běžně koupit ... ale mám to někde na půdě (myslím) - v originále s CZ titulky. Kdyby někdo měl zájem, můžu pohledat a případně uploadnout
http://www.csfd.cz/film/32353-stalker/