Projevte solidaritu !!! - zachraňte Řecko !!!
Re: Projevte solidaritu !!! - zachraňte Řecko !!!
ja se tesim, az se vrati pesety...
my recent channel https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Hn7Qs-kECD
nie mysel som to presne tak ako som to napisal.. ale opakujem - pozor, vazit si niekoho neznamena automaticky suhlasit s nim.. poznam hrbu ludi s ktorymi sa na zasadnych veciach absolutne nezhodnem - napriek tomu si ich nazor vazim, respektujem ich, spravam sa k nim slusne pretoze v mojich ociach si zasluzia uctu a slusne spravania - pretoze mam pocit ze oni reflektuju k svojmu okoliu rovnaky pristup ... sak aj my dvaja sme sa na dacom riadne pochytili - uz ani nepamatam co to bolo - napriek tomu ta hlboko respektujem ..biscuit píše:dendy: verim, zes to myslel jinak, nez jsi to napsal
ked sa niekto podla mojich kriterii sprava ako kokot (teraz hovorim abstraktne nech si to nikto konkretny nevztahuje na seba), ja sa k nemu spravam rovnako.. proste moja zivotna filozofia je k ludom ktori si to nezasluzia sa ani za mak nesnazim spravat slusne a tolerantne .. aky pozicaj taky vrat .. pripadne kto do mna kamenom, ja do neho dvoma

kdyz nekoho neznas, jak ho potom posuzujes? o to mi slo... jinak to mam samozrejme podobne, ale nez cloveka rozklicuju jako kokota, chovam se k nemu slusne, pripadne i nadale se k nemu chovam slusne, ale ne vrele - to uz zalezi na mire kokotstvi.
ale samozrejme ze to mam rovnako.. ved to snad takmer kazdy... nebudem skatulkovat predsa nekoho s kym som este nemal tu cest (alebo smolu) komunikovat urcitu dobu idealne o viacero temach ..biscuit píše:ale nez cloveka rozklicuju jako kokota, chovam se k nemu slusne
Tak to sme sa zrovna stretli taki dvaja podobni...dendy píše: nie mysel som to presne tak ako som to napisal.. ale opakujem - pozor, vazit si niekoho neznamena automaticky suhlasit s nim.. poznam hrbu ludi s ktorymi sa na zasadnych veciach absolutne nezhodnem - napriek tomu si ich nazor vazim, respektujem ich, spravam sa k nim slusne pretoze v mojich ociach si zasluzia uctu a slusne spravania - pretoze mam pocit ze oni reflektuju k svojmu okoliu rovnaky pristup ... sak aj my dvaja sme sa na dacom riadne pochytili - uz ani nepamatam co to bolo - napriek tomu ta hlboko respektujem ..
ked sa niekto podla mojich kriterii sprava ako kokot (teraz hovorim abstraktne nech si to nikto konkretny nevztahuje na seba), ja sa k nemu spravam rovnako.. proste moja zivotna filozofia je k ludom ktori si to nezasluzia sa ani za mak nesnazim spravat slusne a tolerantne .. aky pozicaj taky vrat .. pripadne kto do mna kamenom, ja do neho dvoma
Uz som Ti to niekde pisal a zopakujem - ja som v realite vcelku dost slusny, mierumilovny clovek (aj ked asi dost sarkasticky). Ty zrejme pri citani do mojich prispevkov vkladas svoje emocie, postoje a intonaciu, co tam nie je. Okrem toho tu mas s velkym naskokom pred ostatnymi najviac urazok a nadavok...
(sorry za OT)
hubert píše:Ale pokial by platy rastli tak ako ceny aby ludia boli nie len ze furt spokojni ale hlavne spokojnejsi a pritom by ekonomicky rast krajiny navonok stagnoval, tak to by sa uz davno krutili v takej inflacnej spirale ze by sa im hlava z toho z nikdy nezastavila...
Hubert, z coho myslis, ze mali vsetci juzania tie inflacie,.... a na zaklade coho usudzujes, ze tam ludia boli so stavom svojeho hospodarstva spokojni

Pan byvaly minister Varoufakis sa vyjadril jasne - restriktivne sporiace opatrenia su pre Grecko vyslovene nevhodna ekonomicka cesta smerujuca ku kolapsu. Grecko ma podla neho pokryvat statny dlh novou emisiou penazi, lebo setrenie by viedlo k spomaleniu/zastaveniu ekonomiky a k hlbokej depresii... Alebo este inak - pani Varoufakis a spol. su zastancovia lavicovej Keynesovskej ekonomie statnych vydajov, ktora je velmi oblubena v "bordelarskych statoch". Robi sa to premyslene a velmi presne, takze spirala hrozi len, ak pride nejaky extremny predseda vlady-blbec, ktory uz stratil zabrany a nepocuva ich centralnu banku.
Inak, pan Varoufakis je dost chytry clovek - presne vie, co hovori a preco !!! Takze ak ma nahodou pravdu (v podmienkach Grecka), tak je skutocne ich sposob riadenia ekonomiky TAZKO NEKOMPATIBILNY s "nemecky" riadenou EU.
Myslel som spokojni s platmi...a reagoval som na to co si pisal ty teda ze im dorovnavali platy aby boli spokojní napriek rastucim cenam...Co je samozrejme krajne zjednodusene a preto som reagoval....ale je to jedno. Co sa tyka Gracka pravda je niekde uprostred a nepoznam ju ani ja, ani ty a zrejme ani vacsina ludi na zemeguli...
Ale ano - neustaly fiktivny rast platov samozrejme nie je pricinou krizy, ale len dosledkom ich "inflacnej tradicie". Bohuzial ta tradicia sposobuje, ze su na inflaciu tak zvyknuti, ze uz nie su nastaveni s nou bojovat. To vyzaduje vela rokov a velke obete, kym sa hospodarstvo ako-tak ustali (setrenie, bankroty, nezamestnanost). Kratkodobo aj strednodobo sa to moze javit ako uplne chory sposob riesenia - strata politickej popularity zarucena, preto to nikto nechce realizovat.
Kto nabehne na lakavu cestu nadmernej emisie penazi, vracia sa VELMI tazko - je to lahka, ucinna a velmi nenapadna makro-eko zbran.