CUBASE 4 vs. SONAR 6 a 7

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
dendy

CUBASE 4 vs. SONAR 6 a 7

Příspěvek od dendy »

co vy na to ? porovnanie tychto 2 softov ? ktory vitazi ? kazde dojmy,nazory ale naviac osobne skusenosti s praxe potesia ;) tento rok chcem urcite kupit oficialne nejaky DAW a do uvahy prichadzaju prave tieto 2 ...

Vey

Příspěvek od Vey »

Stejne koupis Cubase ... ;))

tempoautomatic

Příspěvek od tempoautomatic »

Dno

Příspěvek od Dno »

to je jak porovnavat AUDI a MERCEDES

dendy

Příspěvek od dendy »

dno: ty mudrlant :P ano scasti mas pravdu.. ale ked tu bude kopa PRAKTICKYCH skusenosti tak mozno dojdem na to ze by mi viac vyhovoval sonar - kazdy ma ine naroky na to co pozaduje od DAW ...

tempoautomatic: dik pozriem...

nunu

Příspěvek od nunu »

cubase - jedna velka vyhoda ze ho tady ma par lidi kteri v nem umi a tudiz dokazou pomoci.Sonar mi pripada takovy intuitivnejsi.Jasne ze kdyz jsem na par dni zkusil cubase tal jsem v nem neco dokazal taky,ale pripada mi takovy tezkopadny.Jinak sonar 6 co jde stahnout jako demo vypada jako omalovanka...

Dno

Příspěvek od Dno »

nunu : vidis .. presne o tom to je .. mne to pride presne naopak .. Hned ako so si sadol k Cubase , tak som vsetko podstatne vedel .. proste okamzite som mohol robit .. Nedavno som sedel za sonarom a mal som pocit ze zakladne veci neviem spravit .. Je to o tom co komu vyhovuje .. A dalsia vec je aj ta , ze kto si na co zvykne .. Ked uz si si zvykol na jeden software a otvoris druhy, kde je vsetko inak, tak sa ti to zda neprehladne ..

dendy : neviem .. podla mna si vyskusaj oba .. a vyber si co ti vyhovuje .. podla mna ale s cubase nemozes spravit zle .. tym nehovorim ze sonar je horsi .. len ho nepoznam ..

dendy

Příspěvek od dendy »

cubase4 sa vyskusat neda ;-)) zasadne veci co ma v sx3 stvu su v sonare6 poriesene dobre ..

Poklop

Příspěvek od Poklop »

dendy, co te štve na Cubase? Mužeš to konkrétně popsat?

Jinak, já používal Sonara 3 hodně dlouho i Logic 5 a musim otevřeně říct, že až na pár drobností je Cubase SX3 to nejlepší.
Sonar je hodně těžkopádnej, navíc tam pořád blbnou s těma DX synth a ne s VST. Zaloopování songu, vekterym bylo audio, nějaky vždycky poskočilo.
Na Cubase je třeba super, že nemusíš armovat stopy (ani audio). Možná to jde i v Sonaru, ale třeba v Logicu to byl dost opruz. Tady prostě stisknu REC a jedu, záleží jen, na jaký stopě zrovna stojim.
U Logicu bylo super, že VST sedělo na stopě a prostě to byla jedna stopa. Moc jsem nepochopil proč jiný DAW to dělaj zvlášt na audio a MIDI stopy. Nevidim v tom, žádnou výhodu, ale už jsem si zvykl.
Navíc, tak nějak v Čubce všechno funguje, neni problém s kompatibilitou. myslim, že je to SW, na kterym to testujou jako první (pluginy apod)

dendy

Příspěvek od dendy »

poklop:

co mi vadi na cubase ? tu su najzasadnejsie veci, je toho viac ale toto mi vadi uplne zasadne :

- automatizacia

+ zaoblovanie kriviek ked chcem nakreslit automatizaciu napr. sinusovku alebo hyperbolu, cubase to zalomi na mizivo maly pocet kontrolnych bodov, takze smooting veskery zadny)
+ taktiez minimalne rozlisenie automatizacie je tusim 4096 samplov, (nizsie sa uz ist neda) - zda sa to ze je to v pohode ale ked chces robit prudke sweepy/ nabehy cuttofom tak zrazu sa clovek cuduje preco mu to nesedi..
+ nemoznost zabalit cast automatizacnej krivky do "patternu" - resp. do toho obldznicka co je napr. v midi tracku reprezentuje blok not ktory mozes lubovolne presuvat a kopirovat

- groupy.. NEZNASAM to, ze sa neda routovat hocico hocikam - spravim group kanala, spravim dalsi, a dalsi... a vtom ma napadne ze by som chcel ten treti naroutovat do toho prveho - a hopla, mam smolu, na toto pani programatori nemysleli .. pritom podla mna uplne normlana vec, lahko naprogramovatelna (aj s vyriesenim pripadnych feedbackov)

Mike.P

Příspěvek od Mike.P »

Já jsem vyzkoušel hodně programů včetně Cubase a Sonar mi sedí nejvíce.

Dno

Příspěvek od Dno »

dendy : mozno ocakavas od automatizacie viac , nez programatori spravili .. ked chces menit dake parametre v realnom case , mal by si to robit asi v midi , nie automatizaciou .. alebo co .. a tie grupy .. no .. asi je tam daky dovod preco to nejde .. ja som teda este nikdy nepotreboval , ze by som nieco z prava posielal do lava ..

Ale ak ma sonar toto dobre vyriesene .. chod do neho .. je to uz tiez dospely software si myslim .. nedosiel na trh pred rokom ..

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

ja som sonar skusal a midi editacia mi oproti cubasu pride o dost horsia.

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

dendy píše:poklop:

co mi vadi na cubase ? tu su najzasadnejsie veci, je toho viac ale toto mi vadi uplne zasadne :

- automatizacia

+ zaoblovanie kriviek ked chcem nakreslit automatizaciu napr. sinusovku alebo hyperbolu, cubase to zalomi na mizivo maly pocet kontrolnych bodov, takze smooting veskery zadny)

-------------------------------------------------------------------------
Zaoblování křivek funguje, musíš si to nastavit v preferencích.

+ nemoznost zabalit cast automatizacnej krivky do "patternu" - resp. do toho obldznicka co je napr. v midi tracku reprezentuje blok not ktory mozes lubovolne presuvat a kopirovat

---------------------------------------------------------------------------
Máš čtyřku? Tam je to částečně vyřešený jako Instrument Track. Tzn automatizace hned pod stopou...

syncro

Příspěvek od syncro »

Dno: "ja som teda este nikdy nepotreboval , ze by som nieco z prava posielal do lava" No vidíš, já to mám pro změnu skoro v každém projektu a jsem rád, že to jde (používám Logic7). Další věc, bez které se těžko obejít a Cubase ji neumí (nebo aspoň nedávno neuměla jinak než podivným obcházením), jsou sidechainy. Každému prostě vyhovuje něco jiného a to, co někdo nepotřebuje, je pro jiného třeba zásadní...

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Odpovědět