Lyžování

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
marylin

Re: Lyžování

Příspěvek od marylin »

Tak to je kousíček vedle...

Mimochodem o víkendu jsem byl poprvé lyžovat v Nízkých Tatrách, překvapily mě ceny. Za dva předvařené čaje s rumem chtít 8,60 euro, to je celkem dost. O jídle radši ani nemluvit. Úroveň gastra nic moc a ceny vyšší jako v Alpách.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

marylin : tak to si bol hned dva krat ne ? poprve a naposled ..

marylin

Příspěvek od marylin »

:-) Třeba se Itálie už cenama taky dotáhla na Tatry... Co si tak vzpomínám, tak v Dolomitech stál Jägertea vloni kolem 3 euro.

Ale rád poznávám i "naše" hory, takže je možné, že se tam vrátím - se svou termoskou :)

dendy

Příspěvek od dendy »

boha a ja citam nadpis threadu ze "Lynčování" .. tak to otvaram zo strachom ze koho zase tu idete lyncovat ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tady je velká pizza nebo polívka tak za 6 EUR (nahoře na svahu). Když jsem zkoumal možnosti Rakouska, všechno ubytování mi na týden pro 3 lidi vyšlo 1000+ EUR. Tady máme luxusní apartmá na krásném místě - dvě ložnice, kuchyň , obývák, 2 koupelny, 3 balkony ... za 500 EUR na týden ...

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

hm, tak to tatry sú určite drahšie..

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Odkedy v zime neni sneh, nevidim dovod tam jazdit. Akurat sa clovek naserie. A uplne najviac medzi sviatkami, ked tam doleti 100 000 bezohladnych, nevychovanych Poliakov...

Turistika v lete... to je ine.

bassline

Příspěvek od bassline »

MDudas píše:Odkedy v zime neni sneh, nevidim dovod tam jazdit. Akurat sa clovek naserie. A uplne najviac medzi sviatkami, ked tam doleti 100 000 bezohladnych, nevychovanych Poliakov...

Turistika v lete... to je ine.
Preco by tam nebol sneh ?

Akurat pred dvoma tyzdnami sme boli v Tatrach na ture a bolo paradne:

tatry1
tatry2
tatry3

A na polskej chate mali vyborny jablkovy kolac za sympaticku cenu :P

MDudas

Příspěvek od MDudas »

OK, poopravim. Turistika, to je ine. Ale tie sluzby spojene s lyzovanim, to je slabota.
Inak vdaka za tie fotky - si mi pripomenul pekne casy. :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pěkné obloučky , ovšem nejlepší moment v 1:44 :D (aneb setkání dvou Čechů na rakouském ledovci :)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Nojo, pak nemaj vznikat úrazy, když se dějou takovýhle blbosti (nepředpokládám, že by se jednalo o nepozornost). Možná vypočítaný manévr, ale nebezpečný.

P.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Po několika letech jsem se rozhodl odměnit se za dobré chování a pořídil jsem nové lyže :) Dojdou v pátek

http://www.mujsport.cz/lyze-elan-amphib ... x-11-14-15

O víkendu je jdu otestovat. Doufám že dopadnu lépe než manželka, která si během našeho alpského výletu zlomila nohu a lyžování tak možná zase do roka a do dne ...

Obrázek

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Pekny lyze, tak dej vedet potom dojmy. Taky uvazuju cim nahradim svoje uz vyslouzily Salomony.

Jinak zlomena noha, to je neprijemnost... tak preju at je to aspon bez dalsich nasledku.

btw. v Rakousku me bavi jak tam maj casto postavenej nejakej lehkej slalom pro nas amatery. Clovek si vyzkousi, ze trefit se dobre i do sirsich branek neni zadna sranda:)
http://www.skiline.cc/skimovie/i2m19

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Vysloužilé Salomony ? Vítej v klubu :) Já těmi novými nahradím svoje Salomon DEMO

Obrázek

Od těch nových si slibuju lepší stabilitu a ovladatelnost v hlubším sněhu apod (budou trošku širší), budou i delší (na svých 180 je myslím 160 málo, ted budou 168)

Zlomená noha v koleni je nepříjemná, ale obešlo se to nakonec i bez operace. Ale pár měsíců bude rehabilitace. Co mě ale dost mile překvapilo, byla akce pojištovny ... Mám u Fio Banky cestovní pojištění "exclusive" zahrnující nejvyšší možné krytí událostí (včetně lyžování) zahrnující navíc i všechny členy rodiny - za 60 Kč měsíčně :) (!). Hned to tam pojištovna řešila s lokální traumatologií ... pak navrhli převoz sanitkou až do Jablonce ... vyjela velká sanitka Mercedes z Prahy se 3 členy posádky, převoz 800 km pěkně v leže s odbornou asistencí (rovnou do nemocnice v Jablonci ) - po dvou dnech od úrazu, ještě jsme tam s malým lyžovali. Velmi ochotný, perfektní profi přístup přes telefon, žádné problémy ... Tohle muselo stát desetitisíce ... mě jen 60,-

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Tak to je vzdycky fajn, kdyz se clovek setka se sluzbou, ktera funguje jak ma:) Resp. s lidmi, kteri delaji dobre svoji praci ze jo.

Jo ja mam Salomon Equipe 3V Race, takovy sportovnejsi slalomky a byly super, nez se vypraskaly. Ted uz ani nepujdou znova moc zbrousit hrany a uz asi dva roky citim, ze pri vyssich rychlostech se ta lyze zacne klepat a nedrzi zariznuta. Ale ze zacatku byly super, vyborne ovladatelny na pevnym i mekkym povrchu a zivy (nekdy az moc, kdyz si clovek neda pozor, tak ho pekne vystrelej z oblouku).

Odpovědět