Jindy2 píše:ještě jsem to neposlouchal, ale doufám, že víš, že ve FL Studio 8 je na masteru vždy defaultně zapnutý fruity limiter (ve starších verzích to tak nebylo), ale to bys počítám nepřehlédnul
zdravim páni,
O com je rec? robim V prostredi FL8 - arange, loopy a snazim sa aj mastrovat / Maximus / celkom slusny zvuk sa da z toho dostat , samozrejme 60 - 70 % percent sa odohrava medzi stolickou a pocitacom az potom pride rad na zelezo a soft / ked je niekdo hluchy nepomoze mu ani Abbey road studios!! ale zarazilo ma co spominal jindy2 _? ako sa zbavim toho limiteru resp. da sa vyrendrovat uplne ´tvrdy´ mix/stopy ktore by som mastroval popripade v inom prostredi cez ine SW / T-racks / ..? je lepsie renderovat do 44/ 16 bit ci 48/ 32 bit wav_?
no to je mi jasne - ale tu niekto spominal ze to je defaultne na mastri..? sak ja vidim ked mam nieco na savli zapnute
ci to mysleli chlapci ze ked si zapnem open - new - basic / tak tam je automaticky fruity limiter na mastri / - ale ved predsa si mozem zapnut upne novy cisty basic / patern / bez Limitera - takze bolo to myslene tak?
Pokud otevíráš FL běžným způsobem, tak se ti vždy otevře nový basic projekt s limiterem. Pokud si uděláš vlastní template bez něj, tak se ti logicky načítat nebude anebo použij template BASIC z FL...
invisible_E: bylo to myšlené tak, jak ti vysvětlil delay, měl bys to z toho pochopit...jinak se to týká jen verze FL Studio 8, to už jsem psal...prostě to tam dali jako "novou" funkci proto, aby lidi co nerozumějí pořádně master pluginům a zvuku, nedělali prasácké tracky které clipují - proto je to tam defaultně na masteru, jiný důvod mě nenapadá...pro pokročilejší uživatele, kteří mají vlastní lepší limitery je samozřejmě vhodné ten fruity limiter vypnout, protože mě se nezdá moc dobrý...
FL Studio 8 je na masteru vždy defaultně zapnutý fruity limiter_
- sory z toho som nepochopil ze sa jedna o ten basic mod s limiterom pri cistom starte - to je mi samozrejme jasne myslel som ze sa jedna o nieco ine..
Jen nehcápu proč to řešíš... delay - no tak sorry zapomen..
tak mne to nedalo, exportoval jsem z FLP smycku, tu samou potom z nuenda, dorovnal hlasitost a udelal phase test = absolutni ticho - neni co resit... nebo mozna je.. kazdy DAW cloveka nuti nejak pracovat, k tomu mozna jinej panning law a treba prebuzeni mezi insertama v zavislosti na headroomu podle architektury DAW muze zvuk nejak stereotypne ovlivnovat, ale tenhle zakladni test potvrzuje, ze nejaka systemova chyba tam neni, a rozdily jsou teda vzdycky dilem uzivatele.
Brooklyn / juanita juarez píše:tak mne to nedalo, exportoval jsem z FLP smycku, tu samou potom z nuenda, dorovnal hlasitost a udelal phase test = absolutni ticho - neni co resit... nebo mozna je.. kazdy DAW cloveka nuti nejak pracovat, k tomu mozna jinej panning law a treba prebuzeni mezi insertama v zavislosti na headroomu podle architektury DAW muze zvuk nejak stereotypne ovlivnovat, ale tenhle zakladni test potvrzuje, ze nejaka systemova chyba tam neni, a rozdily jsou teda vzdycky dilem uzivatele.
Díky moc za ten test. Já mám poslední dobou takovou úchylku to pořád porovnávat... Nevím jak to napsat, asi jak to píšeš, každej interface a engine atd. člověka nějak ovlivňuje (mě se třeba FL jako interface až tak nelíbí) a výsledkem může být nějaký rozdíl v mixu nebo obsahu na jednotlivých programech, ale asi ne v koncovém výstupu SW.
Každopádně pro mě ten test nic neřeší, protože ten pocit trvá.