no ivo spis nekde driv zminoval tu nelogicnost celyho "kradeni" mlika jinym tvorum a ziveni se jim i v dospelosti.. to jak se s tim vyporadava evoluce je vec druha.. navic ale u mlika neni jedinym problemem laktoza, ale i hormony a dalsi latky, ze kterejch se mliko sklada..
jinak s tou toleranci na laktozu, to vnimam podobne jako s dulezitosti masa v potrave - je to podle me velmi individualni vec, ovlivnena zejmena genetikou.. sam jsem maso vynechal ve strave v nekolika etapach v zivote a po nejaky dobe se u me vzdycky projevila nejaka zvysena touha po bilkovinach zivocisnyho typu, takze jsem sel nejprve po syrech a vejcich.. coz v pripade, kdy jsem maso prestal jist z duvodu snizeni kalorickyho obsahu jidla a najednou jsem se zacal vykrmovat tucnymi syry (protoze ty netucny zpravidla stoji za starou backoru), bylo dost kontraproduktivni. proto jsem se pres ryby k masu vzdycky vratil a dnes uz vim, ze do mojeho jidelnicku proste patri, i kdyby to melo bejt ve forme hmyzu.
kdyz se jeste vratim k tomu mliku, souhlasim plne s tou podivnosti krmeni se kravskym mlikem... ale na druhou stranu na mliku je postavena cela zapadni kultura... nedovedu si predstavit holandsko bez goudy, svycarsko bez syra gruyere nebo francii bez roquefortu.. vubec je dost hrozny zjisteni, ze zapadni (gastro) kultura je silne o mliku a bily mouce.. na druhou stranu, dokud clovek nema zadny problemy se zazivanim, nebo travenim, tak proc by si nedal bilou bagetu se syrem (nemam na mysli nejakej polskej tavenak

).. doplneny o dobry kafe a dobrou zeleninu je to moje nejoblibenejsi snidane

(strasne nemam rad stereotyp, takze vsichni ti, co si pravidelne nasypou nejaky kellogs, nebo vlocky naprosto nechapu, i kdyz si zrni taky obcas nasypu.. proste z pravidelnosti/ritualu se mi dela soufl

)