Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
don corleone

Příspěvek od don corleone »

LOTRa som cital asi 5x, ja som bol s filmom spokojny, na trojke som bol v kine 4x. :D
Podla mna dopadol najlepsie ako mohol, v ramci moznosti. Som rad, ze sa z toho nestal klasicky hollywoodsky blockbuster pre vsetkych, aj ked v niektorych momentoch k tomu moc nechybalo.
Potesil ma casting, herci sa hodili k svojim postavam, ziadne okukane ksichty tam nastastie neboli. Ja som si napr. takeho Sarumana alebo Arwen predstavoval dost inac, ale zahrani boli skvelo- no problem.
Triky boli trosku zastarale uz v dobe uvedenia do kin, nehovorim, ze su vylozene B-ckove(Minas Tirith a vobec exteriery su super), ale v porovnani s napr. 10- rocnou Starwars: Episode I posobia trosku chudo.
Suhlasim s tym, ze naslabsi film je druhy. Asi preto, ze aj druha kniha je najslabsia. Nieco ako Matrix:reloaded- je fajn, ale keby nebol, dej by moc neutrpel. Proste oddychovy cas pred finale.
Najvacsi problem je prave v dlzke knih a selekcii. Napr. Gimli a Legolas v knihach casto sa vyskytujuce charaktery, vo filmoch su od jednotky uz len do poctu. Uplne chybali sceny so Sauronovimi ustami a Sarumanovym ovladnutim kraja, co bolo v knihach dost dolezite a vo filme potom suvisejuce sceny trosku nedavali zmysel. Aragornove backflashe na Arwen zas zbytocne brzdia dej a do filmov moc nezapadaju, pritom v knihach take nieco vobec nebolo. Bez toho by som to prezil.
Ale aj tak som bol spokojny. Len som zistil, ze toto treba pozerat v kine. V telke to trosku straca na epicnosti, a toto je predsa symbol epickej fantasy!

8) 8) 8) :twisted:

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ivo píše:To máš tak: když si kousek čehokoliv přečteš, uděláš si o tom svůj obrázek a víš jestli to chceš číst dál nebo ne. Bud tě to zaujme nebo ne :wink:
OK, tvoje vec.
BTW film je povedeny (respektive Jackson udelal co se dalo v ramci moznosti), ale kniha je proste nekde jinde, no... ;)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Unikátní souboj Kung Fu vs "Jóga" :lol:

http://youtube.com/watch?v=FrYlNNy929Y

abuse

Příspěvek od abuse »

batman - dark knight

christopher nolan ako vzdy skvely...aj ked twoface liniu mohli nechat do dalsieho dielu

c9000

Příspěvek od c9000 »

Fargo- zaujal mě ale nelíbil se mi,. mám rád Coeny a skoro všechno co tahle dvojka natočila považuju za výborné, ale tohle bylo tak zvláštní že to musíte jedině vidět, možná označení špatný není to pravé, je to klasický spádovitý příběh, na jedné straně jsou ti dobří (pro mě neznámí herci kteří nam ě pusobí neskutečně špatně,neherecky,a dávají zvláštně nepříjemné dojmy během celého filmy, na straně druhé 2mí oblíbení herci(nevím jména ale jsou známí) kteří hrají záporáky a to tak že výborně. celokvě to pusobí zmateným dojmem, pár nesmyslných scén, ale tenhle snímek ve mě kupodivu něco nechal, nevím, nemám potřebu si ho ještě někdy pustit
ale něco na tom bude. (pokud se na něj náhodou budete dívat , vydržte to až do konce , je tam jedna skvělá scéna s drtičkou klacků)
Kupodivu přítelkyni se to líbilo.

Settler

Příspěvek od Settler »

Herecky se mi Fargo libilo, nicmene i pres to, ze mam tyhle "pomale", "ne moc dejove" filmy rad, tohle me pripadalo jako jedna velka nuda.. je to tak pomaly, ze by u toho clovek i usnul.. ne ze by byl film natocen v jedny mistnosti s jednim divakem televize, ale proste mi to nejak nesedlo.. ackoli mi podobna scena vylozene prirostla k srdci, tohle je nudna slabota..

c9000

Příspěvek od c9000 »

no mě v tom filmu totálně vysírala ta hlavní postava(fargo) těma jeho ksichtama a ušklebkama v pomezí mezi Melem Gibsonem a Kevinem Kostenerem :D

aum generator

Příspěvek od aum generator »

som teraz na filmovom festivale v UH videl Holy Mountain (reziser Alejandro Jodorowsky)
http://www.imdb.com/title/tt0071615/
hlavne zozaciatku je to zlozene z celkom zvlastnych vyjavov nerealnych (bez pouzitiach nejakych pocitacovych efektov. ten film je stary), ale nieje to nejaka cisto abstraktna halucinacia. malo aj dej a hlavne myslienku (nejednu:). tazko povedat par vetami o com ten film bol (o ceste na svatu horu. alebo ceste k osvieteniu...?) a kazdy si tam asi najde aj nejake vlastny vyznami. kazdopadne odporucam vsetkym
jihad on riaa & soza.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ja som si pozrel pred vcerom Vratne Lahve .. Prijemna oddychovka .. Presne taky film som chcel pozerat ..

kexik

Příspěvek od kexik »

Pytkin píše:Ja som si pozrel pred vcerom Vratne Lahve .. Prijemna oddychovka .. Presne taky film som chcel pozerat ..
hej, ten film ukludnuje... asi ako vsetky filmy o starych ludoch. podobny oder ma lynchova straight story, i ked so silnou western prichutou, samo

S-CORE

Příspěvek od S-CORE »

se7en..
i když na csfd.cz trošku nadhodnocený..
FruityLoops studio expert :D

fova

Příspěvek od fova »

Vcera jsem odsledoval Vaclava a jak se mi drive ty ceske filmy o ujetych lidech libily, tak ted uz me to zacina stvat.
Prijde mi, ze se z toho stala moda a spousta novych ceskych filmu je o psychicky vysinutych lidech a takrka vse u nas natocene je spis horke nez vesele a konci spatne - Pribehy obyc. silenstvi, Navrat Idiota, Horem padem, Stesti, atd. Vlastne i ty Vratne lahve.

Loosers of Life - to ma byt jako nejaka ceska mentalita nebo co?
S tim se tedy odmitam stotoznit.

Settler

Příspěvek od Settler »

fova píše:Loosers of Life - to ma byt jako nejaka ceska mentalita nebo co?
S tim se tedy odmitam stotoznit.
Ne.. je to jen tema, ktere v poslednich lletech vydelava prachy.. to je cely.. dyt vony jsou vubec vsechny tyhle novy cesky filmy na jedno brdo.. uz me to pomalu prestava bavit..
Prvni to bylo pozadi minuleho rezimu, tedka magori no..

kyvaa

Příspěvek od kyvaa »

Rambo 4, dobré, trochu naturalistické.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Vcera jsem u kamarada v jeho "letnim kine" videl skvely film Salvador z roku 1985. Je to prvni "velky" film Olivera Stonea, o valce v Salvadoru, ktera byla v te dobe temer prehlizena, prestoze se v ni USA angazovaly obrovskou vojenskou a financni pomoci Salvadorske vlade. Je ovsem diskutabilni, jestli si vybraly tu spravnou stranu... Stone asi zasahl do cerneho, po uvedeni filmu v USA mel celkem problemy.

Odpovědět