Rozumný, inteligentní smartphone za rozumný peníz

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět

Jaký OS používáte v telefonu:

Symbian
9
11%
Windows
7
9%
Android
26
33%
iOS
25
31%
Jiný...
13
16%

Celkem hlasů: 80

Ivo
Moderátor

Re: Rozumný, inteligentní smartphone za rozumný peníz

Příspěvek od Ivo »

Aha, no vidíš, s bluetooth připojením Galaxy a MacBook Pro je pořád nějaký opruz ... (pořád se to připojuje, odpojuje, nepřipojeno, nenalezeno, spojení vyprší za 120 vteřin atd.), takže zaplatpánbůh za ten mobilní přístupový bod ... :) Prý ještě funguje něco jako USB modem, ale to zase obnáší tahat s sebou kabel a kromě toho zase tuším nějaké neprůchodné boje s Macem. Takže když tohle snadno, rychle a bez problému funguje, nechávám to být a nezkoumám dále :)

A mimochodem iPhone se s PC notebookem nepropojí ? Resp. ho nedostane na net ani přes Bluetooth apod ?
Naposledy upravil(a) Ivo dne 20 úno 2011 09:24, celkem upraveno 1 x.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

OK

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Kermitak píše:iphone nic takovyho neumi, pokud ho nejailbreaknes a vubec pokud pres nej chces na net, jsi omezeny na pocitace s macos (coz je PITA)
to mas dake zle informacie .. kym som nemal macbook , tak som pouzival XP a bez problemov som isiel cez iphone na net , ked mi nesla DSL doma .. musim povedat , ze pred tym som mal nokiu a to bol sem tam opruz .. dostat sa na net .. od kedy som si kupil iphone , som nemal ani raz problem .. pouzil som to odhadujem 10x a 10x to fungovalo ..

SoundsFine

Příspěvek od SoundsFine »

Původně jsem chtěl iPhone4, ale pak jsem narazil na poznámky normálních lidí (ne jen zfanatizovaných applistům), co si stěžovali, že je s iP 3G po delším používání bolí hlava a píská jim v uchu. Taky někde poukazovali na hodnoty škodlivého záření SAR. iP3G údajně převyšuje povolenou evropskou hranici a hodně vysokou hodnotu má i iPhone4.
iPhone4 má přibližně čtyřikrát vyšší intenzitu záření SAR, než má GalaxyS.
Docela mě to překvapilo a zamrzelo, spíše bych očekával od Apple to nejlepší (včetně ochrany zdraví) pro své klienty.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

SoundsFine píše: iPhone4 má přibližně čtyřikrát vyšší intenzitu záření SAR, než má GalaxyS.
Docela mě to překvapilo a zamrzelo, spíše bych očekával od Apple to nejlepší (včetně ochrany zdraví) pro své klienty.
Oj, oj , tak to je velmi zásadní informace (díky za ni), na tohle jsem velmi citlivý ... a pokud to jde, používám k mobilu malé hands free sluchátka (ale ne vždycky jsou po ruce). Když mám mobil u ucha a telefonuju déle, tak to docela cítím v hlavě .... jestli iPhone to má ještě silnější (4x !!) , tak chvála bohu že ho nemám ... a mít tím pádem ani nikdy nebudu ... (pokud se to u iPhonu 7 rapidně nezlepší)

Oficiální údaje SAR

Galaxy i9000 - #
* Head:
o EU SAR 0.238 W/kg US SAR 0.33 W/kg

i Phone4
* Head:
o 1.17 W/kg

To je dost hrůza ... Z toho pro mě vyplývá jediné: iPhone N E V E R :shock: (i kdyby uměl prát, vařit, uklízet a žehlit ...)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Som zvedavy ako dopadne prechod Nokie zo Symbianu na Windows, hadam ich to nepochova:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja si myslim , ze ich to pochova .. myslim ze to bol krok do priepasti ..

jarquo

Příspěvek od jarquo »

ja mam samsung galaxy S a naprosta spokojenost muzu jen doporucit.

dendy

Příspěvek od dendy »

dneska som asi 10 minut v nay-ke stal pri predvadzacom kutiku samsung... mali tam cele ich portfolio aktualnych tabletov a telefonov... no musim teda povedat ze bud som uz zhyckany z ipadu/iphonu alebo neviem... za prve co sa tyka prostredia prislo mi to neuveritelne neintuitivne a neprehladne - samozrejme je mi jasne ze to je vec vkusu... ale vec co ma fakt zarazila bola odozva displeja na dotyk - a bolo jedno ktory model to bol - proste reagovalo to spomalene - obecne na to treba ovela viac tlacit nez pri i*, dalej velke animacie - prechody medzi screenami a tak podobne - tiez take akesi sekave ... detto browser zoomovanie, listovanie, tom malo hodne daleko od plynulosti a lahkosti ako to pracuje na i*...

celkovo teda po tych 10 minutach som si povedal toto teda nie, chvalabohu ze toto nemam... fakt ma to prekvapilo, tu citlivost na dotyk, plynulost a hladkost s akout to fici na i* som pokladal uz za samozrejmost myslel som ze to uz musi kazdy moderny tablet/smartphone mat tak isto vyladene ale ocividne to tak nieje...

ono to su veci co si clovek neuvedomi kym nevyskusa nieco ine.. ale proste ten "user experience" pri akomkolvek z tych samsung produktov mi prisiel dost zly... takze kazdemu kto sa rozoduje co kupit - ci uz telefon alebo tablet - by som fakt radil nerozhodovat sa len podla papierovych parametrov , alebo toho co niekde niekto napise - ale skocit do obchodu a fakt chvilku sa stym pohrat, poskusat si to... jedna vec je co sa pise a druha mat to v ruke...

kecal som o tom z segrou ktora mala samsung wave a presla na iphone4 a potvrdila mi to tiez... takze asi na tom daco bude...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Kdo vi co v tech vzorcich maji za verzi androida a kdo jim tam co nainstaloval za balast ;) 2.3.4 co mam na sgs2 je napriklad rychlejsi nez IP4, co jsem mel v ruce (ale zas netusim, co na tech iphonech bezelo). I muj ipad2, jinak prijemne sviznej, mi proti tomu sgs2 (nekdy) prijde jak zpomalenej film.
Tyhle srovnavacky musi mit clovek pod kontrolou, jinak imho zadny vypovidajici vysledky nedostane.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Mám ted vedle sebe Samsung Galaxy SGS a i Phone, a musím říct že je to reakcemi dost podobné, jenom Galaxy má o něco lepší displej :)

Pořídil jsem manželce k vánocům Galaxy 10.1 Tab (když už iPad máme), tak uvidíme :)

Ono (obrazně řečeno) to prostředí iOS je takové v něčem hodně omezené, sterilní a vede uživatele v každém okamžiku za ručičku a nic jiného není povoleno (což má samozřejmě výhody - a je to dobré pro určitý typ uživatelů, i mně se to v jistém směru líbí). A když se pak takový uživatel ocitne z ničeho nic v relativně svobodném prostředí, které se dá libovolně individualizovat (nemluvě o flash-ROMech apod,.), tak může mít pocit závratě a připadne mu to v první chvíli "neintuitivní" a neví si rady :wink:

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

dendy píše:kecal som o tom z segrou ktora mala samsung wave a presla na iphone4 a potvrdila mi to tiez... takze asi na tom daco bude...
A jakou verzi BADA měla?
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

dendy

Příspěvek od dendy »

neviem kupovala to cca pred pol rokom ak sa nemylim...

dendy

Příspěvek od dendy »

Ivo píše:Ono (obrazně řečeno) to prostředí iOS je takové v něčem hodně omezené, sterilní a vede uživatele v každém okamžiku za ručičku a nic jiného není povoleno (což má samozřejmě výhody - a je to dobré pro určitý typ uživatelů, i mně se to v jistém směru líbí). A když se pak takový uživatel ocitne z ničeho nic v relativně svobodném prostředí, které se dá libovolně individualizovat (nemluvě o flash-ROMech apod,.), tak může mít pocit závratě a připadne mu to v první chvíli "neintuitivní" a neví si rady :wink:
ivo ja nie som blbec uzivatel, som pomerne advanced user navyse programator a mam aj pomerne vela skusenosti s programovanim roznych gui a v roznych aplikaciach ... ked mi raz nieco pripada neprehladne a neintuitivne tak to nema nic spolocne s tym kolko to ma moznosti... ja som povedal svoj dojem z tych phonov a tabletov tak ako som si ich tam osakusal, aky som z nich mal dojem, predpokladal som ze sa do mna pustite ako srsne ale hold proste taky bol moj dojem z nich - keby som si nieco z toho na zaklade reci na nete kupil asi by som tucne nadaval... ok na gui sa urcite da zvyknut ale ten dotykovy displej je proste slabota, aj slabsie reagoval a clovek na to musel viac tlacit a to sklo nieje take, aby som to presne popisal "hladke" ako to na ipade/iphone, schvalne som skusal poslajdovat po samsungu a potom po iphone a proste neda sa to porovnat...

argument o tom ze ktovie co tam mali nainstalovane a tak - nuz predpokladam ze zaujmom predajcu je predviest vyrobky v najlepsiej moznej kvalite, navyse o pult vedla boli vystavene ipady a tie fungovali tak ako maju ... a ked uz sme pri tom galaxy taby som si skusal aj v inej predajni a bolo to presne to iste (aj ked tam som na to mal len asi minutu lebo ma zena hnala ze sa pnahlame :))) a v konecnom dosledku ak maju tie zariadenia taky OS ze sa da totalne rozdrbat tym ze sa do eho instaluju veci tak to tiez nieco vypoveda o kvalite takeho zariadenia - neustaleho riesenia co si mozem dovolit nainstalovat a conie, ako upratat registre a neviem co vsetko aby ten os ako-tak fungoval aom si uzil 15 rokov s windowsom takze pri telefone/tabletw uz fakt nemam zaujem riesit ktoru verziu os na tom mam pouzivt, ci mam updatnut, ci mi potom pojdu vsetky appky ktore som pouzival v starsej verzii, atd atd...

ja nikomu neberem spokojnost s tabletmi a smartphonmi od samsungu - ja len hovorim ze uz teraz viem ze som rad ze to nemam a urcite by som to nikomu nekupil ani nedoporucil kym si to sam poriadne nevyskusa ...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

OS tema aplikacema samozrejme nerozdrbes, ale zpomalis to zarizeni a to se da udelat naprosto kdekoliv, vcetne ios, na pozadani predvedu ;) Proto jsem psal, ze nevim, co bezelo na tech iphonech, ktery mely pomalejsi reakce nez muj telefon.
Intuitivnost je subjektivni. Jako nekomu prijde neintuitivni mac os, nekomu windows, nekomu xfce nebo ice wm, nekomu prijde neintuitivni Samsungackej desktop manager na telefonech. Muzes ho vypnout a pouzivat ten standardni androidi, tam je intuitivnost stejna jako na iphone, protoze ta mnozina operaci, co se da provadet na iphone, se tam dela uplne stejne.
S tim sklem to je zvlastni, mam takovej pocit, ze samsung i apple berou stejnej typ kryciho skla od stejny firmy (ruku do ohne za to nedam), ale vypada to, ze jsi asi zkoumal nejakej levnej model, kde to je treba jinak, jinak si neumim vysvetlit to tlaceni, na mym sgs2 je sklo i citlivost ovladani uplne stejna jako na iphonech, nepoznas rozdil. Zkus priste nejakej top model, uvidis sam.
BTW srsnu jsem si nevsiml, jen par lidi reagovalo na tvuj prispevek, to uz tak na forech chodi ;) Nebud tak vztahovacnej.

Odpovědět