Pouziva tu nekdo Sonar?
Cyril : stáhni si S6, vyzkoušej a uvidíš sám, zda Ti padne pod ruky.
Třeba Ti bude vyhovovat.
Když jsem kdysi přecházel z Logicu5, tak jsem zvažoval Samplitude, Sonar,ProtoolsLE, Cubase.
Nakonec padla volba Cubase. Cubase4 mi nabízí dostatečný komfort pro práci a víc už neřeším.
Je to prostě osobní záležitost - at´zvolíš cokoliv, tak nic z toho není špatně.
Líbí se mi, že Cubasi silně konkuruje Sonar - ( spolupráce s firmami Lexicon, Kjaerhus je u S6 dost slušný počin !)
Yamaha bude muset v budoucnu taky něco pustit i pro Cubase.
[left]http://www.cakewalk.com/images/SONAR6/S ... ollage.jpg[/left]
Třeba Ti bude vyhovovat.
Když jsem kdysi přecházel z Logicu5, tak jsem zvažoval Samplitude, Sonar,ProtoolsLE, Cubase.
Nakonec padla volba Cubase. Cubase4 mi nabízí dostatečný komfort pro práci a víc už neřeším.
Je to prostě osobní záležitost - at´zvolíš cokoliv, tak nic z toho není špatně.
Líbí se mi, že Cubasi silně konkuruje Sonar - ( spolupráce s firmami Lexicon, Kjaerhus je u S6 dost slušný počin !)
Yamaha bude muset v budoucnu taky něco pustit i pro Cubase.
[left]http://www.cakewalk.com/images/SONAR6/S ... ollage.jpg[/left]
Sonar používám a jsem s ním velmi spokojen. Podle mě největší problém současné verze je podpora dvou monitorů - buď jsem na to nějak nepřišel, ale na sekundární monitor jsou přesunout jenom pluginy, nejde tam hodit mix nebo track view. Což je trapný a divný, ale fakt jsem nepřišel na to, jak to udělat.
Jo jinak na ty, co neznali Sonar 2, kde byla naprosto GENIÁLNĚ přehledná grafika, další verze můžou fakt působit nepřehledně, protože ten rádoby moderní design laděnej do jedné barvy je z hlediska přehlednosti kontrproduktivní. Hlavně co se týče ikonek na track view
Jo jinak na ty, co neznali Sonar 2, kde byla naprosto GENIÁLNĚ přehledná grafika, další verze můžou fakt působit nepřehledně, protože ten rádoby moderní design laděnej do jedné barvy je z hlediska přehlednosti kontrproduktivní. Hlavně co se týče ikonek na track view

staci predsa zakladne okno aplikacie roztiahnut cez 2 monitory .. v nuende
to tak pouzivame .. i ked matrox ma rozne vychytavky k tomu .. na
roztiahnutie cez 2 moniky je vhodny program autoresize .. kde vies
aplikacii nastavit ako sa ma otvarat a kde .. cize das rozmery 2och
monitorov , suradnice 0,0 a mas to .. a uz sa to tak vzdy otvori ..
to tak pouzivame .. i ked matrox ma rozne vychytavky k tomu .. na
roztiahnutie cez 2 moniky je vhodny program autoresize .. kde vies
aplikacii nastavit ako sa ma otvarat a kde .. cize das rozmery 2och
monitorov , suradnice 0,0 a mas to .. a uz sa to tak vzdy otvori ..
To co říká Martin ohledně Sonar vs. Cubase je svatá pravda.... Cakewalk má podstatně větší úctu k uživatelům než Steinberg a taky lepí všechny záplaty okamžitě.
Pokud znáš Cubase a nainstaluješ Sonar, tak sám poznáš některé rozdíly.
Používal jsem Sonar do verze 4, pak jsem to porovnal s Cubase a zjistil, že Cubase je podstatně rychlejší a ergonomičtější.
Každopádně ale pokud by zrušili Cubase, tak volím určitě Sonar, Ty na to můžeš mít názor jiný, vyzkoušej, uvidíš.
Pokud znáš Cubase a nainstaluješ Sonar, tak sám poznáš některé rozdíly.
Používal jsem Sonar do verze 4, pak jsem to porovnal s Cubase a zjistil, že Cubase je podstatně rychlejší a ergonomičtější.
Každopádně ale pokud by zrušili Cubase, tak volím určitě Sonar, Ty na to můžeš mít názor jiný, vyzkoušej, uvidíš.
- freecoolin
Je mi jasný, že se to dá s těma dvěma monitorama pořešit, akorát by to mohlo jít pěkně přímo v Sonaru. Co se týče barev, tak to nic neřeší, protože problém je v ikonkách a editovat ikonky by bylo asi celkem hardcore
Mně osobně to nevadí, protože jsem si na Sonara zvykl už dávno a vím, co je k čemu (z toho, co potřebuju k životu).

- freecoolin
aha, mě zmátnul ten otazník na konci, ve škole mě učili, že otazník graficky značí tázací větu.Cyril píše:freecoolin: nejak ti nerozumim. Ja se neptam, ja to vim.
Naposledy upravil(a) freecoolin dne 13 srp 2007 10:07, celkem upraveno 1 x.
na to ze jsem zacinal se serioznima sequencerama u cakewalku, mi prijde sonar desne, jak to tu nekdo nazval, "neergonomickej". navic ty ikony na mixu a v session drummeru me uplne tocej..
a jak tady nekdo nahodil ty ceny, tak ja si myslim, ze cubase studio 4 je docela rozumna varianta, za rozumnej peniz, ktera da vetsine lidi vic nez vyuzijou (muj tip, ale asi ne pro cyrila
)
a jak tady nekdo nahodil ty ceny, tak ja si myslim, ze cubase studio 4 je docela rozumna varianta, za rozumnej peniz, ktera da vetsine lidi vic nez vyuzijou (muj tip, ale asi ne pro cyrila