Podla mna dopadol najlepsie ako mohol, v ramci moznosti. Som rad, ze sa z toho nestal klasicky hollywoodsky blockbuster pre vsetkych, aj ked v niektorych momentoch k tomu moc nechybalo.
Potesil ma casting, herci sa hodili k svojim postavam, ziadne okukane ksichty tam nastastie neboli. Ja som si napr. takeho Sarumana alebo Arwen predstavoval dost inac, ale zahrani boli skvelo- no problem.
Triky boli trosku zastarale uz v dobe uvedenia do kin, nehovorim, ze su vylozene B-ckove(Minas Tirith a vobec exteriery su super), ale v porovnani s napr. 10- rocnou Starwars: Episode I posobia trosku chudo.
Suhlasim s tym, ze naslabsi film je druhy. Asi preto, ze aj druha kniha je najslabsia. Nieco ako Matrix:reloaded- je fajn, ale keby nebol, dej by moc neutrpel. Proste oddychovy cas pred finale.
Najvacsi problem je prave v dlzke knih a selekcii. Napr. Gimli a Legolas v knihach casto sa vyskytujuce charaktery, vo filmoch su od jednotky uz len do poctu. Uplne chybali sceny so Sauronovimi ustami a Sarumanovym ovladnutim kraja, co bolo v knihach dost dolezite a vo filme potom suvisejuce sceny trosku nedavali zmysel. Aragornove backflashe na Arwen zas zbytocne brzdia dej a do filmov moc nezapadaju, pritom v knihach take nieco vobec nebolo. Bez toho by som to prezil.
Ale aj tak som bol spokojny. Len som zistil, ze toto treba pozerat v kine. V telke to trosku straca na epicnosti, a toto je predsa symbol epickej fantasy!