Pouziva tu nekdo Sonar?

Vše o programu Cakewalk SONAR
Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 10 srp 2007 14:07

Cyril : stáhni si S6, vyzkoušej a uvidíš sám, zda Ti padne pod ruky.
Třeba Ti bude vyhovovat.

Když jsem kdysi přecházel z Logicu5, tak jsem zvažoval Samplitude, Sonar,ProtoolsLE, Cubase.
Nakonec padla volba Cubase. Cubase4 mi nabízí dostatečný komfort pro práci a víc už neřeším.
Je to prostě osobní záležitost - at´zvolíš cokoliv, tak nic z toho není špatně.
Líbí se mi, že Cubasi silně konkuruje Sonar - ( spolupráce s firmami Lexicon, Kjaerhus je u S6 dost slušný počin !)
Yamaha bude muset v budoucnu taky něco pustit i pro Cubase.
[left]http://www.cakewalk.com/images/SONAR6/S ... ollage.jpg[/left]

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 10 srp 2007 15:14

Sonar používám a jsem s ním velmi spokojen. Podle mě největší problém současné verze je podpora dvou monitorů - buď jsem na to nějak nepřišel, ale na sekundární monitor jsou přesunout jenom pluginy, nejde tam hodit mix nebo track view. Což je trapný a divný, ale fakt jsem nepřišel na to, jak to udělat.
Jo jinak na ty, co neznali Sonar 2, kde byla naprosto GENIÁLNĚ přehledná grafika, další verze můžou fakt působit nepřehledně, protože ten rádoby moderní design laděnej do jedné barvy je z hlediska přehlednosti kontrproduktivní. Hlavně co se týče ikonek na track view :(

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 10 srp 2007 15:20

vasek: barvy si muzes libovolne zmenit, ne?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 10 srp 2007 15:22

Cyril: barvy jo, ale ten mixer v 6tce vypadá fakt "teple". Chvilku jsem to taky používal a nakonec skončil u Cubase.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 srp 2007 15:38

vasek: ked si das grafiku do modu extended desktop, musi ist plne vyuzit oba monitory, bez ohladu na to, ci je na to aplikacia pripravena alebo nie
akurat ked das nejake okno vnutri aplikacie maximalizovat, rozprskne sa na oba monitory, co moze vadit

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 srp 2007 15:59

staci predsa zakladne okno aplikacie roztiahnut cez 2 monitory .. v nuende
to tak pouzivame .. i ked matrox ma rozne vychytavky k tomu .. na
roztiahnutie cez 2 moniky je vhodny program autoresize .. kde vies
aplikacii nastavit ako sa ma otvarat a kde .. cize das rozmery 2och
monitorov , suradnice 0,0 a mas to .. a uz sa to tak vzdy otvori ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 srp 2007 16:06

pytkin: to autoresize je samostatna aplikacia? nejaky link by nebol? mozno by som tym poriesil par softov co ma v tomto seru

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 10 srp 2007 17:39

To co říká Martin ohledně Sonar vs. Cubase je svatá pravda.... Cakewalk má podstatně větší úctu k uživatelům než Steinberg a taky lepí všechny záplaty okamžitě.
Pokud znáš Cubase a nainstaluješ Sonar, tak sám poznáš některé rozdíly.

Používal jsem Sonar do verze 4, pak jsem to porovnal s Cubase a zjistil, že Cubase je podstatně rychlejší a ergonomičtější.

Každopádně ale pokud by zrušili Cubase, tak volím určitě Sonar, Ty na to můžeš mít názor jiný, vyzkoušej, uvidíš.

Uživatelský avatar
freecoolin
Příspěvky: 264
Registrován: 25 lis 2004 09:53

Příspěvek od freecoolin » 10 srp 2007 22:43

Cyril píše:vasek: barvy si muzes libovolne zmenit, ne?
seš hustej
po tom co si vypsal co by daný soft měl umět se ptáš zdali se dají změnit barvy

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 srp 2007 23:07

kexik : sorry .. vola sa to autosizer ..

http://www.southbaypc.com/AutoSizer/

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 11 srp 2007 12:40

freecoolin: nejak ti nerozumim. Ja se neptam, ja to vim.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 12 srp 2007 19:19

Je mi jasný, že se to dá s těma dvěma monitorama pořešit, akorát by to mohlo jít pěkně přímo v Sonaru. Co se týče barev, tak to nic neřeší, protože problém je v ikonkách a editovat ikonky by bylo asi celkem hardcore :-) Mně osobně to nevadí, protože jsem si na Sonara zvykl už dávno a vím, co je k čemu (z toho, co potřebuju k životu).

Uživatelský avatar
freecoolin
Příspěvky: 264
Registrován: 25 lis 2004 09:53

Příspěvek od freecoolin » 13 srp 2007 08:26

Cyril píše:freecoolin: nejak ti nerozumim. Ja se neptam, ja to vim.
aha, mě zmátnul ten otazník na konci, ve škole mě učili, že otazník graficky značí tázací větu.
Naposledy upravil(a) freecoolin dne 13 srp 2007 10:07, celkem upraveno 1 x.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 13 srp 2007 09:01

Zato na čárky a celkovou skladbu věty už nezbyl čas, že?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 13 srp 2007 09:24

na to ze jsem zacinal se serioznima sequencerama u cakewalku, mi prijde sonar desne, jak to tu nekdo nazval, "neergonomickej". navic ty ikony na mixu a v session drummeru me uplne tocej..
a jak tady nekdo nahodil ty ceny, tak ja si myslim, ze cubase studio 4 je docela rozumna varianta, za rozumnej peniz, ktera da vetsine lidi vic nez vyuzijou (muj tip, ale asi ne pro cyrila :-) )

Odpovědět