Kvalitní router pro vysokorychlostní internet ?

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Kvalitní router pro vysokorychlostní internet ?

Příspěvek od Ivo »

No prostě to mám takto :)

Obrázek

Ale ze svého ftp na savana.cz jsem schopen downloadovat max. 16 Mb/s (odjinud plnou rychlostí)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6604
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Kvalitní router pro vysokorychlostní internet ?

Příspěvek od Kermitak »

JInak ta Savana ma pripojeni slusny, upload jel 38 MB/s (304 Mb/s), download 28 MB/s (224 Mb/s), tudiz predpokladam, ze problem bude u tveho providera. Kazdy slusny provider by mel mit peering do NIXu, kam je pripojena i Casablanca a to minimalne 10 Gb/s. Jakyho mas providera? To je to Grepa? BTW mohl bys udelat traceroute na ten ftp server?


Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6604
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Kvalitní router pro vysokorychlostní internet ?

Příspěvek od Kermitak »

Mno, cela cesta az do NIXu je v rezii GREPA, oba ty routery jim patri. No a z NIXu do Casa uz je to fofr. Takze je treba poresit s GREPA, proc to mas tak pomaly, je to problem jejich site a oni by ho meli vyresit.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22153
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kvalitní router pro vysokorychlostní internet ?

Příspěvek od Pytkin »

Ivo píše:No prostě to mám takto :)

Obrázek
nemusis fotit obrazovku .. rovno v tom tvojom obrazku je dole share link :
http://speedtest.net/result/2309955407.png

Obrázek
Ivo píše: V každém případě je to jedno a nesouvisí uplně s původní otázkou, která spočívala v tom, že můj starý router není schopen jet plnou rychlostí a že download z mého ftp připojení je 3x pomalejší než z jakýchkoliv jiných připojení.
A skusal si naozaj vsetko ? skus napriklad stiahnut nejaky file od tialto ftp://ftp.t-com.sk/pub/testfiles/ ...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Kvalitní router pro vysokorychlostní internet ?

Příspěvek od Ivo »

Je to záhada, zkusil jsem jiné ftp, taky běží download pomalu (max. 1,8 Mb/s). U Grepy (2 km odtud) zkoušeli download ze Savany, jim tam běží 8Mb/s). Zkusil jsem i ten výše uvedený cvičný ftp file: 1,2 Mb/s ... Ovšem upload na všechny FTP 7-8 Mb/s. Download odjinud než z ftp je taky 6-8 Mb/s. Takže je tu jakoby jakési omezení rychlosti při stahování z ftp, ale Grepa říká, že nic takového nemají ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22153
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kvalitní router pro vysokorychlostní internet ?

Příspěvek od Pytkin »

mozu ta aj klamat ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Kvalitní router pro vysokorychlostní internet ?

Příspěvek od Ivo »

To určitě ne ... jsou v pohodě a snaží se. Nemělo by to ani logiku - omezovat ftp download (ale ne upload) a zároven ponechávat naplno svištět stahování HD filmů atd z pochybných serverů :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22153
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kvalitní router pro vysokorychlostní internet ?

Příspěvek od Pytkin »

no prave logiku to ma .. malo ludi uploaduje .. downloaduju vsetci ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Kvalitní router pro vysokorychlostní internet ?

Příspěvek od Ivo »

Tak vyřešeno: přepojili mě u sebe na jiný (lepší) router a už to jede i z ftp naplno ...

vysvětlení: drive jste jel pres router 85.119.89.48 - 85.119.89.34 - dale uz cizi sit nyni je to pres 85.119.88.34 - 85.119.89.41 - 85.119.89.34 - dale cizi sit, v ceste je lepsi router odezvy pri stejne zatezi klesly o 1ms, jinak uz me nic nenapada nez ze by to mohlo byt slabsim vypoctem operaci na CPU puvodniho routeru 85.119.89.48...

biscuit
Příspěvky: 9626
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Kvalitní router pro vysokorychlostní internet ?

Příspěvek od biscuit »

stejne mi prijde ivo, ze furt motas MB a Mb :-)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Kvalitní router pro vysokorychlostní internet ?

Příspěvek od Ivo »

Je to možné, ale tady jde jen o relativní stav :wink:

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Kvalitní router pro vysokorychlostní internet ?

Příspěvek od Ivo »

Mám ted ještě jeden problém, kterému nerozumím: mám k Macbooku po síti přes router (eternet) připojený studio PC. I po výměně routeru jde nakonec to PC vidět, mám tam gigový router, gigový switch a ted mi přesouvání souborů mezi těmito dvěma počítači běží rychlostí jako by tam byl 100 MB eternet (= 10 MB/s), předtím mi to běželo cca 90 MB/s. To nechápu ..

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3545
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Kvalitní router pro vysokorychlostní internet ?

Příspěvek od hombrefeo »

a mas to do dobre nastavene v preferencich site ethernet? je tam nekolik moznosti 10/100/1000...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Kvalitní router pro vysokorychlostní internet ?

Příspěvek od Ivo »

Ještě před pár dny se starým routerem mi to jelo naplno. V preferencích jsem nikde nic neměnil ... to jsou vždycky záhady ... :)

Odpovědět