Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
biscuit

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

ja mam dojem, ze do urcity chvile je ta lidska "recyklace" zdrava. jasne ze nemas prebytek sil, ale cim jsem starsi, tim vic mam pocit, ze je to urcitym zpusobem ocistny. a to i pri primereny fyzicky zatezi. viz ta spousta lidi, ktera si prosla koncentrakama vs. jejich dozitej vek - samozrejme nemluvim o zadnym extremu jako si oni zazivali, ale o necem racionalnim, priblizujicim se v urcitym ohledu tomuhle extremu, ale opravdu rozumne a okrajove.
mozna to tak vnimam i proto, ze mam nadbytecny energeticky zasoby a ketoza mi funguje skvele :-)

peteness

Příspěvek od peteness »

ja myslim, ze kazdy pozna, kdyz je "pretazeny", "pretrenovany" apod. Pokud se takovemu cloveku po jidle ulevi, tak neni co resit.
Taky je blbost zbytecne vynechavat sacharidy v domeni, ze zhubnes. Spis si vybirat, vyhybat se fruktoze, jist ve spravny cas.
Krome toho s vekem roste objem utrobniho tuku a s tim clovek nenadela nic.

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Dam sem skvelej recept na tycinky plny energie

Energeticka tycinka (4kusy):
200ml ovesnych vlocek
100ml quinovych vlocek
1 polevkova lzice kokosoveho oleje
1 polevkova lzice arasidoveho masla
2 polevkove lzice medu
(vsechny polevkove lzice poradne plne)
Mala hrstka polamanych vlasskych orechu

Vlocky a vlaske orechy rozmixuju na jemno, ale nesmi vzniknout prach.
Do rozmixovane smesi pridam med, arasidove maslo a na zaver kokos.olej.
Vse dukladne promicham do hladke konzistence.
Vzniklou hmotu preklopim do nadobky vystlane alobalem a poradne ji rozhladim tak, aby vznikla asi 1,5cm vysoka vrstva, pote na 24hod. do lednice.
Vysledek rozkrajim na ctyri dily, skladuji v lednici.

S vlockama se daji delat pokusy, na trhu jich je hodne (jahlove, pohankove... atd.)
Orechy se daji zamenovat, take se muze pridat najemno nakrajene susene ovoce.
Da se take obohatit o bilkoviny (syrovatka, soja, konopny protein... atd.), ale tam je potreba pridat dostatek tekutych slozek.

Predstavivosti se meze nekladou.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

A ještě lepší je dělat si ty vločky sám čerstvé na vločkovači

biscuit

Příspěvek od biscuit »

peteness: vynechavat sacharidy kvuli hubnuti rozhodne neni blbost. ale chapu, ze ne kazdymu to musi vyhovovat. ale muzu ti rict, ze tak dobre, jako pri tomhle zpusobu stravovani, jsem se necejtil snad od dvaceti. tolik energie a chuti k pohybu, to normalne nemam. mozna tam je i urcitej psychologickej efekt, ale rozhodne mi bylo skvele. jediny co mi chybelo, byl alkohol :-) to je pro me nejvetsi pokuseni, protoze dobry pivo i vino miluju.

w.cable: takovou energetickou pecku bych zrovna od tebe necekal :-)

ivo: a kde nakupujes oves?

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

To je pred pripadne po, kdyz pojedes kazdou serii do selhani, tak potrebujes hodne energie. Tycku si obvykle davam po a zapijim proteinem.

S tim vlockovacem zacinam byt nahlodany.

peteness

Příspěvek od peteness »

Biscuit: tak jako kratkodobe to chapu, clovek zmeni stravovaci navyky, zhubne, je pohyblivejsi. Vzdyt ja to znam, sundal jsem 27 kilo. Vsak jsi me videl loni a predtim na srazech. Je to ohromna euforie.....ale....pak se dostanes do bodu, kdy uz je to neunosny a musis vychytat pravidelny rezim, ve kterym uz zustanes. Pak kdyz uz si rikas, ze to mas osefovane, prijde nejaky necekany stres, zmena pracovniho rezimu nebo neco a zase te to pokousi vychylit nekam ven z tyhle rovnovahy :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Já nakupuju všechno bio v countrylife (vozí mi to sem přímo domů velkoobchodně když objednám :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

takze na valniku? :-)

peteness: jasne, ze je to u me sezonni vec. ale kdyby byla zelenina poradna cely rok, vydrzel bych tak mozna porad... u sebe se vzdycky spis bojim toho, ze z toho vystoupim vlivem nekazne a rozezranosti, nez ze bych mel nejakej problem fyzicky. navic ja jsem pan opatrnej, takze kdyz jim/nejim extremneji, nezapominam na suplementy - kdyz teda nejde vylozene o pust.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

moja zena objednava vsetko v http://www.bioprevas.sk/ .. tiez to pekne domov dobezu .. prijemny servis ..

klingáč

Příspěvek od klingáč »

dendy píše:aj tak posledne slovo budu mat breatheriani :-))
:lol: Bezpochyby!

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ivo proc nas neusetris tehle bulvarnich sracek? sorry, ale tohle sem fakt proste nepatri. nebo je tady nekdo, kdo by tohle vyhledaval a zajimalo ho to?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Sorry, biscuit, ale važ trochu slova. Bulvární sračka je myslím něco podstatně jiného.

Morgan E. Levine, Jorge A. Suarez, Sebastian Brandhorst, Priya Balasubramanian, Chia-Wei Cheng, Federica Madia, Luigi Fontana, Mario G. Mirisola, Jaime Guevara-Aguirre, Junxiang Wan, Giuseppe Passarino, Brian K. Kennedy, Min Wei, Pinchas Cohen, Eileen M. Crimmins, Valter D. Longo. Low Protein Intake Is Associated with a Major Reduction in IGF-1, Cancer, and Overall Mortality in the 65 and Younger but Not Older Population. Cell Metabolism, 2014; 19 (3): 407-417 DOI: 10.1016/j.cmet.2014.02.006

http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 125639.htm

Co jiného sem potom patří ?

Odpovědět