JInak ta Savana ma pripojeni slusny, upload jel 38 MB/s (304 Mb/s), download 28 MB/s (224 Mb/s), tudiz predpokladam, ze problem bude u tveho providera. Kazdy slusny provider by mel mit peering do NIXu, kam je pripojena i Casablanca a to minimalne 10 Gb/s. Jakyho mas providera? To je to Grepa? BTW mohl bys udelat traceroute na ten ftp server?
Mno, cela cesta az do NIXu je v rezii GREPA, oba ty routery jim patri. No a z NIXu do Casa uz je to fofr. Takze je treba poresit s GREPA, proc to mas tak pomaly, je to problem jejich site a oni by ho meli vyresit.
Ivo píše:
V každém případě je to jedno a nesouvisí uplně s původní otázkou, která spočívala v tom, že můj starý router není schopen jet plnou rychlostí a že download z mého ftp připojení je 3x pomalejší než z jakýchkoliv jiných připojení.
Je to záhada, zkusil jsem jiné ftp, taky běží download pomalu (max. 1,8 Mb/s). U Grepy (2 km odtud) zkoušeli download ze Savany, jim tam běží 8Mb/s). Zkusil jsem i ten výše uvedený cvičný ftp file: 1,2 Mb/s ... Ovšem upload na všechny FTP 7-8 Mb/s. Download odjinud než z ftp je taky 6-8 Mb/s. Takže je tu jakoby jakési omezení rychlosti při stahování z ftp, ale Grepa říká, že nic takového nemají ...
To určitě ne ... jsou v pohodě a snaží se. Nemělo by to ani logiku - omezovat ftp download (ale ne upload) a zároven ponechávat naplno svištět stahování HD filmů atd z pochybných serverů
Tak vyřešeno: přepojili mě u sebe na jiný (lepší) router a už to jede i z ftp naplno ...
vysvětlení: drive jste jel pres router 85.119.89.48 - 85.119.89.34 - dale uz cizi sit nyni je to pres 85.119.88.34 - 85.119.89.41 - 85.119.89.34 - dale cizi sit, v ceste je lepsi router odezvy pri stejne zatezi klesly o 1ms, jinak uz me nic nenapada nez ze by to mohlo byt slabsim vypoctem operaci na CPU puvodniho routeru 85.119.89.48...
Mám ted ještě jeden problém, kterému nerozumím: mám k Macbooku po síti přes router (eternet) připojený studio PC. I po výměně routeru jde nakonec to PC vidět, mám tam gigový router, gigový switch a ted mi přesouvání souborů mezi těmito dvěma počítači běží rychlostí jako by tam byl 100 MB eternet (= 10 MB/s), předtím mi to běželo cca 90 MB/s. To nechápu ..