Halooo, Mr. Rasto! Vy nas pocuvat ?

Alebo mliet svoje ?
Co sa tyka toho zvuku, naozaj by som rad pocul porovnanie kvality.
Neries kvalitu zaznamu - na vsetkych spominanych je daleko vyssia, nez si vies predstavit !!! Radsej vymysli na co to polozis, aby si nenahraval kopance do lavice. Tie budu poriadne pocut...
Viem ze toto esi ma rozlozenie mikrofonov ma ab a zoom ma x/y moze tototo hrat nejaku rolu ?
Usporiadanie mikrofonov A-B a X/Y ovplyvnuje stereo zaznam - neda sa povedat jednoducho, co je "kvalitnejsie". Obe su dobre.
Ak Ta to potesi - A-B ma osi mikrofonov prekrizene za mikrofonmi, X/Y pred mikrofonmi. Uz si mudrejsi ?

Obe techniky vznikli v studiach a pri takto malych zariadeniach su to iba vzdialeni pribuzni.
A dolezita otazka, kde na Slovensku kupit za dobru cenu ? Este dalsia vec, citacku na karty to asi nema ze ?
Parametre si nastuduj sam- nemozes predsa chciet, aby mal niekto skusenosti so vsetkymi low-end rekordermi a vedel ich porovnat.
Ja sa priznam ani sam neviem co teraz.
O tom je zivot !!!

O chvilu mame volby a mas ten isty problem.....
Este raz, a odo mna uz naposledy:
- bavime sa o nahravani prednasok a prilezitostne videa - toto su VELMI NENAROCNE aplikacie !!!
- Zoom aj Tascam su fest dobre firmy (aby sme si ujasnili, kde sa hybeme - Creative Labs je VELKA SRACKA !!!)
- kvalita zaznamu je tak dobra, ze keby si to pocul, tak si nevyberies ani po 5 hodinach porovnavania...
- ak by aj boli rozdiely, tak len take, co dokazes lahko vyriesit EQ korekciami v PC editore
- cim "lepsia" cena, tym horsie zariadenie. V podstate ide len o to, dostat sa nad nejaku "magicku" hranicu, a zrazu su vsetky pristroje docela dobre.
- ak ide o rovnake zariadenie - cim lepsia cena, tym horsi predajca alebo nemoznost reklamacie a pod.
- 12h prednasok v kuse som este nevidel, ale moze byt....
- nemecky WEB ESI-audio sa tvari, ze uz to nevyrabaju, tak zhanaj rychlo....