Ableton, problémy se zvukem, nespolehlivost

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
RZK
Příspěvky: 9
Registrován: 04 úno 2009 10:48

Ableton, problémy se zvukem, nespolehlivost

Příspěvek od RZK » 04 úno 2009 10:53

Ahoj z Abletonu hraji cca 4 měsíce, když jsem hrál z desek neřešil jsem prakticky nic. Jenže co se týče PC je velmi nutná spolehlivost. PC mám Dell Core 2 Duo, 2x2,0 GHz, 2 GB RAM. OS Win Vista Home Premium. Mám ho prakticky jen na hraní. Ableton mám 7.0.3. K hraní používám MIDI controler Bistream 3X. Takové ty začátečnické problémy byly v tom, že mi vypadával zvuk, třeba na setinu sekundy, několikrát po sobě. To jsem vyřešil latencí. Po vyřešení tohoto se mi několikrát stalo, že mi soft přestal komunikovat s MIDI, nebo se to celé seklo současně i se zvukem. V takových případech nezbývá nic jiného než – správce úloh a vypnout aplikaci, pokud ale stejným způsobem nevypnu i zvukovka (m-audio audiophile USB) Ableton Live nejde vypnout a je stále zamrzlý. Vypozoroval jsem, že se to vždy děje cca po hodině hrani kdy mám pocit, jako kdyby RAMka byla zahlcená, jelikož když chci přetahnout song z jedné šavle na druhou je to zpomalené. Neděje se to pokaždé. Ale dost často. Řešil jsem to všelijak – aktuální ovladače na M-audio, reinstal Abletonu, vyházení veškerých externích VST. Další nemilá skutečnost je ta, že mi CPU jede na 40% což jak vim je hodně. Googloval jsem snad týden v kuse, ptal se všech známích, ale nic nového mi neřekli, vždy to je jen o Latenci o Bufferu, samplovací frekvenci, počtu samplů apod. Vše už mám vyzkoušené. Jen upřesním že hraji následovně – 4 kanály – na každém – 3pasm EQ, delay, reverb, filter na masteru mám reverb, delay, distorsion delay, cca 2x filter, beatrepeat – vše jsou interní efekty, jediné dva externí efekty které jsem si ponechal jsou Glitch, a PSP VintageWarmer2. Počet klipů na každé šavli je cca 80 až 100. Takže když to shrnu, co se týče Win vista – vypnul jsem všelijaké grafické vychytávky, co se týče ovladačů na M-Audio – mam aktuální, MIDI controler ovladače nepotřebuje – firmware mám aktuální. Latence, Buffer size, podpora Core 2 Duo je v abletonu zaplá, myslim, že vše jsem už vyzkoušel, ale CPU pořád je moc vysoké v čemž bude nejspíše hlavní problém. Jinak PC jsem nastavil na vysoký výkon, prioritu ve správci úloh jsem dal Abletonu tu nejvyšši, ale na druhou stranu...to bych vůbec nemusel protože PC je na to dostatečný, ale jak říkám už nevím jak dál. Jediné co mám ješte v plánu je ve správci úloh povypínat vše co není potřeba (ale nic by tam nemělo být). Dál si myslím, že by to mohlo být zvukovkou - že to prostě nezvládá..a proto jsem se rozhodl že bych si pořídil tuto Native Instruments Audio 4 DJ, možná že by se pak chod softu zlepšíl. Ale nevím jestli je toto řešení. Mohu se prosím zeptat na Váš názor? Případně jaké by jste navrhovali řešení atd ? Za jakýkoliv postřeh a radu budu rád. Děkuji.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 04 úno 2009 12:38

Zdravim, stejne problemy mela 7ka v XP SP2, nainstaloval jsem XP SP3 a vse zacalo chodit jak ma.

Asi za to muze neco v OS. Kazdopadne v tvem setu nevidim duvod, proc jit do v7, pokud problemy pretrvaji zkus v6.10 (posledni predchozi co jsem zkousel) a ta bude slapat v pohode. Samozrejme predpokladam, ze mas ableton ofiko koupeny, pokud ne, muze to byt distribuci.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 úno 2009 12:45

ten setinovy vypadek mohly byt tim ze HD nestsihal... v notebooku jsou jen 5400 otacek HD... a co jsem zpozoroval tak Windows maji furt tendenci hrabat na disk, takze pokud si mel spusteno vice wavu najednou a k tomu jeste windows hrabli na disk .. mohlo to udleat drop....

co se tyce toho vypadavani tak bych to typnul na tu USB zvukovku... ja sem docela odpurce USB zvukovek na windows... jestli mas moznost tak bych to vyzkusel s nejakou Firewire zvukarnou...

RZK
Příspěvky: 9
Registrován: 04 úno 2009 10:48

Příspěvek od RZK » 04 úno 2009 13:02

Ahoj..

diky.. za reakce.. abl..sestku jsem nevidel.. pokud ale ma toto - ze pri mapovani si muzu nastavit rozsah - tzn.. treba zapnuti vypnuti nejakeho interniho pluginu... treba od 3 do 127... tak bych do toho sel.. ale myslim ze to umi prave sedmicka..

moznost vyzkouset firewire nemam..

kazdopadne diky.. za odpoved

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 úno 2009 13:13

nejak mi neni jasne aku mas zvukovku? pises hrozne chaoticky
sucastou sp3 su nejake fixy na firewire... sp3 jednoznacne odporucam, zopar divnych veci sa mi po jeho instalacie zo systemu vytratilo (uplne vseobecna rada)

RZK
Příspěvky: 9
Registrován: 04 úno 2009 10:48

Příspěvek od RZK » 04 úno 2009 13:23

ted nevim komu.. byla adresovana tvoje reakce..

ale nahore jsem psal ze mam M-audio Audiophile USB..a ze mam OS Windows Vista home premium...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 úno 2009 13:27

teraz uz vidim... ale kym som to nasiel, skoro mi praskli oci

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 úno 2009 13:28

este jedna poznamka, m-audio ovladace nebyvaju nutne najlepsie v najnovsej verzii. pri delta serii su tie starsie podstatne stabilnejsie

RZK
Příspěvky: 9
Registrován: 04 úno 2009 10:48

Příspěvek od RZK » 04 úno 2009 13:43

:)

jj ted jsem to akorat nekde cetl. zkusim ji preinstalovat..

ale stahnul jsem ovladace na visty.. a ty jou jen jedny..

jinak.. muze taky zlobit to.. ze m audio je USB 1..a notebook USB 2 ??

to muze byt take pricina ne ?

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 04 úno 2009 14:49

Jejda, ty mas USB1? No tak to na rozumne audio zapomen, kazdopadne trable s ovladaci (pripadne) odstrani asio4all, univerzalni driver. Osobne pres nej obcas u rendruji mastering ;)

EDIT:
USB2 je zpetne kompatibilni s USB1, tam problem nebude
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

toxin
Příspěvky: 475
Registrován: 09 pro 2007 23:55

Příspěvek od toxin » 04 úno 2009 20:36

No já nevim sám sem s tou zvukovkou nejako dobu fungoval a nevidim duvod proc by neměla tech par pluginů utáhnout fakt byhc to spis typoval na OS obobne byh hodil dopryč visty a nahrál XP...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 04 úno 2009 20:45

No hlavne USB zvukovka a Visty na zivak, to fakt neni asi to nejspolehlivejsi reseni.. ja jedu z MACa a Firewire a taky to neni na 1000%, ale s usbeckovou zvukovkou a vistama bych se bal vylezt z baraku :D

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 úno 2009 21:09

TOM-Thak píše:No hlavne USB zvukovka a Visty na zivak, to fakt neni asi to nejspolehlivejsi reseni.. ja jedu z MACa a Firewire a taky to neni na 1000%, ale s usbeckovou zvukovkou a vistama bych se bal vylezt z baraku :D
mne FW fachci vsade na 101% jak na MAC tak na PC...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 04 úno 2009 21:12

ekeaze: Tam je nevyhoda toho napajeni.
FW se napaji na Applu z toho 6pinu rovnou ze stroje, ale ten neumi napajet FW pokud neni zapojeny v napajecim zdroji. Jenze na tech Applech se cas od casu podela konektor na zdroji a potom kdyz se ti stane, ze se to prepne nahodou na baterku tak se ti vypne zvukovka a uz nenabehne v systemu a vyresi to jen restart.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 úno 2009 21:15

aha tak to se mi nastesi nikdy nestalo.... to zkusim odpojit...


RZK: jeste mne napadlo jestli mas v notebooku expresscard slot tak vyzkouset nejakou kartu s USB.. treba to s jinym USB radicem poslape lip

Odpovědět