Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
tak snad nemusime mit ze smetiste zumpu, ne? diky za pochopeni
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Já bych otevřel diskuzi na téma konvenience, a to zaměření na vývary, polévky, bujóny, šťávy, "masoxy" .... v prášku nebo pastách.
Jak se na to díváte, používáte ?
Máte nějaký oblíbený výrobek, nebo to úplně zavrháváte a hlavně proč.
Rovnou řeknu, že to je ukrutná bída a svinstvo co se tu v ČR děje (hlavně tradiční výrobci a distributoři Vitana, Knorr..), ale na druhou stranu zase musím uznat, že existují top výrobky ve špičkové kvalitě, které si vůbec nezadají s kvalitní "domácí" výrobou klasickou cestou.
Některé s BIO kvalitou, a některé se dokonce přibližují spíše do zdravé výživy (bez glutamátů, to je jasné, ale i bez lepku, bez různých alergenů ...)
O vegetariánských takových dehydrovaných polévek, vývarech ani nemluvím.
Škoda, že v ČR se s takovými moc nesetkáváme.
Jak se na to díváte, používáte ?
Máte nějaký oblíbený výrobek, nebo to úplně zavrháváte a hlavně proč.
Rovnou řeknu, že to je ukrutná bída a svinstvo co se tu v ČR děje (hlavně tradiční výrobci a distributoři Vitana, Knorr..), ale na druhou stranu zase musím uznat, že existují top výrobky ve špičkové kvalitě, které si vůbec nezadají s kvalitní "domácí" výrobou klasickou cestou.
Některé s BIO kvalitou, a některé se dokonce přibližují spíše do zdravé výživy (bez glutamátů, to je jasné, ale i bez lepku, bez různých alergenů ...)
O vegetariánských takových dehydrovaných polévek, vývarech ani nemluvím.
Škoda, že v ČR se s takovými moc nesetkáváme.
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
vyvary, polevky, bujony apod. uplne zavrhuji, protoze i ja extra linej clovek si jsem schopnej tyhle veci (tedy vyvary) pripravovat v ramci pripravy jidla nebo dopredu a uchovavat v mrazaku pro chvile, kdy je vyvar potreba do omacek, rizot, na pripravu sojoveho masa apod. i kdyz je fakt, ze v lednici mame nejakou bio zeleninovou "kostku" z country lifu... ale rada na ni prisla zatim jen jednou a to ve velke casove tisni..
zavrhuju i naprostou vetsinu polotovaru. obecne si myslim, ze to nejlepsi, co muzeme udelat pro sve zdravi v oblasti jidla, je krom vyberu kvalitnich surovin, take vyhnuti se temhle srajdam. nedovedu si predstavit, ze bych si sva jidla necim takovym mrsil. popravde, irituje me i "obycejna" podravka a ji podobne michane hnoje. nesnasim ani smesi koreni. z nazvu jako "gulasove, grilovaci, houbove, na cinu, mexicke, na ryby" atd. mam hystericke zachvaty
zavrhuju i naprostou vetsinu polotovaru. obecne si myslim, ze to nejlepsi, co muzeme udelat pro sve zdravi v oblasti jidla, je krom vyberu kvalitnich surovin, take vyhnuti se temhle srajdam. nedovedu si predstavit, ze bych si sva jidla necim takovym mrsil. popravde, irituje me i "obycejna" podravka a ji podobne michane hnoje. nesnasim ani smesi koreni. z nazvu jako "gulasove, grilovaci, houbove, na cinu, mexicke, na ryby" atd. mam hystericke zachvaty

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
jo odkedy zena zacala varit zvyhradne cerstvej zeleniny z trhu a vlastnorucne vypestpvanych biliniek tak slova ako "bujon" "masox" alebo "mrazena zelenina" pouziva viacmenej ako nadavku
)))

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Jsem byl přesně jako ty, až jsem prozřel (v tom smyslu, že i tohle se dá udělat luxusně, chutně a voňavě a dokonce zdravě)
Mám k tomu totiž hodně blízko, a vidím dost pod pokličku takovým věcem.
Je to tím, že vím jak, kdo a co vyrábí od úplného prvopočátku.
A samozřejmě to začíná u těch kvalitních surovin.
Dnes už to neodsuzuji, a vím, že dnešní konvenience ve vývarech, bujónech .... se dá opravdu lehce srovnat
s domácím kvalitním vývarem "od babičky".
Ovšem ne tady na našem českém dvorečku
Tady si tak maximálně koupíš půl kila soli, promíchané s barvivem a 6ti sračkama dohromady.
O koření bych mohl také dost mluvit, ale tam je to, dá se říct docela jedno.
Všechno je to většinou z jednoho toho samého kontejneru, akorát je tam ve finále jiná nálepka výrobce.
Mám k tomu totiž hodně blízko, a vidím dost pod pokličku takovým věcem.
Je to tím, že vím jak, kdo a co vyrábí od úplného prvopočátku.
A samozřejmě to začíná u těch kvalitních surovin.
Dnes už to neodsuzuji, a vím, že dnešní konvenience ve vývarech, bujónech .... se dá opravdu lehce srovnat
s domácím kvalitním vývarem "od babičky".
Ovšem ne tady na našem českém dvorečku

Tady si tak maximálně koupíš půl kila soli, promíchané s barvivem a 6ti sračkama dohromady.
O koření bych mohl také dost mluvit, ale tam je to, dá se říct docela jedno.
Všechno je to většinou z jednoho toho samého kontejneru, akorát je tam ve finále jiná nálepka výrobce.
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
jj jasne... ono zena ma varenie viac ako hobby (ja "len" rad papam
), ona sa v tom vyziva, aranzuje to, furt na internete zavesena a studuje, na zahrade ma bylinkovu skalku asi 1m x 3m - taka dzungla ze hotovo, len maty tam ma tusim 3 druhy
najnovsie si tam nasadila Stéviu cukrovu, a to jej chodim objedat
)))
ja ako maskrtnik musim len konstatovat ze odkedy zacala pouzivat cerstve bilinky, a vyvary si robi sama z poctiveho masa (kupeneho v malom sukromnom masiarstve) a cerstvej zeleniny tak to jedlo chuti o 3 triedy lepsie



ja ako maskrtnik musim len konstatovat ze odkedy zacala pouzivat cerstve bilinky, a vyvary si robi sama z poctiveho masa (kupeneho v malom sukromnom masiarstve) a cerstvej zeleniny tak to jedlo chuti o 3 triedy lepsie

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Tak bylinky, to je jasné, když je to utržené čerstvě před vařením, tak to je jiná.
Už jen to, že máš jistotu že to neprošlo ozářením (kvůli breberkám atd ...), jak se to musí dělat při dovozu (koření)
Už jen to, že máš jistotu že to neprošlo ozářením (kvůli breberkám atd ...), jak se to musí dělat při dovozu (koření)

- ReaktoplazmAR
- Příspěvky: 2413
- Registrován: 04 srp 2008 14:25
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
ked už je reč o čerstvých bylinkách... je práve sezona medvedieho cesnaku, sú toho plné lesy ! nájde ho aj slepý už len podla vone, ja ho tlačím skoro každé ráno

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Tak to bych nedal ... jen málo věcí na světě mi tak smrdí jak česnek 

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
ivo je upir!
my recent channel https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Hn7Qs-kECD
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Tihle kluci to dělají dobře, když jsme u těch polotovarů.
A i pro IVA
http://www.vivera.com
A samozřejmě Nannerl (to je top) :
http://www.nannerl.at/index.php?pid=3&cat=42
A i pro IVA

http://www.vivera.com
A samozřejmě Nannerl (to je top) :
http://www.nannerl.at/index.php?pid=3&cat=42
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
ano, pred tyzdnom sme si boli nazbierat medvedi cesnak... vyborne 

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
ivo: cesnek smrdi? no dovol!?
jinak panove, je hlavne chrestova sezona - nebo spis obdobi (nevim proc se tomu rika sezona - asi proto ze to vymyslel nejakej blb a ja to po nem papouskuju jako kxkxt
)
jinak panove, je hlavne chrestova sezona - nebo spis obdobi (nevim proc se tomu rika sezona - asi proto ze to vymyslel nejakej blb a ja to po nem papouskuju jako kxkxt
