Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

LUPO píše:Kermitak: nicmene v druhe sezone dostava Dexter pekne na prdel.
Vida, tam jsem se jeste nedostal, ted jsem dokoukal prvni. No tak aspon to bude zajimavejsi ;)

delay

Příspěvek od delay »

Asi jsem s tím JOURNEYMANem pořád trapnej, ale nikdo tenhle seriál nezaregistroval? Na DEXTRA si dělám trochu chutě, ale raději dám asi přednost sci-fi FIREFLY.

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

KRAKATIT z roku 1948.... super film...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

vcera davali na ctcku super film a dokonce byl dabovanej: hlas more od amenabara

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Doomsday
Konecne poradny moderni Becko! Navic postkatastroficky sci-fi, pekny.
Mam rad ale i narocnejsi filmy:)

wire

Příspěvek od wire »

Vuid píše:Doomsday
jo presne! mrte predvidatelna blbost s jednim klise a ukradenym napadem za druhym a stejne se mi ten film libil... :)

delay

Příspěvek od delay »

V Levných knihách vyšla další perla:
Adaptace slavného románu Marcela Pagnola Živá voda v dvoudílné filmové verzi:
JEAN OD FLORETTY
http://www.csfd.cz/film/12058-jean-od-f ... -florette/
MANON OD PRAMENE
http://www.csfd.cz/film/32279-manon-od- ... s-sources/

Vypadá to jako vážné drama, ale u filmu sem se ani minutu nenudil, od chvíle kdy na scénu vstupuje JEAN sem se nemohl odtrhnout...

delay

Příspěvek od delay »

wire píše:
Vuid píše:Doomsday
jo presne! mrte predvidatelna blbost s jednim klise a ukradenym napadem za druhym a stejne se mi ten film libil... :)
Už to nechápu... Zas zambíci v UK. Nedávno sem viděl tohle:
28 WEEKS LATER
http://www.csfd.cz/film/224585-28-tydnu ... eks-later/
a klidně bych si oba filmy spletl... Už je to nuda.

fova

Příspěvek od fova »

Ivo píše:
Ctirad píše:Má Stalker vůbec nějakou pointu nebo je to jenom opravdu taková hypnotizující série obrazů? Ne, že bych se ztotožňoval s názorem Baldýnského, že jednotka filmové nudy je jeden miliTarkovskij, ale přecejenom nějakej konec jsem od toho čekal.
Čili jsi to viděl ?

Pointa je ta, že to nabízí nejrůznější výklady (pro každého), že to jsou filmy, které v člověku nějakou dobu leží ... dotýkají se těch nejniternějších hlubin věcí ...

Proč třeba na konci Stalkerova postižená dcera začala dělat velmi zvláštní věci atd. atd ..

Právě jsem objednal to 5DVD ... Jenom doufám že to není dabované do němčiny :))) a že tam budou jiné než německé titulky ....
Tak uz jsem Stalkera konecne odsledoval a bylo to fakt maso.

Protoze jsem jako prvni cetl knizku a pak jsem teprve videl film, dost mi vadilo, ze autori filmu se knihy moc nedrzeli a udelali si pribeh po svem.

Rozhodne je to hodne zajimavy film, ale na mel byl zbytecne moc rozvlacny a bez akcnejsich zvratu.
Treba uvodni scena, kdy asi pet minut kamera zabira Stalkerovu loznici, nez se zacne neco dit.

fova

Příspěvek od fova »

Mimochodem nevite nekdo, jestli stoji za odsledovani filmova verze Dne trifidu?

http://www.imdb.com/media/rm3374423552/tt0055894
http://www.youtube.com/watch?v=0I04Zer4-dc

Kniha od Johna Wyndhama je super.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

hehe, rozvláčný scény ve filmech - to je dobrej způsob, jak natáhnout film a tvářit se přitom umělecky (nebo realisticky)...třeba chlápek sedí na židli u stolu v potemnělé místnosti a VELMI pomalu vstane, VELMI pomalu dojde k ledničce, VELMI pomalu jí otevře, VELMI pomalu sáhne pro jogurt, VELMI pomalu ledničku zavře, VELMI pomalu dojde zpět k židli a VELMI pomalu si sedne...potom příjde jeho přítelkyně a začne do něj něco hučet...

k The Fountain - nevim no, docela dost divný jak tam vožírá ten strom a pluje v nějaký kouli vesmírem...jestli to měla být ta budoucnost, tak "trochu" divná...navíc se mi zdálo, že ta jeho umírající přítelkyně hodně přehrává, nebo se snaží pořád tvářit až moc sladce/křehce/divně...ale Jackman byl skvělej, to jo...

filmy podle knih - knížky bývají vždycky lepší...jako já byl třeba lehce zklamán z Pána prstenů, páč ten Frodo v podání Eliaha Wooda jak pořád potom čuměl vykulenejma očima na Sama mi přišel, že mu brzo dá francouzáka a to jsem si tedy v knize nepředstavoval ;) a vyloženě jsem nepochopil, proč Oscara dostal až poslední film, který mi přišel ze všech nejslabší - prostě se akademii určitě nechtělo rozdávat Oscara každý rok...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ne každý film je popisný příběh ... některé scény jsou prostě něco jako obrazy/umělecké fotografie/vizuální meditace ... a jejich symbolickou souvislost člověk pochopí až po několikerém shlédnutí (např. úvodní scéna ze Stalkera - ložnice, motiv vlaku a hýbající se místnosti)

Fountain jsem vydržel 20 min ... (podobně jako Ženu ve vodě)

Pán prstenů byl skvělý, nejslabší mi připadala druhá část a vůbec od té chvíle mi bylo líto, že režisér vešel na půdu velmi laciných efektů, které se tam vůbec nehodily (silácké řeči a trapné vtípky). O knize jsem předtím nikdy neslyšel, pod dojmem filmu v ní pak trochu početl, prolistoval, film mi připadal nesrovnatelně zajímavější ...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ivo píše:O knize jsem předtím nikdy neslyšel, pod dojmem filmu v ní pak trochu početl, prolistoval, film mi připadal nesrovnatelně zajímavější ...
Ono to neni na pocteni a prolistovani ;)

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Já vím že jsou to často umělecké meditace - a mě to také zklidňuje. Jenže výsledkem toho je natažená stopáž a myslím si, že někteří filmaři toho prostě jenom využívají a schválně.

Mě v Pánovi prstenů připadaly efekty nejlacinější v tom třetím díle, protože tam už bylo úplně jasně vidět, že to je dělané na počítači To třeba taková Roklinka v jedničce vypadalo jako malovaný obrázek, ne jako CGI umělina.
Knížka je hodně dlouhá, když beru všechny tři díly. Navazuje na Hobita. To všechno jsem přečetl ještě před filmem a musím ale říct, že hodně věcí jsem si představoval tak, jak je Jackson ztvárnil. Ale v knížce je toho mnohem mnohem víc, to se mu prostě ani do těch 10ti hodin nebo kolik to má, nemohlo vejít. A takový psychadelická návštěva u Toma Bombadila nebo průchod tím psycho hvozdem, to tam také není.

Kermitak: hehe, právě, když to má přes 1000 stran, to není komix na listování ;)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše:
Ivo píše:O knize jsem předtím nikdy neslyšel, pod dojmem filmu v ní pak trochu početl, prolistoval, film mi připadal nesrovnatelně zajímavější ...
Ono to neni na pocteni a prolistovani ;)
To máš tak: když si kousek čehokoliv přečteš, uděláš si o tom svůj obrázek a víš jestli to chceš číst dál nebo ne. Bud tě to zaujme nebo ne :wink:

Těmi "lacinými efekty" jsem nemyslel technické efekty, ale dialogy ...

Jednička mi připadala jednoznačně nejlepší, ještě to mělo mystiku, atmosféru, skvělou hudbu. Dvojka a trojka už šly trochu do popcornu a i hudba už trochu vyčpěla. Pořád se tam dokola opakovaly ty 2-3 základní motivy

Odpovědět