Fígle Kopák Vs Basa - elektronická music

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Tomas 1980

Re: Fígle Kopák Vs Basa - elektronická music

Příspěvek od Tomas 1980 »

ahoj čo sa týka kopáku a basy tak sa jedná o najčastejší problém mixu ktorý zposobuje prebasovanie. Ako to vyriešit doporučujem v mojom novom videu:
dík a nech sa ti darí

Tomáš

biscuit

Příspěvek od biscuit »

opravdu si myslis, ze tutorialy teto urovne patri zrovna na tenhle server?
za me strasny.

hzsrtnn

Příspěvek od hzsrtnn »

:D myslim ze je to uplne ok a hlavne je dobre, ze to spravil. akurat by som mozno odporucal to davat do jedneho threadu, kde by ako prvy prispevok bol zoznam tychto tutorialov a k nim klucove slova.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja nechci nikomu brat motivaci. treba to opravdu lidem, kteri se uplne rozkoukavaji nejak pomuze a neublizi. mne to ale prijde skoro desivy, protoze to "resi" problematiku uplne od konce.

a to nemluvim o tom, ze jsou tam zvoleny uplne spatny loopy. kazdej, kdo trochu premejsli vidi, ze se ty dva elementy v case prakticky nepotkavaj, takze je uplne nepochopitelny, proc by se melo zrovna v tomhle pripade sahnout k reseni se sidechain kompresorem, nebo jeho simulaci volume shaperem. druha vec, ktera me vyslovene zaujala je to, jak muze nekdo udelat tutorial o praci s nizkymi frekvencemi a vsechno nasnimat mikrofonem, kterej spodek vubec nebere, nebo je na nem hi-pass...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Chlapi .. Ja si myslim , ze zivot neni tak dlhy, aby sme sa zaoberali kokotinami ..

MDudas

Příspěvek od MDudas »

To si v podstate napisal to iste, co biscuit, len si k tomu este pouzil aj skarede slovicko... :oops: :wink:
Pridavam sa - zvuk slaby - presne to, co sa demontruje, neni vobec pocut :!: Neni to uplne na h..., nejake informacie tam su. Ale ja by som sa v takejto video+prednes kvalite hanbil to verejne prezentovat. Najvacsi prinos je podla mna, ze je to v Slovencine. Takze kopa chlapcov, co v skole nedavali pozor, si to moze vypocut v zrozumitelnej reci.

Ale ta prezentacia bez pripravy ... :shock: -
"Glu kompresor a ten vlastne ... uhmmm ... ti to ... ti to zlepi ... stylom tym, ze ... ... uhm ... ... ze vlastne ked kopak, ja ho oznacim ... dam to, oznacim... aby ste to rozumeli tomu..."

A ta odborna terminologia
"Ked sa pozriete na celkovu tu ... ten zvuk, alebo frekvencne rozhranie, rozlozenie toho zvuku..."
"... tak oba su na spodnych frekvencnych hladinach a presiluje nam to frekvencne hladiny"

Anglictina :palec-: , kazdu chvilu zbytocne pomocne slovicka, pauzy, neustale meni osobu ja/ty/vy, objasnuje pojmy sposobom "sem to das na vstup"... A uplna ceresnicka je to, co pise biscuit - ani sample nie su dobre zvolene, a tak vlastne prezentuje co ? Kompresiu, ktoru neni treba ?

Ja neviem, je to take... amaterske. Dalsi lepic loopov a samplov. :(

hzsrtnn

Příspěvek od hzsrtnn »

nikto vam predsa nebrani urobit nieco podobne vo vami pozadovanej kvalite 🙃
len ci ako sa to hovori? reci sa vypravaju a chleba sa ji..

vasek

Příspěvek od vasek »

Přesně tak... :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

MDudas píše:
27 lis 2020 03:13
To si v podstate napisal to iste, co biscuit, len si k tomu este pouzil aj skarede slovicko... :oops: :wink:
to bola reakcia na biscuita ..

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Hmm...občas mi tu někteří připadají jako ti kverulanti, co mám v práci. Prostě hlavně chválit a když se ti to nezdá, tak jen nedejbože mi to říct....a když se nebojíš, tak buď ti vpálím přesně tohle co hzsrtnn nebo líp - půjdu si stěžovat šéfovi, protože sis dovolil se vyjádřit, že něco nedělám úplně dobře.. :-(

Ach jo. Ale když mu stačí poplácávání po ramenou od méně znalých a na posunu mu nezáleží, tak jako proč ne. Ale orodovat za někoho jen proto, že jde se svou kůži na trh - to fakt není žádný argument. Zveřejnění odborného videa/textu je prostě něco, co holt musí autor ustát.

P.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

pavlii: jj, tohle je přesně ono. a je to všude.

pytkin: to máš pravdu. ale na druhou stranu, jestli sem stále chodíme a není nám úplně jedno, na jakou úroveň ezone klesá, měli bychom na podobné výplody reagovat. ezone nabízela už před mnoha lety daleko komplexnější, hodnotnější a opravdu odborné příspěvky na toto téma, tudíž nechápu, proč by tady podobné nové příspěvky měly mít vůbec nějaké místo, když to vezmu radikální optikou. jestli se někdo chce "učit" tady od tomáše, místo aby si našel příspěvky od ecsona, matuchy, brooklyna, carloffa... vlastně mě to sere tohleto. a znovu podotýkám - není to vůbec nic proti tomášovi a jeho videím.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ja jsem rozhodne pro kritiku, ale mela by byt vecna a slusna a byl bych rad, kdyby se toho clenove zdejsiho fora drzeli ;)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Ale samozřejmě - jinak taky nemá úplně smysl. Můžeme se v tomhle případě bavit o tom, že mohl biscuit ty detaily z druhého příspěvku napsat hned a neomezit se na slovo "strašný", byť to bylo jednoznačně svázáno s jeho pohledem. Navíc se pak prakticky hned vykrystalizovaly ty detaily.

Za mě je prostě víc špatně ta "obranná" reakce - navíc ani ne autorova.

P.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

pavlii: ja se schvalne ptal autora usecne, protoze mam pocit, ze sem ani nechodi, jen to tady tapetuje svymi videi/y. zajimalo me, jestli vubec ma povedomi o tom, co se tady da najit a jaci lide sem chodi (chodili). ale jak to tak byva, zareaguje uplne nekdo jinej, nez koho se na neco ptas... tudiz jsem to rozvedl, aby to bylo obecne jasny, o co mi jde (to na co jsem narazel bylo puvodne ve dvou rovinach).

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

On dává videa na hromadu míst - hudebniforum.cz, zvukarina.cz, ... to jen tak namátkou, co jsem zjistil. Nikde jsem ale neviděl žádné jeho zapojení do diskusí a nějak mi tím pádem uniká, proč to vlastně dělá. I když - seberealizace bez touhy diskutovat je taky druh zábavy :-) takže asi proč ne.

P.

Odpovědět