guitar rig

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 23 lis 2007 08:12

Presety většinou ignoruju, protože bývají přeefektovaný... ale baví mě někdy jejich nazvy. Například "Black Hole Fun" (rychlej a výraznej chorus) :-)

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 23 lis 2007 09:38

mne se nektery presety libi, delaye, reverby atd z nich samozrejme hned strhavam... nicmene mam casto problem se zasazenim do mixu... jinak mi zvuk simulace (u GR3) prijde jako "dostacujici" =)

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 23 lis 2007 11:07

jenze to je prave ten problem.. ty zvuky sou hezke pouze pokud sou nabalene do x efektu.. pak to z nich sundas a trci to jak sloup.. resp. logicky by to melo fungovat tak, ze ok, nelibi se mi ten reverb, tak ho dam pryc a mel bych mit cistej zvuk trebas ac-30. jenomze po odebrani techhle efektu zustane chuda napodobenina ac-30, ktera ve vysledku nema s realnou ac-30 mnoho spolecneho.. urcite ste si vsichni vsimli, ze dyz se clovek podiva, z ceho sou ty ciste zvuky poskladane, (povetsinou ve stompbox sekci) je tam compresor, chorus, delay, reverb atd., cimz se maskuje neschopnost udelat poradnej cistej zvuk.. zial bohu

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 24 lis 2007 13:52

...je to tak, souhlas.
nooly a spol.: Já hraju na kytaru spoustu let, sice ne moc dobře, ale ty zvukový nuance vnímám. Mně zase naopak není jasný, proč tady všem nestačí Reason a FM7 a pořád něco melou o HARDWARE :-D

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 24 lis 2007 14:00

Dneska jsem zkusil Revalver 2. Prijde mi to o tridu lepsi, nez guitarrig. Daleko bliz realu. Nezere to spodky a nedela takovy diry ve spektru. Konvoluce repraku taky funguje docela hezky.

Chtel jsem zkusit jeste preamp vystup z myho marshala, ale bohuzel to neodpoji reprak a je potreba to ohulit, aby to hralo, takze v panelaku no chance.

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 24 lis 2007 18:04

vasek reason+fm7? no vis jak, proti gustu, zadnej disputat =)

amorph a se zvukem amplitube2 bys to take dokazal nejak porovnat? ne, ze bych nemel vlastni nazor, ale zajima me to...

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 24 lis 2007 19:27

nooly: Amplitube 2 jsem nezkousel, takze nevim.

Kazdopadne tady je ukazka z Revalveru. Co na ten zvuk rikate?
Revalver 2

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 24 lis 2007 20:01

Amorph píše:nooly: Amplitube 2 jsem nezkousel, takze nevim.

Kazdopadne tady je ukazka z Revalveru. Co na ten zvuk rikate?
Revalver 2
Zni to dobre! Asi na tom revalveru fakt neco bude, musim zkusit - vubec ten plugin neznam.

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 24 lis 2007 21:03

Amorph píše:Kazdopadne tady je ukazka z Revalveru. Co na ten zvuk rikate?
Mě by hlavně setsakra zajímalo, jak docílit tohohle metalovýho STEREO soundu kytar... jestliže je to celý přes software, tak to asi nebude souviset hardwarem:) ... Už delší dobu se pokouším něco podobného vyloudit ze softu, ale nikde se mi to moc nedaří.. většinou hodím dvě různé simulace - každou trochu na stranu... Jestli se někdo ozve, bylo by asi fajn to potom kdyžtak oddělit do nového tématu, ale zatim nee :)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 24 lis 2007 21:08

Takove tema uz tu bylo. Nejjistejsi a nejlip fungujici postup je nahrat dvakrat to samy:)

Tady to tak mam. Jsou to dve mono stopy, kazda hozena asi na 70% na stranu. Na obou stopach je revalver s podobnym nastavenim. A kazdou stopu sem nahral zvlast (u konce je slyset, ze sem se podruhy netrefil moc stejne:)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 25 lis 2007 04:43

Amorph píše:nooly: Amplitube 2 jsem nezkousel, takze nevim.

Kazdopadne tady je ukazka z Revalveru. Co na ten zvuk rikate?
Revalver 2
To zni paradne, je to hrane pres lampy nebo ciste digitalni emulace? :D

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 25 lis 2007 10:21

Acid: ciste jen Revalver.

Tenhle soft se mi fakt docela libi. Vzhledem k tomu, ze pro vlastniky Guitarrigu 2 davaj 25% slevu, tak si ho asi za cas poridim:)
Sice dost zere cpu, ale dve az tri instance mi komp utahne, takze to jeste jde. Je fajn, ze se do nej daj ladovat dalsi impulsy, takze jednak jich je na netu spousta a jednak si clovek muze nahrat klidne i impuls svoji bedny.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 25 lis 2007 12:02

Amorph píše:Acid: ciste jen Revalver.

Tenhle soft se mi fakt docela libi. Vzhledem k tomu, ze pro vlastniky Guitarrigu 2 davaj 25% slevu, tak si ho asi za cas poridim:)
Sice dost zere cpu, ale dve az tri instance mi komp utahne, takze to jeste jde. Je fajn, ze se do nej daj ladovat dalsi impulsy, takze jednak jich je na netu spousta a jednak si clovek muze nahrat klidne i impuls svoji bedny.
Tak to vypada ze si ho stahnu :)))

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 25 lis 2007 14:05

mna Revalver2 nepresvedcil, ale ma tam kopec veci na nastavovanie, vcetne prekopavania schem zapojenia, takze mozno mu treba dat cas...

nepresvedcila ma ani Amorphova ukazka, zneje to nejak gumene, naozajstne aparaty su inde - toto je taka "PODovina" skorej.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 25 lis 2007 14:15

Tak uz to mam a super!
Mam to teda na syntak, ale ty zvuky co se na tom daji dostat, proste me zaujal :) a to muzu jen o malo digitalnim bazmeku :))))

Co je to sakra POD? jako P.O.D. skupina kterou si uz moc lidi nepamatuje ale byla v hitparadach? :)) nejsem z oboru tak nevim :)

Odpovědět