Rozumný, inteligentní smartphone za rozumný peníz

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět

Jaký OS používáte v telefonu:

Symbian
9
11%
Windows
7
9%
Android
26
33%
iOS
25
31%
Jiný...
13
16%

Celkem hlasů: 80

biscuit

Re: Rozumný, inteligentní smartphone za rozumný peníz

Příspěvek od biscuit »

pytkin to myslel asi obecne ;)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Aha, jo tak ... myslel jsem že mluví o tom, že za 300 EUR je někde možné dostat iPhone (to by bylo moc fajn)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo píše:300 EUR je uplně v pohodě - a kde se dá dostat iPhone za 300 EUR ?
no v orange mi ho dali za tu cenu ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jasně, oni si to zase nechají doplatit jinak :)

Co se týče ochrany, nakonec jsem pořídil originál Samsug černé pouzdro (kapsičku), do které se mobil snadno dává a vytahuje a kromě toho tam jsou otvory na repro a mikrofon (a hovor se dá přijmout stlačením home tlačítka přes obal, čili v poklusu a v terénu není třeba z toho mobil vůbec vytahovat) + ho takhle přenáším v kapse atd. , čili ochrana dokonalá. A ve statických podmínkách je vytažený ven. Folii dávat nebudu ani žádné další permanentní návleky ...

lavender

Příspěvek od lavender »

Ivo píše:Aha, jo tak ... myslel jsem že mluví o tom, že za 300 EUR je někde možné dostat iPhone (to by bylo moc fajn)
neviem ako je to pri iphone5, ale pri 4 a 4s bol rozdiel medzi cenami v eu a vo svajciarsku 200e. a ziadny posraty operator, viazany alebo blokovany telefon.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Ivo píše:Tak jsem se rozhodl koupit si novou hračku a po 2 letech s Galaxy S1 se jdu klukovsky potěšit novým autíčkem S3 :D (už je k mání za cca 8k což se dá ...)

Obrázek
dej vedet, taky ho par tydnu mam, vysel me asi na 6. stahni si novou verzi OS, jestli jeste nemas (jelly bean). jedna z neprilis proklamovanych novych f-ci je nizka audio latence, takze snad by i v tomhle ohledu (audio apps) mohl android predehnat konkurenci.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Na 4.1.1 se to včera updatovalo, ale nastala pak zvláštní věc - nejdou diktovat sms česky (předtím normálně šly). Čeština nastavená, všechno v pořádku, dám Speak (objeví se Speak: Czech/čeština) - a výsledky jen anglicky (bláboly), po češtině ani památky ...

Mimochodem - jaké jsou současné nejlepší audio aplikace (DAW apod.) pro Adroid ?

hubert

Příspěvek od hubert »

Zaujimave, tiez som updateol svoju SIII na 4.1.1. ale rozpoznavanie slovenciny pri diktovani mi zostalo...Popravde som dost prekvapeny celkom slusnou spolahlivostou tohto systemu....v aute na nezaplatenie.....

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Je to záhada - spousta lidí (podle for) má podobný problém, někteří říkají že v tom problém nemají ... Kde je ale potom zakopaný pes, je otázka ... (když jsme u auta - tak ve 4.1.1 nějak zmizelo nastavení "Car Driving". Viděl jsem ho tam a než jsem si ho stačil vyzkoušet, po upgradu zmizelo ..

Jinak to funguje zatím po všech stránkách parádně a proti S1 je to obrovský upgrade ... Taky vypadá moc pěkně, je fajn do ruky a celkově je velmi sympatický. Před pár dny jsme s malým šli kolem mobilní prodejny, kde měli vedle sebe na vyzkoušení iPhone5 a Galaxy 3, tak jsme si s tím čtvrt hodinky hráli. Bez ohledu na to co je co, mi byl sympatičtější, lépe se držel atd Galaxy (i kdyby na něm bylo napsané iPhone :)

Jak Dendy před časem zminoval o horší dotykové odezvě u Androidu, tam to nebylo ani náhodou, obojí úplně stejně bleskové, přirozené a okamžitě reagující na dotyk .. (a jak jsem koukal, proti iPhonu 5 má Glaxy opět poloviční vyzařování v jednotkách SAR - to považuju za velmi důležitý parametr ... to že že mobilní telefony u hlavy bohužel způsobují neblahé zdraotní efekty, už není ve stadiu domněnek, ale konkrétních faktů ...)
Naposledy upravil(a) Ivo dne 08 lis 2012 12:16, celkem upraveno 1 x.

hubert

Příspěvek od hubert »

Hej Car Driving zmizlo.....tiez som ho neskusal...a pribudlo blokovanie....Vobec netusim co mal ten CAR rezim robit...ze by prioritne cakal na hlasove povely na vsetko?:...ved to ide spustit aj bez toho. Ja som v kazdom pripade s tymto telefonom spokojny....Ale nikde nevidim ze by Samsung uvolnil Jelly Bean.....zle hladam? Jedine co musim zkritizovat je ten ich soft KIES....to je nieco tak nepodarene a pomale az hroza. Este ze to nemusim na nic ine ako update pouzit.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Mně se telefon updatoval na 4.1.1 uplně sám bez jakéhokoliv připojení k počítači ... Odkliknul jsem Aktualizaci a bylo to ....

Kies je podivná věc, ale nevím na co bych to potřeboval ... iTunes a systém datových přenosů je mi též málo sympatický. Připojit telefon k jakémukoliv počítači, vidět hned všechny složky v něm a dělat s nimi a se soubory co chci, přesouvat je kam chci, je pro mě základ normálního fungování.
Naposledy upravil(a) Ivo dne 08 lis 2012 12:20, celkem upraveno 1 x.

hubert

Příspěvek od hubert »

Ci 4.1.1 je uz Jelly Bean?...aha zrejme ano...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ano, to je on ... Vzhledem k tomu že mám v autě hands free (s druhou sim kartou), je mi car driving mode vlastně k ničemu :)) Naopak uvažuju že bych ten mobil mohl s držákem na sklo používat jako seriozní navigaci ... Vestavěná Volvo navigace je předpotopní, Garmin Nuvi mě občas znervoznuje (zlatý TomTom), Navigon v mobilu vypadá fajn (a též i jeho varování na radary atd) - i když je to taky defacto Garmin. Mám i Sygic, ale to mi připadá špatné - některé obce v CZ tam vůbec nejsou (!!). Navigaci pro Android vydal i Tomtom ted, ale prý je to průser

hubert

Příspěvek od hubert »

Ja mam Sygic.....dlho som si zvykal po prechode z iGo....dnes po par udatoch sa to uz celkom da.....a objednal som si origos drziak na mriezku vetrania....nerad lepim a vrtam v aute....

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Ivo píše:Mně se telefon updatoval na 4.1.1 uplně sám bez jakéhokoliv připojení k počítači ... Odkliknul jsem Aktualizaci a bylo to ....

Kies je podivná věc, ale nevím na co bych to potřeboval ... iTunes a systém datových přenosů je mi též málo sympatický. Připojit telefon k jakémukoliv počítači, vidět hned všechny složky v něm a dělat s nimi a se soubory co chci, přesouvat je kam chci, je pro mě základ normálního fungování.
taky se mi stala podobna vec po updatu, ale druhy den (mozna po rebootu?) uz to fungovalo. btw. doporucuju si v nastavenich zvolit speech recognition spis od googlu, funguje lip nez ta samsungacka. v novym OS je taky google now (drz home button: zobrazi se menu, kde muzes jako driv multitaskingove preskakovat mezi aplikacema a swipem aplikace zavirat. a nove ted otevrit "google now", ktery funguje taky jako siri -- odpovida ti na otazky ohledne pocasi, najde slovnikovou definici, ale taky podle polohy zobrazi pocasi, naplanuje cestu do prace atd.)

ohledne audio apps: nemam prehled, ale pro me zajimava je tahle, az budu mit cas, chci rozchodit ovladani cubenda pres mobil. treba takova moznost spustit record / stop, kdyz nahravam sam sebe na mikrofon a stojim nekde dal, se muze hodit. ovladani parametru pluginu mozna taky, ale tam si nejsem jisty, preci jen je ten display mensi oproti ipadu, kde tyhle veci fungujou ergonomicky.

http://www.humatic.de/htools/touchdaw/

Odpovědět