Fender studio free

Trackery, Reason, FL Studio...
Pytkin
Moderátor

Re: Fender studio free

Příspěvek od Pytkin »

pavlii píše:
02 čer 2025 12:31
To už můžeš rovnou argumentovat třeba pořízením Audient zvukovky s autogain funkcí :-D
To je predsa ale daco uplne ine .. To ti len nastavi optimalne gain podla signalu , ale ked dakto zrukne do mikrofonu , tak to bude prebudene ..
pavlii píše:
02 čer 2025 12:31
P.S.: jo a FP rozlišení, stejně jako každé jiné, bude fungovat jen v digitální části. Jak se to musí prohnat převodníkem, musí se dodržet nějaké technologické limity.
No ale prave o ten prevodnik ide .. Ze na vstupe , ked do toho zrazu dakto zrukne , tak to bude OK ..

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

To první byla trochu nadsázka.

To druhé se tak přece nemůže chovat, nejde tu přece jen o převodník, ale i o preamp.

P.

EDIT: fajn, trochu jsem si po delší době zase početl. Takže pokud zařízení není 32bit float, nemá cenu o tomhle formátu diskutovat. A jinak tedy ano, jak píše Pytkin.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tak preamp je analogovy .. takze nema nulu .. nema co skreslit .. Samozrejme nejaky limit tam je , ale daleko vyssi ako sa bezne pouzije ..

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Ale můžeš se dostat přes nějakou maximální smysluplnou výstupní úroveň za ním. Proč by tam jinak byly ty ukazatele na totok :-)

P.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

to je jasne .. ale naco by si to robil ? :)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

No právě. Sakra, tohle nikam nevede. Kdo nechce/nepotřebuje rozumět Gainu, ať si koupí rekordér se 32bit float. Ti ostatní, ať si to dělají jak chtějí 😃😃😃😃

P.

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Abych se vrátil k těm free DAWům, už léta používám Tracktion Waveform (někdy i placenou verzi) a nemůžu si ho vynachválit. Sice už jsem párkrát chtě přejít na Studio One, ale asi není dost času učit se nový workflow. Waveform nebbyl vždy stabilní, alle teď už je v tomhle vcelku ok.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Víte co mi vrtá v hlavě? Že tu nikde není zmínky o Luna DAW od UA. Přitom už i na Windowsech nějakou dobu je k dispozici. Podle toho, co jsem letem světem viděl se to zdá být schopný a v podstatě neomezený nástroj (bez limitů tracků a pluginů). Kdybych nebyl léta zarostlý v Cubase světě, asi bych to už měl dávno nainstalované. Divím se, že jsem na to vlastně nenarazil ani když jsem cca před půl rokem hledal nějakou free alternativu na noťas.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Dlho to bolo nejak viazane na UA hardware ne ? a MAC only ..

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Ano - původně ano, ale už tomu tak není. A je to i pro Win.

P.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jo jo .. sak pozeram .. mozno si tu free verziu aj nainstalujem .. ja mam UA HW ale nechce sa mi ho mat zapnuty stale , tak som si to nikdy na skusku neinstaloval doma ..

Odpovědět