Projevte solidaritu !!! - zachraňte Řecko !!!

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
hombrefeo

Re: Projevte solidaritu !!! - zachraňte Řecko !!!

Příspěvek od hombrefeo »

ja se tesim, az se vrati pesety...

dendy

Příspěvek od dendy »

biscuit píše:dendy: verim, zes to myslel jinak, nez jsi to napsal :-)
nie mysel som to presne tak ako som to napisal.. ale opakujem - pozor, vazit si niekoho neznamena automaticky suhlasit s nim.. poznam hrbu ludi s ktorymi sa na zasadnych veciach absolutne nezhodnem - napriek tomu si ich nazor vazim, respektujem ich, spravam sa k nim slusne pretoze v mojich ociach si zasluzia uctu a slusne spravania - pretoze mam pocit ze oni reflektuju k svojmu okoliu rovnaky pristup ... sak aj my dvaja sme sa na dacom riadne pochytili - uz ani nepamatam co to bolo - napriek tomu ta hlboko respektujem ..

ked sa niekto podla mojich kriterii sprava ako kokot (teraz hovorim abstraktne nech si to nikto konkretny nevztahuje na seba), ja sa k nemu spravam rovnako.. proste moja zivotna filozofia je k ludom ktori si to nezasluzia sa ani za mak nesnazim spravat slusne a tolerantne .. aky pozicaj taky vrat .. pripadne kto do mna kamenom, ja do neho dvoma :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

kdyz nekoho neznas, jak ho potom posuzujes? o to mi slo... jinak to mam samozrejme podobne, ale nez cloveka rozklicuju jako kokota, chovam se k nemu slusne, pripadne i nadale se k nemu chovam slusne, ale ne vrele - to uz zalezi na mire kokotstvi.

dendy

Příspěvek od dendy »

biscuit píše:ale nez cloveka rozklicuju jako kokota, chovam se k nemu slusne
ale samozrejme ze to mam rovnako.. ved to snad takmer kazdy... nebudem skatulkovat predsa nekoho s kym som este nemal tu cest (alebo smolu) komunikovat urcitu dobu idealne o viacero temach ..

MDudas

Příspěvek od MDudas »

dendy píše: nie mysel som to presne tak ako som to napisal.. ale opakujem - pozor, vazit si niekoho neznamena automaticky suhlasit s nim.. poznam hrbu ludi s ktorymi sa na zasadnych veciach absolutne nezhodnem - napriek tomu si ich nazor vazim, respektujem ich, spravam sa k nim slusne pretoze v mojich ociach si zasluzia uctu a slusne spravania - pretoze mam pocit ze oni reflektuju k svojmu okoliu rovnaky pristup ... sak aj my dvaja sme sa na dacom riadne pochytili - uz ani nepamatam co to bolo - napriek tomu ta hlboko respektujem ..

ked sa niekto podla mojich kriterii sprava ako kokot (teraz hovorim abstraktne nech si to nikto konkretny nevztahuje na seba), ja sa k nemu spravam rovnako.. proste moja zivotna filozofia je k ludom ktori si to nezasluzia sa ani za mak nesnazim spravat slusne a tolerantne .. aky pozicaj taky vrat .. pripadne kto do mna kamenom, ja do neho dvoma
Tak to sme sa zrovna stretli taki dvaja podobni...

Uz som Ti to niekde pisal a zopakujem - ja som v realite vcelku dost slusny, mierumilovny clovek (aj ked asi dost sarkasticky). Ty zrejme pri citani do mojich prispevkov vkladas svoje emocie, postoje a intonaciu, co tam nie je. Okrem toho tu mas s velkym naskokom pred ostatnymi najviac urazok a nadavok...
(sorry za OT)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

hubert píše:Ale pokial by platy rastli tak ako ceny aby ludia boli nie len ze furt spokojni ale hlavne spokojnejsi a pritom by ekonomicky rast krajiny navonok stagnoval, tak to by sa uz davno krutili v takej inflacnej spirale ze by sa im hlava z toho z nikdy nezastavila...

Hubert, z coho myslis, ze mali vsetci juzania tie inflacie,.... a na zaklade coho usudzujes, ze tam ludia boli so stavom svojeho hospodarstva spokojni :wink: (mam namysli tych rozumnejsich)

Pan byvaly minister Varoufakis sa vyjadril jasne - restriktivne sporiace opatrenia su pre Grecko vyslovene nevhodna ekonomicka cesta smerujuca ku kolapsu. Grecko ma podla neho pokryvat statny dlh novou emisiou penazi, lebo setrenie by viedlo k spomaleniu/zastaveniu ekonomiky a k hlbokej depresii... Alebo este inak - pani Varoufakis a spol. su zastancovia lavicovej Keynesovskej ekonomie statnych vydajov, ktora je velmi oblubena v "bordelarskych statoch". Robi sa to premyslene a velmi presne, takze spirala hrozi len, ak pride nejaky extremny predseda vlady-blbec, ktory uz stratil zabrany a nepocuva ich centralnu banku.

Inak, pan Varoufakis je dost chytry clovek - presne vie, co hovori a preco !!! Takze ak ma nahodou pravdu (v podmienkach Grecka), tak je skutocne ich sposob riadenia ekonomiky TAZKO NEKOMPATIBILNY s "nemecky" riadenou EU.

hubert

Příspěvek od hubert »

Myslel som spokojni s platmi...a reagoval som na to co si pisal ty teda ze im dorovnavali platy aby boli spokojní napriek rastucim cenam...Co je samozrejme krajne zjednodusene a preto som reagoval....ale je to jedno. Co sa tyka Gracka pravda je niekde uprostred a nepoznam ju ani ja, ani ty a zrejme ani vacsina ludi na zemeguli...

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Ale ano - neustaly fiktivny rast platov samozrejme nie je pricinou krizy, ale len dosledkom ich "inflacnej tradicie". Bohuzial ta tradicia sposobuje, ze su na inflaciu tak zvyknuti, ze uz nie su nastaveni s nou bojovat. To vyzaduje vela rokov a velke obete, kym sa hospodarstvo ako-tak ustali (setrenie, bankroty, nezamestnanost). Kratkodobo aj strednodobo sa to moze javit ako uplne chory sposob riesenia - strata politickej popularity zarucena, preto to nikto nechce realizovat. :wink: Kto nabehne na lakavu cestu nadmernej emisie penazi, vracia sa VELMI tazko - je to lahka, ucinna a velmi nenapadna makro-eko zbran.

Odpovědět