Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Dnes som sa bol prejst do neoluxoru a objavil som tam VELMI zaujimavu knihu na temu skodlivych latok, nielen v potravinach. Fakt zaujimave citanie, doporucujem.
http://www.chemievjidle.cz/prakticke-in ... ova-clanek
--
http://www.chemievjidle.cz/prakticke-in ... ova-clanek
--
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
zname a mame precteno 

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
K tomu ještě můžeme přidat tohle .... a je to 
http://www.blesk.cz/clanek/radce-zdravi ... kopyt.html

http://www.blesk.cz/clanek/radce-zdravi ... kopyt.html
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
ivo, jen me fascinuje, jaky informacni kanaly jsi schopnej vycmuchat. zdroje typu blesk, tn.cz a podobne jsou opravdu na urovni
i kdyz v tomhle clanku, si ani moc nevymysli, pro hloupe ctenare je holt nekdy sokujici i hola pravda 


Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Já mslím že jde o fakta ne o médium ? Nic nevyčmuchávám ... jen občas něco bouchne do očí náhodou
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
nejhorsi je ale ta chemie kolem potravin, aditiva a spol. Meli jsme na te podnikatelske skole predmet jmenem Teorie jakosti a to by se jeden divil, co vsechno se pridava do beznych veci jako je treba mouka.
Jenom tak pro zajimavost kousek z kapitoly Nove metody upravy potravin:
... "12.2 Technologie radiačního ošetření potravin
Ozařování potravin („studená pasterizace“) je ověřený způsob eliminace
mikroorganismů z potravin, při kterém nedochází téměř k žádným ztrátám
živin ani zhoršování senzorické jakosti ingrediencí, resp. finálních výrobků,
a často se ještě prodlužuje doba , kdy potravina je schopná si udržet původní
vlastnosti.
Ionizující ozařování je metoda používána na prodloužení trvanlivosti výrobků.
Záření slouží k zabíjení mikroorganismů, které přirozenou cestou způsobují
kažení potravin a přirozeně tím zkracují trvanlivost potraviny. Dále ničí
drobný hmyz i bakterie nacházející se v potravinách a tím snižují zdravotní
riziko způsobené patogeny jako jsou Salmonella, Campylobacter, a dokonce
i antrax.
Tuto technologii je možno do výrobního procesu zařadit jak preventivně
z hlediska zlepšení kvality – vyloučení rizika nežádoucího výskytu
mikroorganismů, tak i jako nárazové opatření u zboží s prokázaným výskytem
mikroorganismů. Při radiačním ošetření se samozřejmě likvidují i vyšší druhy
organismů, jako např. hmyz. Zboží je díky vysoké pronikavosti záření možno
ozařovat na EURO paletách v konečných obalech.
Ionizující ozařování
Z oboru potravinářské výroby se u nás ozařují čaje, byliny, žraločí chrupavky,
sušené psí delikatesy, suroviny pro potravinové doplňky – zdravou výživu.
Z dovezených potravin jsou nejčastěji ozářené ovoce a zelenina, obilné vločky,
maso, lihoviny a potraviny, kde je třeba zastavit klíčivost, hnití nebo jen
z důvodu lepšího vzhledu a rychlé přípravy.
Je však samozřejmě možno takto ošetřovat i potraviny obsahující ve svých
buňkách vodu. Poměrně běžně se takto ošetřují jahody, papája, česnek, cibule,
brambory apod. Světová zdravotnická organizace (WHO) i další mezinárodní orgány
doporučují ozařování jako bezpečný způsob ošetření potravin, který snižuje
riziko otravy a přitom uchovává potraviny bez nebezpeční pro lidské zdraví.
Evropská unie však této metodě příliš nedůvěřuje. Legislativa EU vymezuje
potraviny, na které může být ozařování použito: „sušené bylinky a koření
a rostlinná ochucovadla.“ Příčinou nedůvěry jsou výzkumy naznačující, že by
ionizující ozařování mohlo podporovat vznik rakovinotvorných látek
v lidském těle Někteří představitelé EU navrhují, aby rozhodnutí padlo až
poté, co budou známy výsledky výzkumů nezávadnosti metody."
Jenom tak pro zajimavost kousek z kapitoly Nove metody upravy potravin:
... "12.2 Technologie radiačního ošetření potravin
Ozařování potravin („studená pasterizace“) je ověřený způsob eliminace
mikroorganismů z potravin, při kterém nedochází téměř k žádným ztrátám
živin ani zhoršování senzorické jakosti ingrediencí, resp. finálních výrobků,
a často se ještě prodlužuje doba , kdy potravina je schopná si udržet původní
vlastnosti.
Ionizující ozařování je metoda používána na prodloužení trvanlivosti výrobků.
Záření slouží k zabíjení mikroorganismů, které přirozenou cestou způsobují
kažení potravin a přirozeně tím zkracují trvanlivost potraviny. Dále ničí
drobný hmyz i bakterie nacházející se v potravinách a tím snižují zdravotní
riziko způsobené patogeny jako jsou Salmonella, Campylobacter, a dokonce
i antrax.
Tuto technologii je možno do výrobního procesu zařadit jak preventivně
z hlediska zlepšení kvality – vyloučení rizika nežádoucího výskytu
mikroorganismů, tak i jako nárazové opatření u zboží s prokázaným výskytem
mikroorganismů. Při radiačním ošetření se samozřejmě likvidují i vyšší druhy
organismů, jako např. hmyz. Zboží je díky vysoké pronikavosti záření možno
ozařovat na EURO paletách v konečných obalech.
Ionizující ozařování
Z oboru potravinářské výroby se u nás ozařují čaje, byliny, žraločí chrupavky,
sušené psí delikatesy, suroviny pro potravinové doplňky – zdravou výživu.
Z dovezených potravin jsou nejčastěji ozářené ovoce a zelenina, obilné vločky,
maso, lihoviny a potraviny, kde je třeba zastavit klíčivost, hnití nebo jen
z důvodu lepšího vzhledu a rychlé přípravy.
Je však samozřejmě možno takto ošetřovat i potraviny obsahující ve svých
buňkách vodu. Poměrně běžně se takto ošetřují jahody, papája, česnek, cibule,
brambory apod. Světová zdravotnická organizace (WHO) i další mezinárodní orgány
doporučují ozařování jako bezpečný způsob ošetření potravin, který snižuje
riziko otravy a přitom uchovává potraviny bez nebezpeční pro lidské zdraví.
Evropská unie však této metodě příliš nedůvěřuje. Legislativa EU vymezuje
potraviny, na které může být ozařování použito: „sušené bylinky a koření
a rostlinná ochucovadla.“ Příčinou nedůvěry jsou výzkumy naznačující, že by
ionizující ozařování mohlo podporovat vznik rakovinotvorných látek
v lidském těle Někteří představitelé EU navrhují, aby rozhodnutí padlo až
poté, co budou známy výsledky výzkumů nezávadnosti metody."
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
jo, tak tomu rikam pecka
jeste vam ty sracky, co vam vypestujeme trosku nasvitime, at mame jistotu, ze vam "udelaji dobre" 


Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
A o geneticky upravených plodinách ani nemluvě.
Už pomalu není šance se z toho vymanit a člověk žere jen něco, co bylo geneticky modifikované.
Věděli jste, že se záměrně modifikuje sadba, aby druhý rok z té plodiny nevzešla ?
(terminátor gen)
Je to pěkná sviňárna a nutí zemědělce nakupovat od výrobců GM osiv opět novou sadbu každý rok.
Už pomalu není šance se z toho vymanit a člověk žere jen něco, co bylo geneticky modifikované.
Věděli jste, že se záměrně modifikuje sadba, aby druhý rok z té plodiny nevzešla ?
(terminátor gen)
Je to pěkná sviňárna a nutí zemědělce nakupovat od výrobců GM osiv opět novou sadbu každý rok.
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
o tom (a nejen o tom) je tento proflaknuty dokument FOOD Inc.
http://www.stream.cz/uservideo/605156-w ... raviny-a-s
http://www.stream.cz/uservideo/605156-w ... raviny-a-s
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
je to smutne, ale oni sami to tak chteji.jackies píše:...a nutí zemědělce nakupovat od výrobců GM osiv opět novou sadbu každý rok.
my recent channel https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Hn7Qs-kECD
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
jackies: to ze se to nemnozi je ale velka vyhoda - nemuze se to rozsirit do prirody a mutovat tak puvodni odrudy, jestli tomu teda dobre rozumim. zaroven se vam taky na vasem poli nemuze objevit gmo, kdyz ji tam nechcete a oni uz nemuzou sikanovat farmare za to, ze nelegalne pestuji plodiny obohacene o jejich "dusevni vlastnictvi" - presne jak je to popisovano v dokumentu, kterej cituje vlad 
a nikdo nemusi nakupovat gmo
rozumnej farmar se tomu bude vyhybat jak cert krizi a bude pestovat bio kvalitu
odjinud: http://www.rozhlas.cz/leonardo/zpravy/_zprava/967429

a nikdo nemusi nakupovat gmo

odjinud: http://www.rozhlas.cz/leonardo/zpravy/_zprava/967429
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Já z toho ale víc vidím velký byznys a velkou past na zemědelce.
Za chvilku nebudou mít možnost sehnat a ani nakoupit normální sadbu.
Z většiny se jedná o jih (afrika). Tady to ještě není tak závažné.
Ty kecy o pomoci v hladomoru apod. jsou jen kecy.
Za chvilku nebudou mít možnost sehnat a ani nakoupit normální sadbu.
Z většiny se jedná o jih (afrika). Tady to ještě není tak závažné.
Ty kecy o pomoci v hladomoru apod. jsou jen kecy.
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
jedna otazka pro vsechny. meni se vas jidelnicek s prichodem zimy?
my recent channel https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Hn7Qs-kECD
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
jemne .. nejeme tolko zeleniny , kedze neni ..
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
No nejlepsi je imho zvysit prijem zasadotvornych potravin - krome ovoce a zeleniny treba brambory, soja, zloutek. Zajimave, jak se nektere prameny rozchazeji u ryze, mleka, orechu, lustenin ...
http://www.zelene-zdravicko.cz/zasadite ... seleni.php
http://www.zelene-zdravicko.cz/zasadite ... seleni.php