RENOiSE

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

ja som pani dnes po celej noci s RENOISE neodolal a musel som si to kupit :D ten soft naozaj stoji za to!

Cyril

Příspěvek od Cyril »

EXCOM: nebudou ti chybet audiostopy?

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Cyril píše:EXCOM: nebudou ti chybet audiostopy?
ja mam radsej MIDI a sequencer :) mne to vyhovuje.. ja mam rad HW a interny sequencer.. a hlavne skvele spomienky na OctaMED 3.11 ked som robil hudbu do Quadraxa.. skusim to tam nahadzat a z remastrovat... ten RENOISE je fakt skvely...

myslim ze som dobre investoval :lol:

nooly

Příspěvek od nooly »

demsky píše:zopar veci z toho obdobia mam tu www.demsky.sk/pokusy.rar
zbezne jsem to poslechnul a je to dobre! :) technika odvazim si rict nic moc, ale hudebne je to sem tam velmi dobre! (zvlast moduly zacinajici na nap - to je hadam pro nejaky konkretni projekt) a samply mnohdy z maz-soundu, koukam =)
demsky píše: ked sme pri renoise, viem ze je to spicka s vlastnym formatom, zistil som akurat ze neprehrava uplne korektne XM moduly, asi ma ine efekty. momentalne jediny korektny 100% XM tracker je asi spominany Milky.
efekty ma stejne, ale jinak implementovane, takze tam rozdily jsou, skoro zadny z mych modulu nehraje v ReNoisu dobre, ale s tim jsem smireny, ono to ani poradne nejde, ReNoise nema byt klon fasttrackera, od toho je zminovany MilkyTracker. ten ma dokonce kus kodu vzateho z FT2, takze ta presnost je tam fakt vysoka. ale par nianci jsem tam take nasel a za naprosto ultimatni prehravac XM a IT modulu povazuju cokoli okolo bass.dll (napr. XMplay)
EXCOM píše: myslim ze som dobre investoval :D
k tomu myslim neni co dodat, ultimatni alternativa vsednich a nudnych SW sequenceru =)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

vcera ve tri rano sem si zase pro napady odskocil do (modplug) trackeru. neznam nic lepsiho na napady nez trackery. :] jen ten renoise mi nejak nesedl.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Brooklyn / juanita juarez píše:vcera ve tri rano sem si zase pro napady odskocil do (modplug) trackeru. neznam nic lepsiho na napady nez trackery. :] jen ten renoise mi nejak nesedl.
z RENOiSE mam pocit z tazkeho OLD SCHOOL, liznuteho dnesnou dobou... ma vsetko co mali stare trackery a pritom je dotiahnuty do peknej dokonalosti.. je dost intuitivny( cyril, fakt je to pravda :) ) aspon teda premna.. po dlhom case som nemal tak dobry pocit z trackera ako je prave novy RENOiSE..

:D

nooly

Příspěvek od nooly »

tady je aspon krasne videt, ze kazdemu vyhovuje neco jineho. na demoparty pred asi 6 lety me posadili k modplug trackeru (skale tracker byl k nicemu a milkytracker jeste nebyl) a byl jsem uplne mimo koncept, casem sem se i zacal vztekat, coz nemam ve zvyku... =) jasne, jde o zvyk, ale v renoisu to tak nejak prislo samo a v modplugu si nejsem jistej... nakonec sem to udelal, ale bylo to bolestne.

EXCOMovo nadseni z intuitivity ReNoisu pak rozhodne sdilim. ale nekdo, kdo predtim nevidel FT2 to urcite taky vidi jinak...

shafa

Příspěvek od shafa »

Hmmm Tak V1.9FINAL je super. Podpora X2 je opravdu znát a vůbec tak celkově se to opět zvedlo o pár příček nahoru a přidalo na výkonu.

nooly

Příspěvek od nooly »

jojo, uz se tesim na verzi 2.0, v listu je spousta featur k zapracovani =)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

cim viac featur, tym pomalsi proces realizacie napadov. :)
ja som navrat ku trackerom vzdal, nevydrzim pri tom dlho
sediet. inak nechapem preco su vlastne trackery vo vacsine
pripadov defaultne take tmave (v podstate svetle texty
na tmavom pozadi), je vedecky dokazane ze to najviac
skodi ociam pri citani. samozrejme ze to nastastie ide upravit.

nooly

Příspěvek od nooly »

fakt? ja mam defaultne nastavene prave takove skiny... fakt to skodi nejvic? mne se zas spatne kouka do svetleho pozadi a v nem tmavy text...

ale vedcum neodporuju =)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

no neviem, z bieleho pozadia mam vzdy "vypalene" oci.. ja preferujem sedu, ta je velmi lahodiaca oku :) rozhodne smrt bola cierne pozadie a zeleny font :) v RENOISE rozhodne sede pozadie alebo default ake tam je.. to je idealne..

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Nechybi vam v Renoise moznost lehce posouvat noty proti mrizce (pro zivejsi feeling apod)? Nebo tam nejaka je?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Cyril: V trackerech se tohle resi parametrem offsetu samplu.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Cyril píše:Nechybi vam v Renoise moznost lehce posouvat noty proti mrizce (pro zivejsi feeling apod)? Nebo tam nejaka je?
to si ani neviem predstavit ako by to mohlo technicky ist kedze sa jedna o pole eventov :) ale v podstate by si to mohol vyriesit tak ze si das vacsie BPM a si to rozposuvas a dosiahnes toho co chces...

Odpovědět