Počítač na střih videa

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
biscuit

Re: Počítač na střih videa

Příspěvek od biscuit »

ja to vidim jako trochu zajice v pytli. neni tam napsano, co to je za mb a vubec obecne jake jsou jednotlive komponenty (zdroj, pameti, grafika - vyrobci). ani kolik slotu je obsazeno ramkami (nikdy neni marne mit prostor pro upgrade). mne osobne se tato reseni nezamlouvaji, ale to muze byt jen muj subjektivni dojem, ve vysledku to treba udela obdobnou sluzbu jako peclive vybrane jednotlive komponenty.

btw. ten ssd mi prijde na hrane trochu, hlavne na dnesni pomery (sam jedu taky na 128 a jde to, ale 256 by bylo lepsi).
btw. 2 za ten operacni system, kterej k tomu je, bych nedal ani petnik ;-)

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

biscuit: tady máš podrobnou specifikaci http://support.hp.com/gb-en/document/c04818280
..ale jinak s tebou souhlasím, třeba zrovna MB bych si představoval jinej a SSD určitě 256... na druhou stranu pro Džirku by to bylo bez složitýho bádání zkompletovaný, funkční a na video v pohodě dostačující
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Za mna .. Doska tam bude dobra .. tieto znackove WKS byvaju uplne v poriadku .. a Win10 Home je absolutne postacujuci ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Kingston je MLC a Samsung TLC .. Kingston by mal vydrzat viac :)

http://notebook.cz/clanky/technologie/2 ... tlc-vs-mlc

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Tak počítač už mám, dokonce jsem si ho sám složil, ale ještě nevyzkoušel, doma nemám monitor s DVI výstupem...bohužel na grafiku je malej rozpočet. Co třeba toto? Posune to někam? https://www.alza.cz/asus-gtx750ti-oc-2g ... GwodDpcL-Q

biscuit

Příspěvek od biscuit »

urcite pockej az dosetris. podle me se nakup "levnejsi" karty jednoznacne nevyplati. na motherboardu nejakou zakladni urcite budes mit a ta ti docasne muze poslouzit, abys moh komp normalne pouzivat.

jinak zarazil jsi me s tim dvi vstupem. to uz se dnes pomalu prestava pouzivat (beznejsi uz je dnes display port). to jsi vazne jeste na analogu? :-)

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Už se se do toho opět začínám zamotávat... Myslel jsem se, že DVI je digitál a VGA je analog. Mýlím se?
Na desce nového počítače je výstup HDMI a DVI. To HDMI vůbec neznám.. bohužel doma mám jen monitor, který má pouze VGA.. Ve studiu mám dva monitory oba mají výstup DVI i VGA, takže tam mám jeden monitor zapojený v analogovým výstupu a druhý v DVI.. s DHMI se setkávám poprvé a netuším, jestli vůbec nějaký z mých monitorů k tomu připojím

biscuit

Příspěvek od biscuit »

rikas to dobre, vga je analog. proto jsem se vydesil, ze mas doma jeste takovej starej monitor (s analogovym vstupem).
hdmi je prece bezny "spotrebni" (digitalni) rozhrani, ktery, da se rict, nahradilo scart ;-) ma to kazda televize

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

DVI-D a HDMI jsou co se digitálního přenosu videa týká totožné, jen HDMI (a tuším že DVI-I ) navíc přenáší i zvuk. Určitá výhoda DVI konektoru je v tom, že má šroubky. K HDMI výstupu z grafiky dneska zase spousta lidí připojuje TV.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Dzirka : Ked ma grafika HDMI vystup a monitor ma DVI vstup , tak to proste len prepojis kablom HDMI<->DVI a je to ..

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Díky za odpovědi.. ještě se zeptám. Počítač si skládám sám a myslím, že jsem podle návodu většinu pochopil, ale něco dělám asi špatně. Vše jsem propojil a nic.. Když zapnu zdroj, který je v elektrice, netočí se v něm větrák, vůbec nereaguje. Nemáte náhodou tušení, co dělám špatně?

dedko
Vybavení

Příspěvek od dedko »

no vetráky sa pustia asi až keď ho zapneš na MB

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

A priojil si tlacitko power na skrini ? Tym sa zapina pocitac .. zadny vypinac na zdroji len pripoji/odpoji elektriku od zdroja .. Ten musis samozrejme zapnut .. a potom tym tlacitko POWER ON na skriny das prikaz motherboardu , aby sa zapoj .. to tlacitko sa pripaja na motherboard .. je tam niekde take miesto , kde je vela "PIN" ov pri sebe .. dva su POWER , dva su RESET (tam pripajas reset tlacitko) , potom je tam POWER LED , kde opat pripajas POWER LEDKu .. Tam ked ju das naopak , nic sa nestane , len nebude svietit .. plus je vacsinou oznaceny na doske a je to ten zeleny kablik .. biely/cierny je zem .. A potom tam je este ledka HDD .. opat to iste ..

takto nejak to vyzera :
Obrázek

Obrázek
Tu hore zele je POWER LED .. lavy je PLUS , o dva vedla je MINUS .. pod tym IDE LED (harddisk) .. lavy PLUS , ..
v dolnej rade z prava je RESET (tlacitko je jedno ako das) , a vedla PWR (power) .

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Díky Dedko, no podle mého jsem vše propojil a vůbec to nereaguje, tak hledám příčinu. Když zdroj zapnu, vůbec nic se v něm neděje. Myslel jsem, že i v případě, že bude něco špatně v zapojení, tak aspoň nějaká aktivita po zapnutí zdroje se projeví..tlačítka power od skříně jsem zapojil, i když podle návodu mi to není úplně jasný, možná v tom jsem udělal chybu

Odpovědět