Domácí studio

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Re: Domácí studio

Příspěvek od jardatop » 07 kvě 2011 00:55

Ale 2 sirokouhle neposkladas mezi repraky tak dobre. Navic kdyz tam nemam roztazeny Cubase, tak muzu na kazdem monitoru jinou aplikaci a kazda muze byt v maximalizovanem okne.
Kdyz si vynasobis sirku 1280 x 4 tak mam stejnou sirku jako ty na dvou 27", ale porizovaci cena je nekde jinde a mezi ne ty repraky nedas :)
Ja mam v druhem monitoru stopy, ve tretim mixaky (nahore grupy, fx a master out, dole tracky) a na 1. a 4. mam rozdelane pluginy. Zkusim to zitra vyfotit.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Domácí studio

Příspěvek od Pytkin » 07 kvě 2011 01:37

jardatop : jo to je fakt .. mali sme 2x20" 1600x1200 .. to bolo v pohode .. vlastne vsak to mam aj na fotke ..

Obrázek

chceli sme tam dat sirokouhle a tam uz bol problem , ze by sa to nezmestilo .. ale ak clovek sedi blizko , tak dva mensie monitory nie su problem .. u nas bol problem , ze na monitory sa divas z metra a uz prd vidis .. carlof to ma trebars celkom v pohode vyriesene ..

ale vlastne ked sa tak na ten obrazok pozeram , problem bol pult a telka .. keby tam neboli , tak tam mozu byt v pohode 2x 24" 1920x1200 ..

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 270
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Domácí studio

Příspěvek od bluerecording » 07 kvě 2011 10:39

Windows 7 ma super funkciu zvacsenia textu bez straty rozlisenia, takze aj z metra sa da krasne pracovat aj na 22 palcovom monitore.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Domácí studio

Příspěvek od Pytkin » 07 kvě 2011 12:44

bluerecording : skusal si to spravit v cubase , alebo inom DAW ? bud sa ti totalne rozoserie grafika a je to nepouzitelne .. alebo v lepsom pripade to nespravi nic ..

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 270
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Domácí studio

Příspěvek od bluerecording » 07 kvě 2011 13:15

Pouzivam to nastavenie so Sonarom a je to uplne perfektne.

krisvi
Příspěvky: 6
Registrován: 06 kvě 2011 10:45

Re: Domácí studio

Příspěvek od krisvi » 10 kvě 2011 10:53

Ještě bych měl dotaz k Macu, řeším, jestli koupit typ s Intel Core duo, zvláště v bazarech se najde za velmi dobrou cenu, nebo investovat víc a koupit MBP s i5. Myslíte, že pro moje účely vystačí ,,starší" verze?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Domácí studio

Příspěvek od Pytkin » 10 kvě 2011 11:01

V principe by stacil aj core duo .. zavisi ako narocne projekty chces robit ..

skorej ide o to , ze tie starsie nie su unibody z hliniku .. ja som tiez nad tym vahal ale radsej som potom kupil novy ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Domácí studio

Příspěvek od Kermitak » 10 kvě 2011 12:50

Unibody jsou i s core duo.

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Re: Domácí studio

Příspěvek od BS » 10 kvě 2011 13:34

kup si desktop, pc s i7 a zbytek penez vraz do monitoringu,. mi prijde, nesmysl to narvat do komplu, kterej ti za 2 roky moralne zestarne, kdyz ti chybi budget treba na monitory... :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Domácí studio

Příspěvek od Pytkin » 10 kvě 2011 17:46

sak pize ze potrebuje byt mobilny .. tahat zo sebou daky desktop je riadna otrava .. ja teda davam palec hore za macbook ..

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Domácí studio

Příspěvek od Fillippos » 10 kvě 2011 22:53

jardatop píše:Ja bych teda notebook do studia nedoporucoval. Uz jsem si zvykl, na 3-4 LCDcka k PC a to je uplne jina prace nez na notebooku nebo jednim monitorem u notebooku. Pracuju v Cubase a mam rad, kdyz to vsechno vidim naraz a muzu hned zasahovat do nastaveni jednotlivych pluginu a pozorovat vsude indikatory. Jako v analogovem studiu, kde ma clovek porad pod rukama stovky cudliku. Taky nemusi behat do jinych mistnosti (~prepinat okna).
Pro mobilni nahravani mam kvalitni notebook (s integrovanym FireWire od TI), takze Firewire zvukovky jsou pro me jasna volba a nikdy jsem nemel problem se stabilitou (na notebook nahravam live zaznamy 24 kanalu pres ProFire2626 bez jakychkoliv problemu).
Jardo, prozradil bys please, jaký notebook používáš? Dík. Jinak naprosto souhlasím s firewire, potažmo s Profire 2626.(8 XLR/Jack combo vstupů, dobré preampy, 2xADAT vstupy, výstupy , 8 jack Výstupy , spdif, atd... :mrgreen: Když k tomu připojíš ještě Protools M-powered za krásný peníz, výjde vše maximálně na 40000, když to přeženu!!!

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Re: Domácí studio

Příspěvek od BS » 11 kvě 2011 10:00

Pytkin píše:sak pize ze potrebuje byt mobilny .. tahat zo sebou daky desktop je riadna otrava .. ja teda davam palec hore za macbook ..
Ajo, tak to ma rict hned ne. Tak tim padem nejaky naslapnuty Vaio. :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Domácí studio

Příspěvek od Pytkin » 11 kvě 2011 10:03

no ved to hovoril na prvej strane ..

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Re: Domácí studio

Příspěvek od jardatop » 19 kvě 2011 16:16

Fillippos:
HP Compaq nc6320, Core2duo. Predtim jsem mel Compaq nx6325 (AMD Sempron), je to hodne podobny notebook, akorat s AMD procesorem a taky mel FW od TI.

Odpovědět