Ableton, problémy se zvukem, nespolehlivost

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 04 úno 2009 21:22

ekeaze: To je prave nevyhoda, takze pokazde si davam bacha na opotrebeni konektoru a i kontroluju, ze mi to jede ze zdroje a ne z baterky. V podstate v tom vidim jedinou vyhodu USBcka, ze se napaji primo z PC i kdyz jede pocitac jen na baterku.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 úno 2009 21:56

TOM-Thak píše:ekeaze: To je prave nevyhoda, takze pokazde si davam bacha na opotrebeni konektoru a i kontroluju, ze mi to jede ze zdroje a ne z baterky. V podstate v tom vidim jedinou vyhodu USBcka, ze se napaji primo z PC i kdyz jede pocitac jen na baterku.
mne to nedela.. odpojuju - pripojuju a furt to bezi.. macbook pro...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 04 úno 2009 21:59

ekeaze: Tak jsou dve moznosti
a) ja mam MAcbook obyc.. MB061 C2D a pro ma jinak udelany napajeni nez obyc macbook (nechapu proc by to delali)
b) M-audio komponenty nemakaj (mel jsem ozonic a ted mam m-audio firewire audiophile)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 úno 2009 22:07

Trosku OT uz ale tak co no :)
no ja mel i Echo audiofire na live a taky jsem nic takovyho nezaregistroval... bych rek ze za a)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 04 úno 2009 22:16

ekeaze: No to je jedno :D uzavreme OT. Kazdopadne vykonostne mi obyc macbook na live bohate staci.. a jestli je jedina limitace mit to zapojene v zasuvce tak me to zas tak nestve :D

RZK
Příspěvky: 9
Registrován: 04 úno 2009 10:48

Příspěvek od RZK » 05 úno 2009 12:58

Ahoj..

moc dekuji za reakce..

i kdyz MACbook nemam :) hh..

no.. v tuhle chvili se asi nejvice prikladnim k tomu.. ze mi nejvetsi problemi bude delat USB 1....takze zvukovka.. pze M-audio audiophile USB neni zadnej novacek,.. a bohuzel.. jede na USB1 a v PC mam USB 2...

zitra si jdu pujcit Native Instrument 8 DJ.. takze uvidim jestli tohle bude reseni problemu...

Jinak vcera jsem jeste zkoumal jednu vec..a to zatez PC..

pustil jsem ableton a pustil vsechny 4 songy.. zatez CPU v abletonu jela na 30%... mrknu do spravce uloh.. a zatez CPU byla 70 - 80 - 90% vyuzity ramky - 1,66 z 2 giga.. .¨

jinak podotykam ze jsem pred tim vypnul ve spravci uloh vsechny procesy ktere nebyly nezbytne pro chod Windows...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 úno 2009 13:07

a bolo to 70% na oboch jadrach, alebo len na jednom? alebo meria ableton len vlastnu spotrebu a zbytok ma na svedomi prave ovladac k zvukovej karte/usb radic

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 05 úno 2009 13:25

tak to je hodne divny aby mel zatez i ableton 30% a system 90% jen kdyz spustis 4 songy najednou.. a kort ta Ramka .. to je uplny nesmysl... ty songy jedou direct from disk ne ... nemas zapnuty na tech clipech aby to slo do ramky? to ma nejaky zahadny pocitac :)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 05 úno 2009 14:10

Ja bych sazel na Visty, chybi jim nejaka zaplata, jak rikam, na XP sem mel stejny trabl, SP3 to vyresil. Nekompatabilita USB1 a USB2 se mi nezda. Testni jinou zvukovku a uvidis, priapadne abys fakt eliminoval moznost byby driveru stahni si asio4all je gratis a pust stejny setup pod asi4all na interni zvukarnu. Tim poznas, zda je to OS vs Ableton nebo driver ke zvukovce vs OS.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

RZK
Příspěvky: 9
Registrován: 04 úno 2009 10:48

Příspěvek od RZK » 05 úno 2009 14:28

To nevim jak poznam.. jestli zatez CPU.. se tykala jednoho nebo obou jader...

a s tou ramkou..

jak to zjisti.. zda mi to jede primo do ramky ? nebo... .. nechapu,..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 úno 2009 14:53

vsak v task manageri vidis grafy pre oba jadra...

RZK
Příspěvky: 9
Registrován: 04 úno 2009 10:48

Příspěvek od RZK » 05 úno 2009 15:05

ok...

podivam ce doma.. dva grafy tam myslim jsou..

ale byla tam pouze jedna hlavni stupnice.. ktery ukazobala vytizenost ..

musim se podivat.. ted ale nejsem doma..-

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 05 úno 2009 15:29

RZK píše:To nevim jak poznam.. jestli zatez CPU.. se tykala jednoho nebo obou jader...

a s tou ramkou..

jak to zjisti.. zda mi to jede primo do ramky ? nebo... .. nechapu,..

no kdyz v abletonu kliknes na klip tak dole se ti celej ukaze a nad tim jak nastavujes Pitch - Transozici tak mas takovy maly tlacitka... je tam i tlacitko RAM , tak to kdyz je zaply tak to de do pameti, je potreba aby bylo vypli aby nesvitilo...

RZK
Příspěvky: 9
Registrován: 04 úno 2009 10:48

Příspěvek od RZK » 05 úno 2009 15:39

jo aha,, ,diky.. na to se mrknu,... vecer...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 úno 2009 17:41

ja by som to inak nechal natahat do ramky, ak je ramky dost... potom sa obvykle sw chova sviznejsie, ramka je ovela rychlejsia ako 2,5" disk

Odpovědět