Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
EXCOM

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři

Příspěvek od EXCOM »

tento svet je komplet zvrateny, preco riesit dajake kurence.. to je tak nepodstatny problem vo svetovom meradle. su daleko horsie veci

a mrchozrouti vs paritkari je asi take flame war ako appleguys vs pcguys :) a takto by sme mohli pokracovat..
ja si dam aj kura, aj dobry gulas. a bol som aj 4 roky vegetarian a bolo to super..

coskoro vymyslia geneticke upravene kurence ktore budu mat len zobak, krk a telo.. nebudu mat mozog, oci a bude to fajn :) a vysledok bude rovnaky, na regaloch v obchode bude uz len maso :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Amarouny :wink:

Dreamgate

Příspěvek od Dreamgate »

Přidám trochu do mlýna.Před zhruba 8 lety jsem z nějakého rozmaru na nějaký čas přestal jíst maso.Měsíc jsem trpěl jako jak blázen a myslel,že to vzdám,protože jsem byl úplně oslabený.Ale pak to najednou přešlo a mě bylo skvěle.Cítil jsem se mnohem lehčeji a zdravěji.Mrzí mě,že jsem v tom nepokračoval,ale měl jsem slabou vůli a vůně masa mě zlákala nazpět.Podle mě je konzumace masa čistě drogová záležitost.Pokud jí člověk překoná,vyhrál.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo píše:
Pytkin píše: O dva týždne ideme montovat kamery do hájovne. Šéf povedal že si strelime dakeho diviaka a spravuje firemnú najebavacku popritom. Budem na vás myslieť, keď si budem pochutnavat na divinovom guláši s pjeti knedlama ja?. Je to veľká pochoutka.
A víš že kdyby ti to na tom talíři někdo dobře připravil z jiné ingredience, že by sis pochutnával úplně stejně a rozdíl vůbec nepoznal ? Jinak "myslivost" je opravdu už docela perverzní záležitost - zákeřné a zběsilé vraždění zvířat pro čistou "zábavu" ...
Je to mozne .. nepoznam ale nikoho takeho , kto by to vedel .. takze ostavam pri klasike ..

Ta myslivost je zvrhla .. je to ale relativne .. ty ludia platia za to velmi velke peniaze .. staraju sa o tu zver , krmia ju , atd atd .. je to vec pohladu ..

dendy

Příspěvek od dendy »

ked clovek nema usposobene ustrojenstvo na travenia masa preco potom oddavana aj prirodne kmene .. co prirodne kmene - aj praludia - lovili s chutou zvierata a jedli ich ? zeby priroda bola tak blba a "pomylila sa" ? clovek je vsezravec.

na polovnictve neni nic zvrhle, je to proste prapovodny pud - clovek (specialne muz) je lovec, ma to v genoch a aj ked to uz dnes nepotrebuje geny su svina .. mozno za 100tisic rokov evolucia v nas tuto informaciu ulne potlaci, zatial je to este prilis nedavno ked clovek musel lovit aby prezil nez aby sa ta informacia
z DNA vytratila ...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dendy píše: clovek (specialne muz) je lovec, ma to v genoch a aj ked to uz dnes nepotrebuje geny su svina .. mozno za 100tisic rokov evolucia v nas tuto informaciu ulne potlaci, zatial je to este prilis nedavno ked clovek musel lovit aby prezil nez aby sa ta informacia
z DNA vytratila ...
ty si urcite Warhammer 40000 nikdy necital 8)

rastis

Příspěvek od rastis »

Ivo píše:...

A víš že kdyby ti to na tom talíři někdo dobře připravil z jiné ingredience, že by sis pochutnával úplně stejně a rozdíl vůbec nepoznal ? .
toto je strasna blbost. mam kolegu vegana. X krat sme tu mudrovali okolo vsetkeho dokola, samozrejme nikto nepresvedci druheho a hlavne na co by to robil... ale X krat som jedol vselijake zaujimave veganske jedla pripravene akoze na sposob masa, aj na X inych sposobov. zodpovedne tvrdim, ze veganske jedlo, co napodobnuje mlieko, mliecne vyrobky alebo maso by som rozoznal hned okamzite. to je rozdiel jak pivo desina / pivo dvanstka, light cigarety / normalne cigarety, plnotucne mlieko / odtucnene mlieko, normlane malso / rastlinne maslo - no skratka zasadny rozdiel :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nieco aktualne k tejto teme ..

Obrázek

dendy

Příspěvek od dendy »

pytkin ty strasne zabijas v tomto threade :mrgreen: :D :D :D :D :D :D :D

monoque

Příspěvek od monoque »

dendy píše:ked clovek nema usposobene ustrojenstvo na travenia masa preco potom oddavana aj prirodne kmene .. co prirodne kmene - aj praludia - lovili s chutou zvierata a jedli ich ? zeby priroda bola tak blba a "pomylila sa" ? clovek je vsezravec.

na polovnictve neni nic zvrhle, je to proste prapovodny pud - clovek (specialne muz) je lovec, ma to v genoch a aj ked to uz dnes nepotrebuje geny su svina .. mozno za 100tisic rokov evolucia v nas tuto informaciu ulne potlaci, zatial je to este prilis nedavno ked clovek musel lovit aby prezil nez aby sa ta informacia
z DNA vytratila ...
ale tak uz preci nejsme nuceni lovit, stejne tak si neplacnem kyjem zenskou a nezatahnem do sluje. jsou to jen vymluvy a zamerny vyhybani se podstate veci a tou tu byly velkochovy a pristup lidi ke zviratum(neumerna spotreba masa). Ja v sobe ani v nejmensim nepocituji lovce(stejne tak nevyuzivam spousty dalsich kodu,ktere mi priroda dala), to je sice v prirozenosti cloveka, ale co ste za lovce, kdyz si zajdete do marketu pro rizek, nebo zastrelit "divokou", ktera je planovane chovana a regulovana ne prirozenou cestou. V dnesni dobe neni lovec kvuli preziti, pouze konzument!!!

dendy

Příspěvek od dendy »

no technicky vzdate nebacis zenu kyjakom a nezatiahnes do jaskyne - dnes su ine sposoby ako si "ulovit" samicku.. viac sofistikovane - ale v principe pointa je rovnaka - zachovat rod :-) ludia sa strasne radi tvaria ze su nieco viac, ale za poslednych par tisic / desattisic rokov sa v podsatate moc nezmenili - nemali na to este cas... detto je to s lovenim - okrem toho hovoril som teraz o polovnikoch ako o priamej analogii k muzovi-lovcovi v minulosti.. to su proste archetypy.. ze u niekto logickym uvazovanim vedome potlaci v sebe tie pudy viac, iny menej.. to je proste vec kazdeho cloveka individualne ... nemozes za toho nikoho odsudzovat .. ked ty si zvolil cestu "pazitkara", niekto iny si zvolil cestu "mrchozruta" .. z pohladu aktualnych moralnych principov nasej zapadnej spolocnosti a kultury je mozno svojim sposobom obhajitelne ze vegetarian/vegan kona dobro pro zvierata ked ich nekonzumju (aj ked je to velmi diskutabilne, ja zastavam nazor co som napisal, ze nezdat maso neni ziadny boj za prava zbierat, je to len pasivita, ako ked v parlamente sa poslanec zdrzi hlasovania...)

z pohladu evolucie a sirsieho ramca je to uplne nepodsatatne ... realnych bylinozravcov, s traviacim traktom tomu naozaj prisposobenym, z ludi moze spravit jedine evolucia mutaciou DNA, ak proste zisti ze je to efektivnejsie pre zachovanie rodu.. rovnako dobre z nas moze evolucia za statisice rokov spravit cistych masozravcov ... to nevies ...ani sa to nikdy nedozvies ... realny nevyvratitelny fakt ze momentalne clovek je proste vsezravec. to je fakt.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

monoque píše:
dendy píše:ked clovek nema usposobene ustrojenstvo na travenia masa preco potom oddavana aj prirodne kmene .. co prirodne kmene - aj praludia - lovili s chutou zvierata a jedli ich ? zeby priroda bola tak blba a "pomylila sa" ? clovek je vsezravec.

z DNA vytratila ...
ale tak uz preci nejsme nuceni lovit, stejne tak si neplacnem kyjem zenskou a nezatahnem do sluje. jsou to jen vymluvy a zamerny vyhybani se podstate veci a tou tu byly velkochovy a pristup lidi ke zviratum(neumerna spotreba masa). Ja v sobe ani v nejmensim nepocituji lovce(stejne tak nevyuzivam spousty dalsich kodu,ktere mi priroda dala), to je sice v prirozenosti cloveka, ale co ste za lovce, kdyz si zajdete do marketu pro rizek, nebo zastrelit "divokou", ktera je planovane chovana a regulovana ne prirozenou cestou. V dnesni dobe neni lovec kvuli preziti, pouze konzument!!!
myslim, ze toto nie je dobra definicia.. lovci uz nie sme preto, lebo to nepotrebujeme lovit. ak by to nebolo ako je to teraz, tak sme opat lovcami

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

neprizveme do diskusie aj Majskeho, Rezesa, pripadne Michala Hvoreckeho? :)
Obrázek

monoque

Příspěvek od monoque »

EXCOM píše:
monoque píše:

z DNA vytratila ...
myslim, ze toto nie je dobra definicia.. lovci uz nie sme preto, lebo to nepotrebujeme lovit. ak by to nebolo ako je to teraz, tak sme opat lovcami

nevim proc se kolem toho porad tak klickuje? Takze zamerne tyrani je prirozene? Nadmerna spotreba masa je prirozena? Muze za to evoluce a nas prirozeny pud lovce?....No uz toho asi necham, protoze to je neustale dokola to same a odpoved na tema proc tolik utrpeni, proc jsou lide k tomu tak lhostejni..je to nekonecne, vsichni velci kluci a lovci, evolucni konspiraci teoretikove, proc se tedy se zviraty tak zachazi? Je to promyslene, ucelne utrpeni za vidinou umele potreby. Pravda my nepotrebujeme lovit, protoze jsme se naucili vrazdit.

kexik

Příspěvek od kexik »

mna by skor zaujimalo, preco su ludia lahostani k zabijaniu ludi... minuly tyzden v hlohovci hodila alkoholicka 3 rocnu dceru do vahu preto, ze uz na nu nedostane rodicovsky prispevok. v darfure zomrie denne 1000 ludi od hladu, v iraku od unabomberov. a my budeme riesit rezne?

Odpovědět