Lyžování

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Kermitak
Moderátor

Re: Lyžování

Příspěvek od Kermitak »

Ivo: pekny lyze, navic za chvili bude Elan asi tuzemska znacka :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jak to ?

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

No pred par tydny jsem cetl, ze je asi koupi Sporten (byvaly Artis) a iirc chce sem vsechno presunout.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Ivo píše:... sanitka Mercedes z Prahy se 3 členy posádky, převoz 800 km pěkně v leže s odbornou asistencí
Este jedna-dve take manzelky a cena toho poistenia pojde o 400% nahor ... :wink:
Exclusive za 60Kc na mesiac- hmmm.... To je 2,5 EUR??? Jak to ti soudruzi z FIO delaj? :shock:
Ale zas na druhej strane... keby to osetrenie standardne riesili lokalne, tak by tie ceny museli skocit tak o 700%....
Amorph píše: ....uz ani nepujdou znova moc zbrousit hrany a uz asi dva roky citim, ze pri vyssich rychlostech se ta lyze zacne klepat a nedrzi zariznuta
Teoreticke vyskumy a lyziarska prax svorne dokazuju, ze najvacsi vplyv na netrasenie lyzi maju: a/ predsezonna priprava alias PEVNE NOHY :lol: b/ pevne dotiahnute, kvalitne lyziarky... Az potom prichazi ta kvalita samotni lyze, jak o tom mluvil tady ... pan... soudruh ... :lol:

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše:No pred par tydny jsem cetl, ze je asi koupi Sporten (byvaly Artis) a iirc chce sem vsechno presunout.
Haha tak když jsem nové lyže vybíral tak jsem si říkal jakékoliv ale jenom ne ty české :)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

MDudas: jezdil jsem na nich uz par let pred tim a mam srovnani s tim jak se chovaly ze zacatku. Tipnul bych, ze nejspis za to muze i to, ze maji uz hodne zbrousene hrany, cimz logicky trpi i pevnost. Lyzaky mam celkem kvalitni (nordica speedmachine 15) a zpravidla velmi dotazene - po dojezdu vetsinou rozepinam. A predsezoni pripravu myslim uplne neflakam - kazdy tyden tri hodiny fotbalu, hodina volejbalu a 5 az 15 km se probehnout;) Je pravda, ze kazdy rok me prekvapi jak po dvou dnech lyzovani nemuzu chodit, ale to se mi stavalo tak nejak vzdycky:)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

To je klasika - svalovka po několika prvních lyžováních :) A když jsem ted konzultoval výběr nových lyžích tak mi ten člověk kladl na srdce že je třeba brousit hrany každý týden ... a voskovat (to jsem v životě nedělal).

Mimochodem, zavolal jsem ohledně výběru lyží na pár míst s tím jestli se můžu poradit, někde nevěděli nic, jinde asi tolik co já, jinde že se ozvou (neozvali), ale na tom jednom místě (mujsport.cz) byl člověk který to se mnou velmi dlouze diskutoval, zájimalo ho to, ukázalo se že spoustu těch lyží osobně testují, má to vyzkoušené a projeté atd. a doporučoval z vlastní zkušenosti ... To se mi velmi líbilo a i když ty lyže se dají jinde sehnat ještě o pár korun levněji, neváhal jsem ani vteřinu to objednat tam ..

MDudas

Příspěvek od MDudas »

amorph, to nebola kritika, ale vtip... :wink: Ked si dobry lyziar, tak predsa chapes.

Napr. toto som mal na mysli - toho predajcu. Ze hlavne treba to technicke vybavenie... :lol:
Ivo píše:... tak mi ten člověk kladl na srdce že je třeba brousit hrany každý týden ... a voskovat (to jsem v životě nedělal).
Ivo, vy..r sa na to. Ja som technicky zdatny lyziar (SpeedMachine si nedavam dole ani pri obede:lol: ), ale nic nevoskujem a ani nebrusim. A uz par rokov mam lyze za 150€. Som v pohode a spokojny. Cista radost z jazdy .... na makkych lacnych skakajucich lyziach s tupymi hranami... :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) MDudas dne 29 led 2015 23:07, celkem upraveno 1 x.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

jo v pohode, ale zkratka kazda lyze se driv nebo pozdeji unavi a rozdil mezi novyma a jetyma je nekdy fakt znat. No a pokud chces aby ti lyze drzela v carvovem oblouku na tvrdem povrchu, tak je opravdu vhodne tak po tydnu prebrousit. Ale pokud jezdis zdatne ve smyku a na jistotu jako pani radova, tak je to samozrejme sumak;)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Ale jiste. Rozdiel je tam obrovsky. Jak medzi novym BMW a 5-rocnym. :D

Ale neni to trosku uchylne? Vsetko to dnes jazdi o poznanie lepsie, ako vsetky lyze pred carvami.
Ked zacne predajca (mozno nejaky zavodny jazdec) priemernemu zakaznikovy tlacit take buliky, tak mi to pride neskutocne smiesne. No nema chudak zakaznik ine na starosti len brusit hrany, na ktore sa v zivote ani nebude schopny postavit. :D
. . .
Ja mu porad hovorim: Postav sa na tie hrany, a on... nie .... furt nie... a furt nie... A potom dole pri vleku: Ale mi to tocilo....ruky som mal az na zemi... :lol:

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak jsem dnes vyjel vyzkoušet nové lyže - tady za rohem do Ski Zásada ... ale po 3 jízdách jsem znechuceně odjel ... strašně moc lidí ... 5 minut čekání na kotvu, 5 minut cesta nahoru a 20 vteřin sjezd dolů ... navíc ta dráha na kotvě byl tak strašný tankodrom (díry, led, prohlubně) že dalo velké úsilí se tam udržet.

Nové lyže trošku nezvyk - jak přesednutí z osobáku do SUV :) ale chce to vyzkoušet někde kde se dá aspoň trochu jet ... Zkusím možná tohle (není to daleko) http://www.jaworzynakrynicka.pl/szlaki-i-trasy/ (píšou že je tam sjezdovka 2500 m) ... anebo zbývají zase alpy ...

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Jeezis, Ivo. Az teraz som si pozrel tie tvoje nove lyze. To Ti niekto poradil? Ty si taky silny lyziar?
Pretoze inak to je presne ako ked si raperi kupuju Senn. HD650 a potom sa divia.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Obrázek

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

:))))))

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

tak ona ta poznamka uplne mimo neni. Kdyz si prumerny lyzar nasadi polozavodni nebo zavodni lyze, tak z nich bude trochu nestastnej - jsou totiz vetsinou hodne tvrdy a musi se silou tlacit do oblouku s cimz zacatecnik bude mit problem. A pri klidnejsi jizde se na nich clovek kazdopadne vic nadre, nez na nejakych levnych mekkych placackach. Ale jestli se to tyka Iva a tech jeho vybranych lyzi, to bych si opravdu netroufl tvrdit. Spis vzhledem k tomu, ze podle popisu jsou ty lyze allmountain a vychazi z technologie rocker, tak bych rek, ze s nima problem nebude;)

Odpovědět