Domácí studio

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 270
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Domácí studio

Příspěvek od bluerecording » 06 kvě 2011 12:49

Pytkin píše:
bluerecording píše: 4. S MAC platformou mas mnozstvo softverovych obmedzeni, co neskor urcite olutujes {Emulacia windowsu v OSX je katastrofa, pada to castejsie ako windows samotny}
toto je samozrejme totalna hovadina .. Windows nebezi v emulacii ale nativne a funguje to v pohode .. na macku mozes nabootovat dokonca direct do windowsu .. alebo bezat paralelne OSX a Windows naraz ..

Ked budes mat ale MAC , nevidim dovod pouzivat windows .. Vacsina ludi po kupe Macku sami zistia , ze widnows uz na nic nepotrebuju a nechapu , preco si MAC nekupili uz davno ..

Jo a MAC samozrejme dnes ziadne softwarove obmedzenia nema .. Vacsina veci funguje aj na Windows aj na OSX ..
Samozrejme videl som uz parkrat ako bezi windows na MACu a naozaj to nie je zrovna najspolahlivejsie.

PAralel desktop je hruza a pada to jak hnile jablka :mrgreen: Treba sa proste rozhodnut ci Mac alebo PC a nekombinovat rozne operacne systemy, vacsinou to zalezi na tom, na aky typ platformy je zvyknuty.
Naposledy upravil(a) bluerecording dne 06 kvě 2011 12:54, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Vrzalík
Příspěvky: 488
Registrován: 27 říj 2009 10:29

Re: Domácí studio

Příspěvek od Vrzalík » 06 kvě 2011 12:53

Používám kombinaci MacBook a Logic 9 a bez problémů. Ale využívání tohoto softu je u mě zatím skromné. Midi třeba vůbec nevyužívám. Používám ho na nahrávání akustických nástrojů ( víceméně housle) a zpěvu. To znamená že nahraju a pak jen kosmeticky upravuju ( de-esser, eq, kompresor, nějaký reverb) a michám. S jiným DAW zkušenost nemám, takže nemám srovnání. Vše co potřebuji to má :wink:. Jsem s touto kombinací spokojený!

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Domácí studio

Příspěvek od Kermitak » 06 kvě 2011 12:55

bluerecording: MAC je z hw hladiska normalni PCcko, tudiz na nem Windows bezi uplne stejne jako na jakymkoliv jinym PCcku.

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 270
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Domácí studio

Příspěvek od bluerecording » 06 kvě 2011 12:57

Nehadam sa, len opisujem vlastne skusenosti...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Domácí studio

Příspěvek od Ivo » 06 kvě 2011 12:59

Mám na Macbook Pro Windows XP a Samplitude tam běží naprosto spolehlivě, řekl bych lépe než na PC :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Domácí studio

Příspěvek od TOM-Thak » 06 kvě 2011 14:32

MAC vs. PC - dneska uz jde na PC v pohode MAC OSX :)

Staci mit intel chipset, intel procesor, podporovanou grafickou kartu a zbytek maka v pohode.

Supportovane graficke karty a zakladni desky: http://wiki.osx86project.org/wiki/index ... 6#Gigabyte



Jinak na MACbooku pro mam taky MAC OSX a Windows pres utilitku od MACu a neni problem.. Jen se mi zda, ze ve windows beha trosku jinak mys nez na mem stolnim PC, ale nevim cim to je. Ale jinak spolehlive vsecko maka.. jo a pod windows nefunguje FireWire radic, apple ma spatny drivery a nekama ten radic vubec.. resilo se to na forech hodne dlouho, pak jsem to vzdal. Nevim jestli nahodou na ten FW800 uz nemaji nove drivery nikde jsem na ne nenarazil.. tak kdyby nahodou nekdo vedel..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Domácí studio

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2011 15:24

bluerecording píše:
Samozrejme videl som uz parkrat ako bezi windows na MACu a naozaj to nie je zrovna najspolahlivejsie.

PAralel desktop je hruza a pada to jak hnile jablka :mrgreen: Treba sa proste rozhodnut ci Mac alebo PC a nekombinovat rozne operacne systemy, vacsinou to zalezi na tom, na aky typ platformy je zvyknuty.
NO .. Moja zena je uctovnicka .. 2 roky robi na MACku .. V Paralels ma Windows a v nom uctovnicke veci .. A v zivote jej to nepadlo .. Nerobim v tom nejak extenzivne , ale pripada mi to uplne v poriadku .. Kedysi v studiu kolegovia na tom prevadzkovali tiez dake officovske veci a nikto s tym nemal problem .. skorej naopak .. Problem moze byt aj medzi stolickou a pocitacom .. Ono zase windows je windows .. S tym mame kazdy svoje skusenosti ..

V kazdom pripade su aj ine moznosti ako Paralels ..

A dalsia vec je , ze nevidim jeden jediny dovod , naco pouzivat na MACku windows (teda okrem toho spominaneho uctovnictva, ale dendy nedavno nasiel dake ucto , co je na OSX) ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Domácí studio

Příspěvek od Kermitak » 06 kvě 2011 15:29

Myslim, ze uz se to posouva nekam trochu jinam.

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 270
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Domácí studio

Příspěvek od bluerecording » 06 kvě 2011 16:13

Ani ja nevidim dovod, preco pouzivat na MACu windows, samozrejme najde sa par programov, ktore nie su urobene pre OSX.

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Re: Domácí studio

Příspěvek od jardatop » 06 kvě 2011 17:03

Ja bych teda notebook do studia nedoporucoval. Uz jsem si zvykl, na 3-4 LCDcka k PC a to je uplne jina prace nez na notebooku nebo jednim monitorem u notebooku. Pracuju v Cubase a mam rad, kdyz to vsechno vidim naraz a muzu hned zasahovat do nastaveni jednotlivych pluginu a pozorovat vsude indikatory. Jako v analogovem studiu, kde ma clovek porad pod rukama stovky cudliku. Taky nemusi behat do jinych mistnosti (~prepinat okna).
Pro mobilni nahravani mam kvalitni notebook (s integrovanym FireWire od TI), takze Firewire zvukovky jsou pro me jasna volba a nikdy jsem nemel problem se stabilitou (na notebook nahravam live zaznamy 24 kanalu pres ProFire2626 bez jakychkoliv problemu).

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Domácí studio

Příspěvek od Kermitak » 06 kvě 2011 17:52

Pocet monitoru uz je jenom tresnicka na dortu a vec osobnich preferenci, funkcne a vykonove ten notebook staci s prstem v nose, monitor a klavesnice se pripadne da pripojit kdykoliv. A jelikoz to musi byt prenosny, je to myslim celkem jasny, rekl bych ;)

Torch
Příspěvky: 39
Registrován: 10 srp 2010 18:53

Re: Domácí studio

Příspěvek od Torch » 06 kvě 2011 19:36

Audio editor v Logicu je mizerný. Ten má daleko lepší Cubase, na druhou stranu s midi se pracuje daleko lépe než v Cubasu. K Logicu je audio editor pro nějaké normální fungování nutnost. Pluginy jsou dobré, nějak je ted využívám více než TC PoCo :oops:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Domácí studio

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2011 20:07

jardatop píše:Ja bych teda notebook do studia nedoporucoval. Uz jsem si zvykl, na 3-4 LCDcka k PC a to je uplne jina prace nez na notebooku nebo jednim monitorem u notebooku.
Mozes pouzit krabicku od matroxu a pripojit 2-3 monitory k notebooku. Neviem si ale predstavit ako mas umiestnene 4 monitory a repraky. Realne sa to da rozumne urobit s dvomi monitormi. Viac fakt neviem ako. Nemas dake fotky?

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Re: Domácí studio

Příspěvek od jardatop » 06 kvě 2011 21:38

Pytkin: Samozrejme to nejsou sirokouhle monitory. Jsou to normalni 17". Dva mam mezi bednama a treti vedle prave bedny a nalevo od leve bedny mivam bud notebook nebo jeste jeden monitor.
A mam to reseny dvema grafickyma kartama, kazda na 2 monitory. Jedna je PCI-E, druha PCI.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Domácí studio

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2011 23:13

jardatop : no tak to vies vyriesit dvomi sirokouhlymi monitormi .. a je to lepsie ako 4 rozne male monitory ..

ja som teda instaloval Logic ja 27" iMac a to 2560x1600 mi prislo na logic uplne postacujuce a nevidim dovod na dalsi monitor .. pripojenie 24" k 15" MBP mi pride ako dobry setup na logic ..

Odpovědět