Počítač na střih videa

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 9169
Registrován: 22 črc 2004 02:58
Vybavení

Re: Počítač na střih videa

Příspěvek od biscuit » 19 říj 2016 17:45

ja to vidim jako trochu zajice v pytli. neni tam napsano, co to je za mb a vubec obecne jake jsou jednotlive komponenty (zdroj, pameti, grafika - vyrobci). ani kolik slotu je obsazeno ramkami (nikdy neni marne mit prostor pro upgrade). mne osobne se tato reseni nezamlouvaji, ale to muze byt jen muj subjektivni dojem, ve vysledku to treba udela obdobnou sluzbu jako peclive vybrane jednotlive komponenty.

btw. ten ssd mi prijde na hrane trochu, hlavne na dnesni pomery (sam jedu taky na 128 a jde to, ale 256 by bylo lepsi).
btw. 2 za ten operacni system, kterej k tomu je, bych nedal ani petnik ;-)

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 2061
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Počítač na střih videa

Příspěvek od PELF » 19 říj 2016 18:01

biscuit: tady máš podrobnou specifikaci http://support.hp.com/gb-en/document/c04818280
..ale jinak s tebou souhlasím, třeba zrovna MB bych si představoval jinej a SSD určitě 256... na druhou stranu pro Džirku by to bylo bez složitýho bádání zkompletovaný, funkční a na video v pohodě dostačující
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21796
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Počítač na střih videa

Příspěvek od Pytkin » 20 říj 2016 00:03

Za mna .. Doska tam bude dobra .. tieto znackove WKS byvaju uplne v poriadku .. a Win10 Home je absolutne postacujuci ..


Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21796
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Počítač na střih videa

Příspěvek od Pytkin » 20 říj 2016 09:05

Kingston je MLC a Samsung TLC .. Kingston by mal vydrzat viac :)

http://notebook.cz/clanky/technologie/2 ... tlc-vs-mlc

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 561
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Počítač na střih videa

Příspěvek od Džirka » 25 říj 2016 22:07

Tak počítač už mám, dokonce jsem si ho sám složil, ale ještě nevyzkoušel, doma nemám monitor s DVI výstupem...bohužel na grafiku je malej rozpočet. Co třeba toto? Posune to někam? https://www.alza.cz/asus-gtx750ti-oc-2g ... GwodDpcL-Q

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 9169
Registrován: 22 črc 2004 02:58
Vybavení

Re: Počítač na střih videa

Příspěvek od biscuit » 25 říj 2016 23:20

urcite pockej az dosetris. podle me se nakup "levnejsi" karty jednoznacne nevyplati. na motherboardu nejakou zakladni urcite budes mit a ta ti docasne muze poslouzit, abys moh komp normalne pouzivat.

jinak zarazil jsi me s tim dvi vstupem. to uz se dnes pomalu prestava pouzivat (beznejsi uz je dnes display port). to jsi vazne jeste na analogu? :-)

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 561
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Počítač na střih videa

Příspěvek od Džirka » 26 říj 2016 08:51

Už se se do toho opět začínám zamotávat... Myslel jsem se, že DVI je digitál a VGA je analog. Mýlím se?
Na desce nového počítače je výstup HDMI a DVI. To HDMI vůbec neznám.. bohužel doma mám jen monitor, který má pouze VGA.. Ve studiu mám dva monitory oba mají výstup DVI i VGA, takže tam mám jeden monitor zapojený v analogovým výstupu a druhý v DVI.. s DHMI se setkávám poprvé a netuším, jestli vůbec nějaký z mých monitorů k tomu připojím

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 9169
Registrován: 22 črc 2004 02:58
Vybavení

Re: Počítač na střih videa

Příspěvek od biscuit » 26 říj 2016 09:16

rikas to dobre, vga je analog. proto jsem se vydesil, ze mas doma jeste takovej starej monitor (s analogovym vstupem).
hdmi je prece bezny "spotrebni" (digitalni) rozhrani, ktery, da se rict, nahradilo scart ;-) ma to kazda televize

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 2061
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Počítač na střih videa

Příspěvek od PELF » 26 říj 2016 10:03

DVI-D a HDMI jsou co se digitálního přenosu videa týká totožné, jen HDMI (a tuším že DVI-I ) navíc přenáší i zvuk. Určitá výhoda DVI konektoru je v tom, že má šroubky. K HDMI výstupu z grafiky dneska zase spousta lidí připojuje TV.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21796
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Počítač na střih videa

Příspěvek od Pytkin » 26 říj 2016 10:11

Dzirka : Ked ma grafika HDMI vystup a monitor ma DVI vstup , tak to proste len prepojis kablom HDMI<->DVI a je to ..

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 561
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Počítač na střih videa

Příspěvek od Džirka » 26 říj 2016 11:58

Díky za odpovědi.. ještě se zeptám. Počítač si skládám sám a myslím, že jsem podle návodu většinu pochopil, ale něco dělám asi špatně. Vše jsem propojil a nic.. Když zapnu zdroj, který je v elektrice, netočí se v něm větrák, vůbec nereaguje. Nemáte náhodou tušení, co dělám špatně?

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 862
Registrován: 14 říj 2009 18:55
Vybavení

Re: Počítač na střih videa

Příspěvek od dedko » 26 říj 2016 12:02

no vetráky sa pustia asi až keď ho zapneš na MB

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21796
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Počítač na střih videa

Příspěvek od Pytkin » 26 říj 2016 12:06

A priojil si tlacitko power na skrini ? Tym sa zapina pocitac .. zadny vypinac na zdroji len pripoji/odpoji elektriku od zdroja .. Ten musis samozrejme zapnut .. a potom tym tlacitko POWER ON na skriny das prikaz motherboardu , aby sa zapoj .. to tlacitko sa pripaja na motherboard .. je tam niekde take miesto , kde je vela "PIN" ov pri sebe .. dva su POWER , dva su RESET (tam pripajas reset tlacitko) , potom je tam POWER LED , kde opat pripajas POWER LEDKu .. Tam ked ju das naopak , nic sa nestane , len nebude svietit .. plus je vacsinou oznaceny na doske a je to ten zeleny kablik .. biely/cierny je zem .. A potom tam je este ledka HDD .. opat to iste ..

takto nejak to vyzera :
Obrázek

Obrázek
Tu hore zele je POWER LED .. lavy je PLUS , o dva vedla je MINUS .. pod tym IDE LED (harddisk) .. lavy PLUS , ..
v dolnej rade z prava je RESET (tlacitko je jedno ako das) , a vedla PWR (power) .

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 561
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Počítač na střih videa

Příspěvek od Džirka » 26 říj 2016 12:13

Díky Dedko, no podle mého jsem vše propojil a vůbec to nereaguje, tak hledám příčinu. Když zdroj zapnu, vůbec nic se v něm neděje. Myslel jsem, že i v případě, že bude něco špatně v zapojení, tak aspoň nějaká aktivita po zapnutí zdroje se projeví..tlačítka power od skříně jsem zapojil, i když podle návodu mi to není úplně jasný, možná v tom jsem udělal chybu

Odpovědět