Rozumný, inteligentní smartphone za rozumný peníz

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět

Jaký OS používáte v telefonu:

Symbian
9
11%
Windows
7
9%
Android
26
33%
iOS
25
31%
Jiný...
13
16%

Celkem hlasů: 80

Kermitak
Moderátor

Re: Rozumný, inteligentní smartphone za rozumný peníz

Příspěvek od Kermitak »

X6 se po "vypnuti" prevede do rezimu v podstate stejneho, jako kdyz na iphone/androidu nastavis airplane rezim a telefon das do sleep modu (takze odpoji se vsechny vysilace a lcd). Samozrejme nevim, jestli jsi se v tom telefonu nejak nevrtal, proto se ptam, jak jsi na to prisel, ale bezny uzivatel nema sanci poznat, ze ten telefon vypnuty neni.
EDIT: mam potvrzene od cloveka, co Nokie po vecerech hackuje, ze X6 se bez vyndani baterky vypnout neda ;)

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

A mozno len hore na iPhone stlacil raz ten gombik a displej mu zhasol, tak sa asi vypol :D

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:
Tak toto mi vysvetli .. jaka mesicny utrata .. ja volam rovnako , ci si kupim akciovy telefon , alebo ne .. cena pausalu je rovnaka , ci su kupim akciovy telefon , alebo ne .. takze co ? volne minuty su mi na nic ..
U nás to je tak, že ti třeba T-mobile prodá iPhone místo 15k za 10k, ale musíš mít minimální měsíční utratu 1500 nebo kolik 2 roky. když 1200, tak za 12 atd. Čili se to opravdu "vyplatí" :wink: Mně jsou volné minuty potřeba velmi, protože ten telefon mám kvůli telefonování :) A díky zákaznickým zásluhám mám ted za paušál 700 Kč 800 volných minut (a víc nikdy neprovolám). Kdybych měl normální tarif, tak by mě těch 800 provolaných min stálo tak 2-3000 měsíčně. Čili se mi to vyplatí nesrovnatelně více než dostat 5000 Kč slevu na foun ... (to bych v součtu prodělal kalhoty)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše:X6 se po "vypnuti" prevede do rezimu v podstate stejneho, jako kdyz na iphone/androidu nastavis airplane rezim a telefon das do sleep modu (takze odpoji se vsechny vysilace a lcd).
Myslím že určitě ne. Ten telefon je normálně a naplno vypnutý (se všemi klasickými odchodovými rituály a symfoniemi). A když ho pak chci zapnout, přicházejí spouštěcí rituály se všemi znělkami, bootovánímm zadáváním pin atd. .... Offline (letecký) mod, se tam dá spustit, ale to je něco uplně jiného

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ivo píše:
Kermitak píše:X6 se po "vypnuti" prevede do rezimu v podstate stejneho, jako kdyz na iphone/androidu nastavis airplane rezim a telefon das do sleep modu (takze odpoji se vsechny vysilace a lcd).
Myslím že určitě ne. Ten telefon je normálně a naplno vypnutý (se všemi klasickými odchodovými rituály a symfoniemi). A když ho pak chci zapnout, přicházejí spouštěcí rituály se všemi znělkami, bootovánímm zadáváním pin atd. .... Offline (letecký) mod, se tam dá spustit, ale to je něco uplně jiného
Presvedcovat te nehodlam.
JInak psal jsem "v podstate", ne ze je to uplne totez, ta Nokia se pri vypnuti vlastne resetuje, nabehne jadro a nejakej minimani zaklad, po spusteni se dohrava zbytek, probiha autorizace, prihlaseni do site, atd.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo píše:U nás to je tak, že ti třeba T-mobile prodá iPhone místo 15k za 10k, ale musíš mít minimální měsíční utratu 1500 nebo kolik 2 roky. když 1200, tak za 12 atd. Čili se to opravdu "vyplatí" :wink: Mně jsou volné minuty potřeba velmi, protože ten telefon mám kvůli telefonování :) A díky zákaznickým zásluhám mám ted za paušál 700 Kč 800 volných minut (a víc nikdy neprovolám). Kdybych měl normální tarif, tak by mě těch 800 provolaných min stálo tak 2-3000 měsíčně. Čili se mi to vyplatí nesrovnatelně více než dostat 5000 Kč slevu na foun ... (to bych v součtu prodělal kalhoty)
u nas je to zase tak , ze ti 600 EURovy iphone daju za 300 .. aj na maly pausal .. ja mam 100 minut .. netelefonujem moc .. hlavne volaju mne .. a ked telefonujem tak ide o daku robotu a to telefonovanie sa mi 100x zaplati ..

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

http://nokia.katalogmobilu.cz/mobilni-t ... a-x6-16gb/ viz. položka budík... I při vypnutém telefonu.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše: ja mam 100 minut .. netelefonujem moc .. hlavne volaju mne .. a ked telefonujem tak ide o daku robotu a to telefonovanie sa mi 100x zaplati ..
Aneb každému dle jeho potřeb a zásluh :)

Já těch 600-800 minut měsíčně protelefonuju snadno ...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

PELF píše:http://nokia.katalogmobilu.cz/mobilni-t ... a-x6-16gb/ viz. položka budík... I při vypnutém telefonu.
Amen ... :wink:

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ivo píše:
PELF píše:http://nokia.katalogmobilu.cz/mobilni-t ... a-x6-16gb/ viz. položka budík... I při vypnutém telefonu.
Amen ... :wink:
Ten web je psany pro BFU (tedy vetsinu uzivatelu). Pokud bychom ale chteli byt presni a rozlisovat mezi vypnuto a "manual tvrdi ze vypnuto", pak je udaj na tom webu blbe. Uz me to nebavi. Komu se to nezda a chce si to overit, at se zepta servisaku Nokie a ti mu reknou totez co ja. Komu stacej poloinformace z podobnych webu, at zije dal ve spokojene nevedomosti ;)

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

ja svoj galaxy vobec nikdy nevypínam, myslíte že to može nejak vadit ???, vlastne žiadny telefon som nikdy nevypinal (okrem miest kde je to nutné)
btw: dnes som si svoj amolet display zaprskal zváračkou, ani ochranná folia nepomohla :wink:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja som nikdy ziaden telefon nevypinal .. a vsetky ma mali radi :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak když to bereš tak, tak potom žádný mobil ani počítač není úplně vypnutý .... (jinak by nemohl běžet čas apod.) Ale prostě pokud udělám totéž u Nokie a u Samsungu (vypnutí), výsledek nebude totéž.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jednu drobnost u Galaxy ale nechápu - je tam celkem pěkná funkce při psaní: na klávesnici je mikrofonek a když to člověk zmáčkne a jasně a zřetelně nadiktuje, stejný text se pak objeví napsaný. Ale funguje to jen když je telefon připojený k internetu (wifi nebo GPRS), když ne, mikrofon se hned červeně zakřížkuje a objeví se vzkaz "chyba připojení". Co tohle má společného s připojením na internet ??

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ivo píše:Tak když to bereš tak, tak potom žádný mobil ani počítač není úplně vypnutý .... (jinak by nemohl běžet čas apod.)
Chjo... Dohanis to ad absurdum. Kdyztak icq.

Odpovědět