Počítač na střih videa

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Džirka

Počítač na střih videa

Příspěvek od Džirka »

Všiml jsem si, že je tady dost odborníků přes střih videa. Uvažuji o koupi nového počítače, tak aby mi zvládal střih videa. Poradíte jakou sestavu zvolit? Na co si dát pozor při koupi atd.. Vejdu se do 25.000 kč? Díky předem za odpovědi

Pytkin
Moderátor

Re: Počítač na střih videa

Příspěvek od Pytkin »

Dzirka : To zavisi v akom programe chces strihat .. Kazdy ma svoje minimalne poziadavky .. Ja som si kupil za 600 EUR iMac 3oj rocny, vymenil HDD za SSD a striham video jak z praku na nom ..

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Díky Pytkin, stříhám v Premiéře

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Do té ceny se vejdeš, každopádně na Premiéru doporučuju platformu Intel - nVidia.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Tři měsíce jsem dělal na 5K Retina iMacu za 70k (ale bez SSD) a stejně mi appky od Adobe připadaj svižnější a stabilnější na 5 let starym desktopu s Windows 7. Zásadní je rychlý SSD, výkonná grafická karta (u nVidie platí, že víc CUDA = víc adidas) a samozřejmě i nějaká výkonná i5 nebo i7 a spousta RAMky (pod 32 GB bych dneska už snad ani nešel). Konkrétně ale bohužel neporadim, protože jsem právě těch pět let nic nestavěl, neb se za 5 let desktopy nikam neposunuly (vyjma SSD a teď skokově trochu grafiky), jen jsou při stejnym výkonu dražší díky intervencím ČNB :D

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Dzirka : Tak tak .. CPU Intel co najvacsi .. GPU NVIDIA , co navacsia .. RAM , co najviac .. minimalne 16G , odporucam aj 32G .. I ked na strih to mozno neni az take podstatne , ale After Effects , ktore budes urcite tiez pouzivat, tie potrebuju vela pamate ..

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Často se doporučuje SSD disk, když ale vidím ty ceny kdy 1TB stojí 15.000 Kč, tak to bych se do 25 tisíc nevešel.. doporučili byste nějakou konkrétní nVidia grafiku?

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

SSD dej na systém, na data v pohodě klasiku na 7200ot. O grafikách jsme mluvili i tady, mrkni, třeba tě něco inspiruje.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

500 GB SSD na systém + adobe + temp a k tomu klasický 4TB HDD na footage. Na vlákno s grafikama z března bacha, teď vyšla konečně opravdu nová generace jak u nVidie tak u AMD a zdá se, že to upgrade je, ale chce to pročíst testy a recenze, třeba GTX 1080 stojí víceméně jako celej tvuj plánovanej počítač (a určitě by sis vystačil třeba s GTX 1060) a je potřeba srovnat právě CUDA výkon mezi generacema, tzn. ne jen herní testy.

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Je pro mě docela těžký se v tom orientovat. Pročítám recenze, články a je to příliš mnoho informací. Je nějaká konkrétní nVidia karta, kterou byste mi doporučili na střih v Premieře?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

momentalne jsou za relativne rozumnej peniz doprodeje. ja si brousim zuby na nejakou patrne 980 / 980ti. kompromis muze bejt 970.
jde taky o to, jestli se chystas bejt uz aspon ramcove pripravenej na 4k video a jde i o to, co s videem delas - kolik efektu, LUTs apod.

Džirka

Příspěvek od Džirka »

To je právě problém, že 980 / 980ti. mi vůbec nic neříká. Bohužel nějak nemám v mozku kapacitu zabývat se zároveň hudbou, softwarem, videem, uměleckou stránkou a do toho ještě být znalcem hardwaru. 4k video jsem zatím nestříhal, ale rád bych v budoucnu. Dělám bohatý colorgrading na každý video track, neboť natáčím vše v "cinestyle", zpravidla mám na každém videu jeden dva LUTy.. používám twixtor na slowmotion, často warp stabilizer a samozřejmě různé efekty. Například světelné efekty, ty mi můj počítač vůbec nezvládá Můj rozpočet na celej počítač je kolem 25000 kč, takže si nemůžu dovolit grafiku nad 10000 Kč

biscuit

Příspěvek od biscuit »

https://www.alfa.cz/product.php?eid=10516000000000033A9
abys teda byl v limitu :-)

jinak teda jak se ted dovzdelavam o novejch cipech, tak 1070 je docela slusna varianta. podle vetsiny testu valcuje 980, 980ti a dokonce snad i titan x. ma nizsi spotrebu (jestli tomu dobre rozumim a o dost vyssi takt, navic se na ne casto davaji i vetsi pameti).
____
edit: po dnesnim pruzkumu jsem zjistil, ze kdyz se mi nepovede sehnat vytouzenou 980ti ve variante strix od asusu (bezhlucna v normalnim provozu) za nejakou prima cenu, koupim proste 1070 (samozrejme taky strix).

Džirka

Příspěvek od Džirka »

biscuit píše:https://www.alfa.cz/product.php?eid=10516000000000033A9
abys teda byl v limitu :-)

jinak teda jak se ted dovzdelavam o novejch cipech, tak 1070 je docela slusna varianta. podle vetsiny testu valcuje 980, 980ti a dokonce snad i titan x. ma nizsi spotrebu (jestli tomu dobre rozumim a o dost vyssi takt, navic se na ne casto davaji i vetsi pameti).
____
edit: po dnesnim pruzkumu jsem zjistil, ze kdyz se mi nepovede sehnat vytouzenou 980ti ve variante strix od asusu (bezhlucna v normalnim provozu) za nejakou prima cenu, koupim proste 1070 (samozrejme taky strix).
Díky moc Biscuite za tip, v týdnu už si nechám počítač sestavit, akorát jsem nucen jít s cenou trochu níže. bylo by ještě nějaké doporučení, nějakou levnější grafiku, řekněme do 7000 Kč?

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Ještě koukám, že procesory AMD jsou výrazně levnější než intel.

Odpovědět