Hudobna produkcia, alebo ako efektivne pracovat...

Trackery, Reason, FL Studio...
luto

Hudobna produkcia, alebo ako efektivne pracovat...

Příspěvek od luto »

Chcem zalozit novu temu a poprosit Vas vsetkych o Vase rady, nazory, postrehy, akekolvek skusenosti, proste vsetko co sa tyka efektivnej prace /samozrejme tym myslim hudobnu tvorbu/.
Moja pohnutka je cisto egoisticka - mam hrozne vela rozpracovanych veci, dokazem na jednom projekte v Session view stravit velmi vela casu, no ked mam tie napady pripravene akosi "zamrznem" a nie som schopny ten projekt dokoncit v arrangement view. Mam pocit, ze travim velmi vela casu s nepodstatnymi vecami a cela pointa mi potom nejak unika. Neviem, ci to znie dostatocne zrozumitelne, ale mozno tento problem zdiela viacero z vas... /samozrejme, ze sa to netyka len ludi pouzivajucich ableton/
velka vdaka
:)

kexik

Příspěvek od kexik »

to je len o lenivost. dokoncenie tracku je drina a technicka zalezitost. isteze je ta prva polovica zaujimavejsia ale ni ine ti neostava ako si to oddriet. na druhej strane, ak mas pocit, ze sa sypu napady, kludne rozrabaj nove veci a nechaj ich nedokoncene. dokoncit sa daju vzdy ale napady vzdy neprichadzaju

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dalsia moznost je dat to dokoncovat niekomu inemu ..

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

2500
najsmutnejsie je to ze ak clovek skonci pri napade, tak to ostane fakt len pri napade ;) nikdy sa to nedokonci... lebo dojde novy napad, ktory potlaci ten prvy, a ten druhy sa tiez nedokonci, lebo dojde treti napad, a ten potlaci ten druhy, a ten treti sa tiez nedokonci, lebo dojde stvrty napada a ....

POREZAL SOM SA KRIVAKOM, KRIVAKOM SOM SA POREZAL, POREZAL SOM SA KRIVAKOM, KRIVAKOM SOM SA POREZAL, POREZAL SOM SA KRIVAKOM, KRIVAKOM SOM SA POREZAL, POREZAL SOM SA KRIVAKOM, KRIVAKOM SOM SA POREZAL, POREZAL SOM SA KRIVAKOM, KRIVAKOM SOM SA POREZAL, POREZAL SOM SA KRIVAKOM, KRIVAKOM SOM SA POREZAL, .....

a to je na tom to smutne 8)

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Wow tak nabusene skladby plne napady bych taky chtel :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

psk501

Příspěvek od psk501 »

Nevim proc ale pro me je nejtvorivejsi stav kocovina(pruser je ze uz moc nepiju) To sem schopny za den dokoncit i tri stare nedodelavky s kteryma sem treba mesic nemohl pohnout:-)

kexik

Příspěvek od kexik »

Pytkin píše:dalsia moznost je dat to dokoncovat niekomu inemu ..
to v nasich koncinach moc nefunguje, dobrych producentov je hodne malo a je velmi tazke ich ziskat... pochopitelna vec, pri tak malom trhu... oni mrchy sa totiz z robenia muziky pokusaju uzivit

Dreamgate

Příspěvek od Dreamgate »

Tohle řeším skoro pořád.Nejvíc energie mám při skládání.Nový nápady,struktura songu,krátky dema kde zahrnu všechny stopy.A pak příjde ta práce,která už mě až tolik nebaví.Demo roztáhnout na song a vše naaranžovat.Ale když se už k tomu dokopu,(říkám si,ať to moje skládání má nějaký smysl)tak mě ten výsledek uchvátí a jsem vždycky rád,že jsem to dokončil.Ale raději opravdu sedím čistě u kláves se sekvencerem a skládám a vymýšlím.

dendy

Příspěvek od dendy »

tiez som maval kedysi ten problem...

odkedy nerobim systemom "najprv porobit napady, az potom ich nsekat za sebou a robit aramzma" ale systemom postupneho vyvoja, proste ked ma nieco napadne, spravim to, potom nadpojim dalsi napad a tak - aranzma/mix rastie postupne s napadmi, tak tento problem nemam.. proste skladba mi rastie a vyvyja sa s tym ako chodia postupne napady ... len pri tomto je dolezite ujasnit si na zaciatku celkovu pointu/naladu skladby aby sa clovek potom moc neodklonil od nosneho motivu :)

LUPO

Příspěvek od LUPO »

mohutnym impulsem jsou penize. Kdyz nekdo otravuje se znelkou za 5000 uplne jinak se pracuje nez kdyz je to za 100 tisic, to je pak jak adrenalinova injekce. Na ziveni to neni ale aqspon je na kaficko a nejakej ten hardware. Kexik: kde to je ty "vase konciny" ?

dendy

Příspěvek od dendy »

lupo: "nase konciny" to je od slova konecnik. nieco ako zadok europy. vytrety starym komunistickym toaletnym papierom.

LUPO

Příspěvek od LUPO »

dendy: kexik tam ma uvedeny "Biberach/Riss" :)

dendy

Příspěvek od dendy »

no z kontextu co pisal sa stale citi byt prislusnykom toho co som spominal :-)

EXCOM

OT :)

Příspěvek od EXCOM »

no ak to bolo byvale DDR tak si sa celkom trafil.. 8)
Naposledy upravil(a) EXCOM dne 19 kvě 2008 16:54, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

:D :D :D

myslim ze to uz je na hranici nemania nic spolocneho z contextom tejto temy :D

Odpovědět