Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

z jedné jahody vyrobí 40 čokolád nebo z jednoho kuřete na pět tisíc litrů polévky. :mrgreen: :shock:

Jinak i česká média už se začínají pomalu probouzet:

http://ona.idnes.cz/maso-nechci-6-tipu- ... _dieta_job

Až tedy na tu ilustrační fotku :D Popisek: "Když potomek nechce jíst maso, dbejte na jeho pestrý jídelníček bohatý na vitaminy, minerály a další prospěšné látky." A dvě děti tam mají na talíří holé bílé těstoviny a šunku :-DD

BS

Příspěvek od BS »

nicproti , ale kdyby mi tohle cpali od mladi, tak si casem urcite vypestuju nenavist k jidlu. :]

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pravda .. pravda .. dnes som si dal zase chrumkavu .. a mozem povedat , ze cela turecka gastronomia moze ist do hajzlu ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

BS píše:nicproti , ale kdyby mi tohle cpali od mladi, tak si casem urcite vypestuju nenavist k jidlu. :]
Těžko můžeš soudit něco co jsi nikdy nevyzkoušel :wink:

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

http://www.hafici.cz/clanky/o-psech-20/ ... -to-10193/

‎"Nová právní úprava má chránit zvířata před týráním, poškozováním jejich zdraví i bezdůvodným usmrcením. "

Takže se zavírají kravíny, prasečáky, slepičárny a jatka ? Tak nějak to z toho vyplývá ... :wink:

KonradOx

Příspěvek od KonradOx »

Neviem, či to tu bolo, ale to s tým mliekom je teda ináč, než sa domnievate. A to konkrétne takto
Most mammals normally become lactose intolerant when they are young; however, some human populations have developed lactase persistence, where lactase production continues into adulthood. It is estimated that 75% of adults worldwide show some decrease in lactase activity during adulthood.[2] The frequency of decreased lactase activity ranges from as little as 5% in northern Europe, up to 71% for Sicily, to more than 90% in some African and Asian countries.
As in other mammals, lactase activity declines after the weaning phase in the majority of humans and remains low throughout life - lactase nonpersistence. In most tropical and subtropical countries and in all East Asian populations, lactase nonpersistence is predominant. In the Old World, lactase persistence predominates in only two human population groups: northwestern Europeans and milk-dependent nomads of the Afro-Arabian desert zone.

Tj tolerancia k mlieku bude u každého individuálna, u nás tak napoly.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no ivo spis nekde driv zminoval tu nelogicnost celyho "kradeni" mlika jinym tvorum a ziveni se jim i v dospelosti.. to jak se s tim vyporadava evoluce je vec druha.. navic ale u mlika neni jedinym problemem laktoza, ale i hormony a dalsi latky, ze kterejch se mliko sklada..

jinak s tou toleranci na laktozu, to vnimam podobne jako s dulezitosti masa v potrave - je to podle me velmi individualni vec, ovlivnena zejmena genetikou.. sam jsem maso vynechal ve strave v nekolika etapach v zivote a po nejaky dobe se u me vzdycky projevila nejaka zvysena touha po bilkovinach zivocisnyho typu, takze jsem sel nejprve po syrech a vejcich.. coz v pripade, kdy jsem maso prestal jist z duvodu snizeni kalorickyho obsahu jidla a najednou jsem se zacal vykrmovat tucnymi syry (protoze ty netucny zpravidla stoji za starou backoru), bylo dost kontraproduktivni. proto jsem se pres ryby k masu vzdycky vratil a dnes uz vim, ze do mojeho jidelnicku proste patri, i kdyby to melo bejt ve forme hmyzu.

kdyz se jeste vratim k tomu mliku, souhlasim plne s tou podivnosti krmeni se kravskym mlikem... ale na druhou stranu na mliku je postavena cela zapadni kultura... nedovedu si predstavit holandsko bez goudy, svycarsko bez syra gruyere nebo francii bez roquefortu.. vubec je dost hrozny zjisteni, ze zapadni (gastro) kultura je silne o mliku a bily mouce.. na druhou stranu, dokud clovek nema zadny problemy se zazivanim, nebo travenim, tak proc by si nedal bilou bagetu se syrem (nemam na mysli nejakej polskej tavenak :-) ).. doplneny o dobry kafe a dobrou zeleninu je to moje nejoblibenejsi snidane ;) (strasne nemam rad stereotyp, takze vsichni ti, co si pravidelne nasypou nejaky kellogs, nebo vlocky naprosto nechapu, i kdyz si zrni taky obcas nasypu.. proste z pravidelnosti/ritualu se mi dela soufl :-D )

BS

Příspěvek od BS »

Ivo píše:
BS píše:nicproti , ale kdyby mi tohle cpali od mladi, tak si casem urcite vypestuju nenavist k jidlu. :]
Těžko můžeš soudit něco co jsi nikdy nevyzkoušel :wink:
mne fascinuje ta barvitost jidla, viz ten clanek:

1. vsadte na ruznorodost, cocka, seminka, lusteniny
2. zkuste nahrazky
3. lusteniny, cocka, fazole, hrach,....
4. vitaminy - mliko, houby, jogurt
5.mineraly - lusteniny, seminka
6.mastne kyseliny - seminka,sojovy boby, atd.

:D

biscuit

Příspěvek od biscuit »

mne se nejvic libi
..Hodí se do guláše i do "číny".
jak nekdo rekne cina, jdu blejt.. klasicke ceskej humus z dob totality - splacanina, ktera neni ani gulas, ani nic asijskyho a cinan by to taky asi nepozrel. myslim ze tohle "jidlo" je naprostym symbolem cesky domaci gastronomie...

btw. predevcirem jsem na chvili zaparkoval pred mcdonaldem, kdyz jsem cekal na znamyho.. no ta prehlidka lidi nakupujicich v mcdrive me docela hodila zpet do reality ceskyho stravovani (spis bych to nazval vystizneji "zrani").

dendy

Příspěvek od dendy »

Tak mcdonald to uz je uplny extrem... Fakt to svinstv co davaju do sendvicov z toho skutocne je cloveku potom fyzicky zle ... Priznavam kedysi som to jedol (nie casto, tak raz za 2-3 tyzdne) teraz uz k tomu mam odpor, z toho smradu co sa siri okolo mekdonaldu mi neni dobre...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

smutny je bohuzel to, jak tim krmej svoje deti, casto jsem slysel "za odmenu" :-(
na fastfoodu tohoto typu neni nejhorsi to, jak je to jidlo kaloricky, ale to, ze to vlastne ani neni jidlo.. jen hromada sracek. nechapu, ze nas ministerstvo zdravotnictvi nevaruje, kdyz nas varuje pred mozna min skodlivym kourenim...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

a ja to mam rad , aj ked su to sracky ..

hovoril mi kamarat , najstarsi zamestnanec MCD na Slovensku , na moju otazku , ze ci si on sem tam nieco da, povedal ze v pohode .. a ze k nim chodia ludia denne na obed uz niekolko rokov .. Ale zase musim povedat , ze som mal kolegu , kery chytil zavislost na MCD a dost mal problemy sa toho zbavit .. Zase mam dalsieho kamarata , co chodil kazdy den na rezen a salat ku masiarom , a po 3/4 roku dostal daku kliku , ci co ..

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

biscuit: To je právě ten fór, třeba takové smažené kobylky a housenky mají aspoň spoustu proteinů a chutná to jak oříšky, ale většině těch Mcžroutů by se z toho zved kufr... narozdíl od té chemické slátaniny, o které jsou přesvědčeni, jaké je to dobré jídlo (vždyť to má takový lákavý design a aroma) :)
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

musim rict, ze aspon v macdonaldu apod nemaji spinave, plesnive ani jinak zkazene jidlo jako to umi v "poctivejch restauracich". Cejtit jidlo z žaludku celej den, to je na doživotní nenavist. MacDonald, ackoliv je plastikoidni, tak s nima umi zachazet a neni to jak pytle knorr vylepsovaku ci hnedejch omacek. Nikdy mi nebylo po bigmacu blbe, nemel jsem pocit, ze to neni kompaktni a ze je chut nelogicka. Proste nekdy vyzahnu jesenku nekdy si dam bigmaca. Ani jedno neni nic co bych musel mit denne, ale vyjemcne je to prijemna alternativa. A jeste docela velkej rozdil. Obsluha se umi vzdy chovat uctive k zakaznikovi a pritom jsou to jedni z nejhure placenych zamestnancu
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Odpovědět