Rozumný, inteligentní smartphone za rozumný peníz

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět

Jaký OS používáte v telefonu:

Symbian
9
11%
Windows
7
9%
Android
26
33%
iOS
25
31%
Jiný...
13
16%

Celkem hlasů: 80

Ivo
Moderátor

Re: Rozumný, inteligentní smartphone za rozumný peníz

Příspěvek od Ivo »

Hmm, tak jsem zjistil že to diktování CZ sms je problémem SlideIT keyboard (kterou normálně používám), když jsem dal zpět Samsung klávesnici, šlo to normálně česky ...

Jinak jsem ted četl že v Android store je už 550 000 aplikací ... Apple Store 750 000 ... V každých případě těch cca 20 co tam ted mám mi bohatě stačí :)))

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nezalezi na kvantite , ale na kvalite :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

A to myslíš ve vztahu k Applu nebo Androidu ? :) Protože mám aplikace iOS (na iPadu) i Android, musím říct , že aspon v těch co používám, je to uplně stejné. Většina aplikací má verzi pro Android i iOs a funguje to stejně.

Pro mě je u Androidu zásadní, že připojím mobil k jakémukoliv počítači a vidím ho jako průzkumník se vším všudy. iTunes synchronizační rituály nemám rád. Nemluvě o situacích (jako třeba ted) - kdy mi z mého iPadu zmizelo cca 1000 ebooks (po krachu iBooks a přeinstalování). Ty ebooks jsou stále na mém předchozím iPadu1, který jsem prodal kolegovi, ale dostat je ven nejde. v Itunes jsou vidět knihy, ale ukazuje jich tam jenom cca 5 - ale v reálu jich tam má v iBooks 1000. Chtěl bych je, ale nedají se nikde vidět ani přesunout (zlatý Android v tomto) - ale to je OT ... kdyby někdo věděl jak tento problém vyřešit hodím tu otázku do tematu iPad

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : myslel som to globalne .. ze nejde o to kolko ich je , ale ake su ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

To je jasné ... ale myslím že jsou kvalitativně velmi podobné (na nějaké zázraky prostor moc není) ... ale ještě nedávno jsi argumentoval tím že pro Android je aplikací málo, pro Apple hodně :wink:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : no nas tu na fore zaujimaju hlavne audio aplikacie .. a mam pocit ze tam iOS ma stale vyrazne navrh .. Ale nesledujem svet Androidu , takze sa mozno mylim .. Mne iOS vyhovuje .. Neriesim nic ine ..

Este zrejme bude trosku rozdiel v kompatibilite .. kolega ma spolubyvajuceho s Androidom a tomu furt daco nejde .. daco ide .. zrejme ta siroka paleta HW robi aplikaciam dost problemy .. Takze v tomto bude mat iOS tiez trosku navrh .. I ked apple nas pekne odstrihol na IPAD1 s IOSom 6 , takze tiez nastavaju nekompatibility ..

hubert

Příspěvek od hubert »

Ivo: ja pouzivam GO nadstavbu na tom Galaxy..Go launcher, GO keyboard a par dalsich veci od nich....a samozrejme GO power...ten telefon sa vdaka tomu chova uplne inak....no a v tom GO keyboard to diktovanie samo ide....

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Já taky používám všechno GO. Ted jak to zminuješ , to je sranda - zkoušel jsem to diktování : v Samsung klávesnici a Swiftkey3 klávesnici CZ diktování funguje, v GO a SlideIT klávesnici ne :) (asi jiné počasí tady nebo nevím :) Jinak to diktování textu v češtině je ted (proti S1 a starému androidu) neskutečně vylepšené - v poklidu mluvím a ten text se s 99% přesností průběžně v češtině i s diakritikou zapisuje v reálném čase ... paráda ... když náhodou vyjímečně jedno slovíčko trochu ujede, dotknu se ho a hned nabídne opravy nebo přepíšu ... fakt skvělé

mimochodem, má tuhle možnost - diktování textu cz/sk iOS ?

hubert

Příspěvek od hubert »

Ja pouzivam klavesnicu GO keyboard obycajnu,.,,a tam to diktovanie ide....ale skusal som niektore ine klavesnice a na niektorych dokonca nebol ani ten symbol mic a ani som to nevedel aktivovat...tak je mozne ze napriek tomuz e to je systemova feature niektore nadstavby ju nemusia podporovat..hlavne ak su starsieho data vydania.Inak to ako sa da android telefon prisposobit uzivatelovi je fakt parada. Ja som teraz zvazoval aj iphone 5..kedze som si uz zvykol aj na pouzivanie ipadu...ale volba nakoniec padla zase na android. len som zmenil znacku. Pred tym som mal HTC Desire HD....HTC uz nikdy viac.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

trh s audio apps i HW doplnky na androida se zacina rozjizdet, dobra zprava.

http://www.disk.cz/disk/views.csp?!AV,1 ... 1B04GIrA--

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

svata prostoto ..

dendy

Příspěvek od dendy »

Ivo píše:mimochodem, má tuhle možnost - diktování textu cz/sk iOS ?
Dragon Dictation
https://itunes.apple.com/sk/app/dragon- ... 46764?mt=8

biscuit

Příspěvek od biscuit »

presne takovouhle aplikaci shanim pro android. marne, vsechno co jsem nalezl je krkolomne a otravne :-( a pres googlovsky rozhrani nejsem schopen delat nic jinyho, nez ten rozpoznanej text hledat v googlu nebo googlovsky navigaci, pricemz je treba byt online (coz je asi i kvuli speech databazi)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

http://www.novinky.cz/internet-a-pc/mob ... avrat.html

No začínám o tom úplně vážně přemýšlet :) Smartphone s miliony funkcí, ze kterých využiju tak 5%, který je velký, drahý, který musím každý den nabíjet a často ani do večera nevydrží ... zlatá Nokie 6210 :) Telefon na telefonování ...

Odpovědět