To je jasné. Tohle jsou ale spíše all moutain lyže, ne moc tvrdé, univerzální, usnadňující oblouky atd. ... já žádný závodní lyžař samozřejmě nejsem. Zatím jsem na nich sjel 3x malý kopec. Nestěžoval jsem si že by se mi na nich jelo špatně ... Pocit osobák-SUV je asi přirozený, vzhledem k tomu že mé předchozí lyže byly hodně krátké (160 cm vzhledem k mé výšce 181 cm, tyhle jsou 168 cm) a taky byly hodně úzké (65mm, tyhle jsou 78 mm). Občas jsem měl na mých starých pocit lehké nestability (úzké - nájezd do sněhového poprašku, hrboly atd.). Tyhle jsou mnohem stabilnější a já mám SUV raději než malý osobák ... Ale samozřejmě je to po 3 letech na úvod nový pocit, dnes plánuju si na tom pojezdit aspon 2 hodiny na pořádné sjezdovce, pak uvidím ... Je jasné že na cokoliv nového (i lepšího) je třeba si zvyknout. Jestli to je pro mě lepší, teprve uvidím ... doufám že ano ...
Ale k té původní poznámce - opravdu nechápu v čem by mohly rapera ohrozit dobrá sluchátka ? Upadly by mu uši ? Poškodil by si bubínek ? Nebo jsou to tvrdá závodní sluchátka ?
Lyžování
Re: Lyžování
Tak jsem včera pořádně prozkoušel nové lyže během večerního lyžování v Rejdicích - bylo tam podle očekávání málo lidí, což nás asociály vždy potěší 
Je to neuvěřitelný rozdíl - ty moje předchozí a ty nové ... asi jako přesednout z kodrcavé škody felicia do SUV BMW ... to jsem ani nečekal. Je to svah, který znám léta, na konci má 200m trošku prudší sešup, před kterým občas na začátku sezóny zastavuju aby se to moc nerozjelo ... Teď jsem měl při první jízdě takový zvláštní zážitek (jak tam navíc bylo ještě večer málo světla) - říkal jsem si že oni to tam proboha nějak vybagrovali a vyrovnali, žádný sešup už tam není (a ověřoval jsem si že jsem opravdu dole) .. přišlo mi to na těch lyžích celé jak na takové mírné rovince
Je to krása - měkce a stabilně drží, skvěle zatáčejí. Byl tam docela tankodrom (hromádky hlubšího navátého sněhu, hrboly atd., navíc jsem v polotomě moc neviděl do čeho zrovna jedu), na předchozích lyžích bych hned ztrácel stabilitu a klátil se k zemi, tyhle lyže se vůbec nedaly vyvést z míry, jely krásně a stabilně jako po rovině, všechno s přehledem převálcovaly. Z toho jsem byl obzvlášt nadšený ...
Opravdu skvělé ... můžu jen doporučit... jsem moc rád že jsem je pořídil a zjevně si nechal dobře poradit ...
Jediné co nebylo skvělé byla ta sjezdovka ... (po zmlsání alpským lyžováním). 5 minut lavičkou nahoru, 30 vteřin dolů ... Proti alpským standardům se lavička vleče neuvěřitelně pomalu, při nástupu nezpomalí a skoro vždycky bouchne do nohy, je tvrdá a studí
Lituju že jsem ty lyže neměl už v Itálii a pevně jsem se rozhodl že letos ještě zajedu na nějaký rakouský ledovec - např. Pitztal ... Nebo máte nějaké další tipy ? Dlouhatánské sjezdovky, málo lidí a ne tak daleko odtud ?

Je to neuvěřitelný rozdíl - ty moje předchozí a ty nové ... asi jako přesednout z kodrcavé škody felicia do SUV BMW ... to jsem ani nečekal. Je to svah, který znám léta, na konci má 200m trošku prudší sešup, před kterým občas na začátku sezóny zastavuju aby se to moc nerozjelo ... Teď jsem měl při první jízdě takový zvláštní zážitek (jak tam navíc bylo ještě večer málo světla) - říkal jsem si že oni to tam proboha nějak vybagrovali a vyrovnali, žádný sešup už tam není (a ověřoval jsem si že jsem opravdu dole) .. přišlo mi to na těch lyžích celé jak na takové mírné rovince

Je to krása - měkce a stabilně drží, skvěle zatáčejí. Byl tam docela tankodrom (hromádky hlubšího navátého sněhu, hrboly atd., navíc jsem v polotomě moc neviděl do čeho zrovna jedu), na předchozích lyžích bych hned ztrácel stabilitu a klátil se k zemi, tyhle lyže se vůbec nedaly vyvést z míry, jely krásně a stabilně jako po rovině, všechno s přehledem převálcovaly. Z toho jsem byl obzvlášt nadšený ...
Opravdu skvělé ... můžu jen doporučit... jsem moc rád že jsem je pořídil a zjevně si nechal dobře poradit ...
Jediné co nebylo skvělé byla ta sjezdovka ... (po zmlsání alpským lyžováním). 5 minut lavičkou nahoru, 30 vteřin dolů ... Proti alpským standardům se lavička vleče neuvěřitelně pomalu, při nástupu nezpomalí a skoro vždycky bouchne do nohy, je tvrdá a studí

Lituju že jsem ty lyže neměl už v Itálii a pevně jsem se rozhodl že letos ještě zajedu na nějaký rakouský ledovec - např. Pitztal ... Nebo máte nějaké další tipy ? Dlouhatánské sjezdovky, málo lidí a ne tak daleko odtud ?
Jo, tak si dobre kupil.
Ja som vobec nenarazal na tvoju kupu, ale na obchodnikov, ktori radi presviedcaju, ze race-ove lyze za 25 000Kc su uplne najlepsie. Ano, su. Ale pre sportovych lyziarov. Bezny clovek sa bude trapit.
Az to najdes, daj vediet. Este by tam pripadne mohlo byt aj lacno.

Ivo píše:Dlouhatánské sjezdovky, málo lidí a ne tak daleko odtud ?

Val di Fasso ... kromě vzdálenosti ...
Marmolada, Dolomity, IT, 3265 m n.m., před pár dny... Foceno na Samsung Galaxy S3.
Pivo - 5 e za 4 dcl
Pizza - 9 e
Lasagne - 9 e
Jägertee - 3,5 e
Bombardino - 4 e

Pivo - 5 e za 4 dcl
Pizza - 9 e
Lasagne - 9 e
Jägertee - 3,5 e
Bombardino - 4 e

PARADA !!!! Perfektna panorama. Uplny gyc.