Projevte solidaritu !!! - zachraňte Řecko !!!

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Jirka Štolfa

Projevte solidaritu !!! - zachraňte Řecko !!!

Příspěvek od Jirka Štolfa »

Můžete si o tom myslet co chcete, každopádně není co ztratit. Když se částka nevybere vrátí se Vám zpátky a když se vybere, tak jste součástí historie. Byla by to bezprecedentní ukázka lidské solidarity.

https://www.indiegogo.com/projects/gree ... und#/story

Ivo
Moderátor

Re: Projevte solidaritu !!! - zachraňte Řecko !!!

Příspěvek od Ivo »

A neměli by spíš začít něco dělat samotní Řeci ? (a ne mit většinu dne polední siestu ? :wink: Už se jim tam nacpaly miliardy ("půjček" ze kterých nevrátí ani cent) a je to pořád dokola, jak do bezedné díry ...

peteness

Příspěvek od peteness »

jenze komu tohle pomuze, kdyz oni dluzi stamiliardy a u koho ta pomoc nakonec skonci?

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

(Primární směrnice) Protože právo na život v souladu s normálním kultúrním vývojem každé vnímající bytosti je nedotknutelné, nesmí žádný člen Hvězdné Flotily Spojené Federace Planet zasahovat do normálního a přirozeného vývoje cizího života a kultury. Za takovéto narušování jest považováno zavádění pokročilejších technologií, vědomostí či schopností na světy, jejichž společnost není (zatím) schopna rozumně ovládat tyto výhody. Členové Hvězdné Flotily Spojené Federace Planet nesmějí porušit tuto směrnici ani k záchraně jejich životů, či životů občanů Spojené Federace Planet ani jiných států, ani k záchraně majetku členů Hvězdné Flotily Spojené Federace Planet či jiných občanů Spojené Federace Planet či občanů jiných států; a to ani k záchraně lodí. Jedinou vyjímku, kdy jest možno v rozumné míře porušit tuto směrnici, tvoří případy kdy členové Hvězdné Flotily Spojené Federace Planet jednají v zájmu napravení dřívějšího porušení 1. směrnice nebo napravení kontaminace dané kultury. Tato směrice má přednost přede všemi dalšími směrnicemi (pokud v jejich textu není výslovně definováno jinak) a nese s sebou nejvyšší morální závazek.

Jirka Štolfa

Nám samotným změnit kurz. A tím kurzem nemyslím měnu.

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

podla mna ked si niekto nevie zadovážit prostriedky na prežitie a hospodarit s nimi, tak mu nepomožeš tým že mu ich len tak dáš.. jedine že by si mu ich dával do konca jeho života..
to už tie peniaze radšej pošlem sem: https://www.facebook.com/groups/taborbe ... nref=story to má zmysel

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

peteness píše:jenze komu tohle pomuze, kdyz oni dluzi stamiliardy a u koho ta pomoc nakonec skonci?
snadna odpoved, prehled nejvetsich veritelu.

nejvic v nemecku.

http://money.cnn.com/2015/01/28/investi ... t-to-lose/

Jirka Štolfa

Koukám že strašení Řeckem je fakt dobrá česká karta. Realita, jako vždy, na míle vzdálená naší představě. :-)

Ale tady na fóru jsem asi ani nic jiného nečekal. Jsme přecijenom v česku, že ?

Diogenes

Příspěvek od Diogenes »

Kdyby Jirko Štolfo napsal, abychom podpořili rozvedenou českou mámu se dvěma dětmi, která pracuje za minimální mzdu, žije od výplaty k výplatě a nemá moc šancí se z téhle situace vlastními silami vyhrabat, tak bych to bral a té paní bych nějaké peníze osobně přivezl.

Ale podporovat nějaké hloupé Řeky a návazně s tím chamtivé bankéře - parazity, kteří určitě měli vše dobře spočítané - tak to určitě ani náhodou. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Naposledy upravil(a) Diogenes dne 01 črc 2015 12:58, celkem upraveno 1 x.

lavender

Příspěvek od lavender »

sorry, ale o solidarite sa mozme bavit napr pri pomoci utecencom.
o solidarite sa neda bavit pri statnom zriadeni, ktore klamalo a falsovalo dokumenty na prijatie do eu a ktore uplne lahkou matematikou prejeda svoju dlhorocnu buducnost (zjem viac ako mam = zjem na dlh).
takze asi sa marne snazis vo mne ohlasit svedomie - ja ho mam ohlasene velmi dobre - vo forme pozicky mojho statu Grekom, ktoru budu splacat moje deti. teraz ma Grecko jedinecnu sancu padnut na nos, rozbit si ho, oprasit sa a zacat na sebe pracovat. ak im teraz pomozu, nalievaju peniaze do bezodnej jamy. ako ked davas peniaze narkomanovi, alebo alkoholikovi,bezdomovcovi, alebo romovi.
wake up kamosko.

Jirka Štolfa

Koukám, že máte cit pro spravedlnost a víte jak se věci mají. V tom Vám závidím, já bych si vůbec netroufal říct, jak to bylo a kdo je ten zlý a kdo je špatný. Kdo má dát a kdo dal. Ale mě je to vcelku jedno, já to nedělám vůbec pro nějaké svědomí. O to tu vůbec nejde.

P.S.: Nemám problém dát peníze alkoholikovi, romovi či narkomanovi. Nikdy nevíš kdy se do té situace dostaneš sám. A nebudeš se umět s ní vyhrabat.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pokud se někomu opakovaně půjčí stamiliardy a on rovnou řekne, že vracet to už stejně nikdy nebude a dejte další (už zase nic nemáme), tak asi není moc co řešit ? Že někoho může napadnout pořádat "sbírku", to už je trošku absurdní ? :)

Ono už jen jména členů té vlády stojí za to: Tsipras, Varufakis, Kammenos, Korumplis :D

V Řecku jsem byl mnohokrát a musím říct že proti nim jsou Italové ještě hard working chlapci, kteří se na vteřinu nezastaví :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jirko, mel jsi nekdy v rodine nekoho, kdo jen natahoval ruku, sotva kdy podekoval a touhle "vychovou" se brzo zkazil natolik, ze se nakonec zlobil, kdyz mu bylo odmitnuto po mnoha a mnoha spatnych zkusenostech na tu opetovne natazenou ruku neco dat? ja jo.

tohle je uplne stejny pripad. ja jsem se naucil pomahat jen tem, kteri si to zaslouzi. tzn. alkoholik, narkoman, cikan, muslim... klidne pomuzu, ale musim videt, ze ten clovek se v prvni rade snazi na cizi pomoc necekat - opacne to totiz proste nefunguje.

Diogenes

Příspěvek od Diogenes »

Jirka Štolfa píše:Koukám, že máte cit pro spravedlnost a víte jak se věci mají. V tom Vám závidím, já bych si vůbec netroufal říct, jak to bylo a kdo je ten zlý a kdo je špatný. Kdo má dát a kdo dal. Ale mě je to vcelku jedno, já to nedělám vůbec pro nějaké svědomí. O to tu vůbec nejde.

P.S.: Nemám problém dát peníze alkoholikovi, romovi či narkomanovi. Nikdy nevíš kdy se do té situace dostaneš sám. A nebudeš se umět s ní vyhrabat.
Ano Jirko, když se podíváš do historie, tak zjistíš, že svět je kauzální a jistá spravednost určitě existuje. Možná, že to ty nebo já nemusíme na první pohled hned poznat a pochopit, ale na skutečnosti to vůbec nic nezmění. :)

Zkus si chválně někdy položit otázky typu proč se nějaké věci dějí tak, jak se dějí, proč se někdo narodí v africe a žije pět minut, někdo celý život doslova bojuje o přežití a někdo jiný zase prožije dlouhý a pěkný život někde v bezpečí ...

Možná pak třeba i zjistíš, že ti kdo za každou cenu páchají dobro, ve skutečnosti dělají opačný efekt a škodí tak v konečném důsledku i sami sobě.
Naposledy upravil(a) Diogenes dne 01 črc 2015 13:34, celkem upraveno 2 x.

lavender

Příspěvek od lavender »

@Jirka: pre narkomana, alkoholika je najvacsia pomoc, ked mu peniaze nedas a on moze prebrat zodpovednost za seba a svoju situaciu. pretoze to, co tomu cloveku chyba a preco upada do zavislosti je nahradzanie si svojej hodnoty externou premennou (alkohol, drogy). upozornujem ta, ze pomoc tymto ludom je najvacsia blbost na zemeguli.
takisto je to s Greckom. mozu si uvedomit a nadobudnut svoju hodnotu pracou na sebe. tym, ze dostanu nieco zadarmo (co je ale zadarmo), sa nic nevyriesi.

Odpovědět