Rozumný, inteligentní smartphone za rozumný peníz

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět

Jaký OS používáte v telefonu:

Symbian
9
11%
Windows
7
9%
Android
26
33%
iOS
25
31%
Jiný...
13
16%

Celkem hlasů: 80

PELF
Profesionál

Re: Rozumný, inteligentní smartphone za rozumný peníz

Příspěvek od PELF »

Kdysi se říkalo, že by se nová baterie v mobilu měla "zformátovat" tím, že se třikrát úlně nabije a vybije. Jedině tak prý potom bude mít maximální výkon. :)
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

A nebyla to ta Ni-Mh ?

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Asi byla. Pak přišla Li-Pol a tam už se to dělat nemuselo. A teď koukám v tom Samsungu je Li-Ion. A já si jdu uvařit Li-Pton :mrgreen:
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy píše:zivotonost sa myslim znizuje hlavne ked ju nenabijas uplne doplna a potom este chvilku.. pre iphone mam taku appku, ktora to meria, natavis si aram a ona este asi 10 minut po nabiti na 100% ho nabija a potom zazvoni ze ho mas vytiahnut z nabijacky .. je dobre raz za cas vraj takto nabit .. ale nemam to overene ci to je fakt :) to skorej nas dvorny odbornik na elektroniku kexik by sa k tomu vedel vyňadriť :-)
ja teda neviem .. ale nezda sa mi to .. v kazdom pripade ufon nabijam tak , ze ho dam vecer na nabijacku a rano odpojim ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

O jakém "ufonu" to mluvíte ? :)

dendy

Příspěvek od dendy »

ivo to je slang :-) iPhone === ajFon == ufon :-)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Vsem lithiovym akumulatorum se snizuje zivotnost
1) kdyz se dlouho nechavaji nabite na 100%
2) kdyz se uplne vybiji (to muze lithiovy clanek uplne znicit)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše:Vsem lithiovym akumulatorum se snizuje zivotnost
1) kdyz se dlouho nechavaji nabite na 100%
2) kdyz se uplne vybiji (to muze lithiovy clanek uplne znicit)
Čili z toho vyplývá, že časté přicucávání je vlastně ideální ? :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

logicky by malo :) tak si asi kupim ten holder do auta :)

James L.

Příspěvek od James L. »

Já nevim, ale vždycky jsem měl neblahej pocit, že častý přicucávání snižuje životnost baterky. Než si připojím telefon ke kompu, tak vždycky čekám, než se dostane do stavu, kdy bych ho měl nabíjet a nevytahuju dřív, dokud není uplně nabitej. :oops:

kexik

Příspěvek od kexik »

James L. píše:Já nevim, ale vždycky jsem měl neblahej pocit, že častý přicucávání snižuje životnost baterky. Než si připojím telefon ke kompu, tak vždycky čekám, než se dostane do stavu, kdy bych ho měl nabíjet a nevytahuju dřív, dokud není uplně nabitej. :oops:
ano, ale NiMH a NiCd baterky. Lipol akumulatoer sa chova inak

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Řešil jsem nalepení ochranné folie na displej, něco jsem tam pro dobrý pocit dal, ale za týden už to vypadalo dost umatlaně s polaroidními efekty tak jsem to dal pryč. Ale když jsem koukl na tohle video, tak myslím, že se displej nějak moc nepoškodí :)
Jinak Samsung Wave (s OS Bada) umí budík i při zcela vypnutém telefonu :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Takže Samsung Galaxy už používám nějakou dobu a kdyby to někoho zajímalo (případně stál před podobnou volbou), tak tady je pár dojmů:

Celkově velká spokojenost, předchozí Nokia X6 (Symbian) je proti tomu po všech stránkách vrzající fúrik s hnojem ...

Plusy:

- skvělý displej (i když to může velikostně vypadat jako "plácačka na mouchy" - jsem za tu velikost moc rád a menší bych nechtěl)
- nekonečně mnoho všelijakých aplikací, widgetů, utilit a prográmků, které v podstatě splní jakoukoliv (i speciální) uživatelskou potřebu. Většina free, placené stojí pár korun a po první platbě na Android marketu, už pak všechny platební formality netřeba
- přehrává všechny dostupné formáty audia i videa (na rozdíl třeba od iPhone)
- velmi inteligentní prostředí a chování
- velmi pohodlné, přehledné a uživatelsky nadstandardní prostředí pro volání, psaní sms a kontakty
- oblíbil jsem si velmi způsob psaní "swype" na SlideIt klávesnici - kdy se netuká, ale po klávesnici se přejíždí prstem (takový "balet"), moc fajn a minimálně 2x rychlejsí než běžné psaní po jednom písmenu i než T9 ...
- koupil jsem navigaci Navigon a je to plnohodnotná navigace, která má některé možnosti lepší než moje RTI Volvo navigace v autě
- wifi i mobilní datové pakety bez problému, připojení k internetu skvělé
- ucházející foťák a HD videokamera
- synchronizace s Google account.
- oblíbené téma s budíkem se snadno vyřešilo jednoklikovým přepnutím do "letadlového režimu" na noc, kdy telefon je po komunikační stránce naprosto vypnutý a za noc spotřebuje tak 1-2% baterie (je to fakt lepší než ho pak zase ráno dlouze startovat a bootovat
- zvykl jsem si na to, že funkce telefonu je v tomto případě jen zlomkem možností a že je to (podobně jako třeba iPhone) takový "rozum do kapsy", univerzální komunikátor a široce funkční hračička

Minusy:

- velmi malá výdrž baterie, při průměrném používání je třeba každý den (noc) nabíjet
- ne moc obratné připojení k počítači (aplikace Kies pro PC je nic moc, existuje i Kies lite pro OSX, ale ta vůbec nefunguje - nejen mně. V případě Maca nezbývá než připojení pouze jako USB úložiště (chválabohu aspoň to). Proti bezproblémovému iPhone + Mac samozřejmě slabota ....
- po 14 dnech od koupi mi najednou zmizely všechny ikony na ploše, nešly otevřít aplikace, pak se to vrátilo a základní plocha se začala zobrazovat na šířku (včetně hovorů atd.) a nešlo to nijak vrátit ani po dvojnásobném factory resetu. Šel jsem s tím za prodejcem, ti řekli, že přehrají systém a ukázalo se po půlhodině, že přehrát nejde. Byl to poslední den mé 14 denní lhůty pro vrácení bez udání důvodu a tak mi bez problému telefon vyměnili za nový (uvědomil jsem si jak je dobré nesnažit se za každou cenu ušetřit pár korun, ale raději vybrat prodejce (kombinujícího eshop s kamenným obchodem) v blízkosti. Kdybych to neudělal, nemám mobil dodnes ... Ten vyměněný zatím v pohodě funguje

Shrnutí:

přes zmíněné mouchy v podstatě maximální spokojenost ... (s tím že úplně dokonalé asi není nic ...)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : hra to aj MKV ?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:ivo : hra to aj MKV ?
Jo :wink:

Odpovědět