Ableton, problémy se zvukem, nespolehlivost

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 05 úno 2009 17:53

zalezi jsou ty wavy douhy, predokladam, ze kzdy mixuje z abletonu, ze tech tracku bude hafo a snadno presahnou 1,5gb... navic pokud pise ze spousti max 4 stopy najednou , tak to musi utahnou disk uplne v pohode , tam bude zadrhel nede jinde... ja spuostim 8 stop najednou na notebooku a jede to normalne...

ja bych udeal asi kompletni reinstall a pak kdyz by to zlobylo tak bych tam zkusil narvat klasicky XP SP3 jak uz se zde psalo

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 úno 2009 17:58

treba mrknut kolko ram zerie system a kolko ableton sam. ak je ramka uplne nadoraz, a system lezie na swapfile, to moze byt presne ono

RZK
Příspěvky: 9
Registrován: 04 úno 2009 10:48

Příspěvek od RZK » 09 úno 2009 12:15

Ahoj...

Tak jsem zkusil jinou zvukovku.. Native Instrument 8 DJ Audio

Chova se to s ni daleko lip ale co se tyce zatizeni tak to zustava - takze problem prakticky nevyresen.

Kdyz neni spustena zadna aplikace a mrknu na RAMku tak jede treba 600 MB.. Coz docela nechapu.. kdyz se na PC skoro nic nedeje nepositam-li procesy v pozadi, ty by ale nemeli zrat tolik .. nevim.. takhle detailne tomu zas nerozumim.....

Jinak zaple RAM v abletonu nemam...

Zminili jste zde wavky.. Tak cely muj projekt muze mit odhadem 80 - 90 GB. Ale velikost projektu by snad nemela vadit ne ?
98% mam ve wavu (i kdyz vim ze Abl si mp3 dekoduje

Jedine co jeste udelam, je ze odinstaluju vsechny mozny programy a nesmysli, ktery tam jsou od vyrobce.. nejspise to moc nepomuze.. ale docela me to stve.. jelikoz Notase jsem si kupoval pred 4-ma mesicema jen za ucelem hrani a ve finale jede vykonostne uplne na doraz i kdyz ve skutecnosti by mel mit jeste spousty rezervy...

Takze nejspise - PODELANY Visty. Coz me zase stve, protoze jsem za ne dal prachy a za original XPcka mi je tezko nekdo prohodi, respektive u verze Vista Home Premium tahle moznost nefunguje u vyssi rady (Profesional) ano.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 09 úno 2009 12:46

No nevim - znovu - mas legalni Ableton? Pokud ne, muze to byt tim, nez jsem zlegalizoval, myval jsem podobne problemy.

Jeste zkus nastavit system na Background services (nevim jak Vista, ale XP = control panel->System->Advaced->Performance settings->Advanced. Pokud to nemas tak je to tim.

Cao
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 09 úno 2009 13:58

no nelegalnim Abletonem to urcite nebude ... crack nezasahuje nejak do enginu DAW pouze do licence ne... zkus stahnut vyssi verzy toho abletonu... posledni je 7.0.14.. nevim jestli je crackla ale... ja pouzivam legal...
tech 600 MB zatizeni je podle mne u VIST asi normalni co vim tak zerou odost vice jak XP...
jinak opravdu mrkni po tech XP nevim jestli mrkvosoft nedava zdarma downgrade z vist na XP... ale nejdriv sezen vsechny ovladace pro xp.. taky nemusi byt jestli je to novejsi notebook...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 09 úno 2009 14:24

No nevim, ja mel desne trable s 7.0.3 - delalo to psi kusy, nedalo se pouzivat. Pak jsem nahodil SP3 a ejhle, vsechno zacalo fungovat, ale jakmile sem jel treba Sylenthsyn a Ivory, tak mi slo CPU do alaluja, coz na C2D jsem falt nechapal. Pak jsem legalizoval skrze zvukarnu na LE a posleze na full a od te doby, co jsem naintaloval nemam prazadneho problemu s nicim. Nechci tim rict, ze by nelegal.verze nefachala, dlouho jsem na ni jel, ale hodne zalezi kdo co pribalil k distribuci.

Ted me napada, pokud mas distribuci, ktera neobsahuje nastroje (staci se podivat v listu), tak sezen jinou distribuci, taky mi to delalo psi kusy.

Jeste me napada, zkus napsat Ondrash -ovi, on ma Visty a hodne o nich vi, treba bude vedet nejakou zradu hned z hlavy.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2273
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 25 úno 2009 19:26

tých 600 MB RAM žere Vista hned pri štarte, to je normálne.
Downgrade je legálny. Tiež mám na notebooku Vistu a Ableton, zatial mi to stačí, ale čoskoro už bude downgrade nevyhnutný...

Odpovědět