guitar rig

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

guitar rig

Příspěvek od nunu » 12 led 2007 13:22

guitar rig - pouziva to nekdo ???Chtel bych to vyzkouset,ale nevim jak to nahrat.Nebo vim,ale nevim zdali je to mozne a jestli to tak jde...

Chtel bych zkusit nahrat zivou kytaru efektovanou guitar rigem.Ale chtel bych ji nahrat do sekvenceru.Jenze jaksi neumim nahravat,nebo nevim jak master vystup ze zvukarny.Jedine propojit vystup zvukarny s dalsim vstupem,ale to se mi nelibi...Pouzivam staricky sunar v.4 .Muzete mne nekdo nasmerovat jak to udelat ???

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 12 led 2007 13:25

no ved on funguje ako VST plugin .. takse s nim robis ako s hocijakym inym .. hodis ho do insertu ..

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 12 led 2007 13:25

Ja ho pouzivam... teda hraju si s nim... snazim se prijit na to, jak to vychytat v Samplitude, zatim se mi dari hrat a slyset signal efektovanej GR ale soucasne bohuzel i cistou kytaru.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 12 led 2007 13:43

nunu: V Sonaru dáš GR na stopu a zmáčkneš tlačítko pro monitorování stopy. Hned bys měl slyšet zprocesovanej zvuk zpožděnej v závoslosti na latenci. V audio musíš mít v input driverech nastavený drivery zvukovky. Toť vše. Nahraje se samozřejmě čistej signál. Když bydeš chtít mít efektovanej wave, uděláš Bounce to track.

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 12 led 2007 13:45

podivej se do pdfka, je to tam presne popsane, musis mit stahnutej vystup na zvukovce (pro ten kanal, kde mas zapojenou kytaru) a pak v DAW proste otevrit jako insert a zmacknout primy monitoring... musi to fungovat

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 12 led 2007 14:47

problem castecne vyresen,uz to umim spustit jako dx instrument.Kdyz privadim do vstupu nejaky audio signal,tak to efektuje,Ale kdyz dam bounce to clip tak se nic nestane.Navic potrebuju to pak jeste pustit a zkontrolovat,samo ze tak,aby to bylo efektovane.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 12 led 2007 17:31

Cyril píše:Ja ho pouzivam... teda hraju si s nim... snazim se prijit na to, jak to vychytat v Samplitude, zatim se mi dari hrat a slyset signal efektovanej GR ale soucasne bohuzel i cistou kytaru.
... mrkni na nase firemni forum, myslim ze to tam tedka nekdo resil...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 12 led 2007 17:39

než dáš bounce, tak musíš taky vypnout ten monitoring na stopě, aby to efektovalo to, cos nahrál a ne to, co ti leze do vstupu

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 12 led 2007 17:40

Uz jsem to poresil s Vaškem taky,poradil mi naprosto dokonale.Abys neslysel neefektovanou kytaru,tak musis mit stahnutou uroven ma mixu zvukovky na kanale na kterem ji mas priplou...

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 13 led 2007 00:43

nunu ja som guitar rig pouzival na rhodes.. velmi sa mi paci ten program

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 25 led 2007 19:37

Jeste jednou se vratim ke guitar rigu,Teda priznam se,ze jsem od toho cekal vic.Mozna to bylo ovlivneno kytarou nebo moji neznalosti, v podstate jsem vybiral jen mezi prednastavenyma kombinacema,ale vysledek mne nejak moc nenadchnul.Je to takove jako by tupe,bez zivota,mrtva ryba a skaredy zvuk...V zadnem pripade to nejsou kytary jak je znam z cdcdek...Ani se nepriblizuji.Mate nekdo podobnou zkusenost,nebo naopak mnohem lepsi vysledky? Kde se mohla stat chyba?

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 25 led 2007 20:53

nunu: me se tam nektery higainovy presety docela libej...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 25 led 2007 21:06

Guitar Rig vyzaduje bezpodmienecne direct box. Bez neho je to uplna mrtvola-chciplina. Inak na to, ako je "komplexny", tiez som cakal viac. Ale pri troche snahy a spravnom pokombinovani "aparatov" s "krabickami" sa tam daju najsta aj pouzitelne zvuky.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 25 led 2007 22:20

rastis: co myslis tim diboxem, to nejde do nej nahrat neco pres preamp nebo co?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 25 led 2007 22:40

No po spravnosti su taketo softy vymyslene tak, ze gitara -> direct box -> line in. Niektore softy sa ako-tak ozvu aj bez direct boxu. GR bez direct boxu hra ale uplne mizerne. Vsak original sa aj predava s akymsi pedalboardom, ktory plni funkciu DI boxu.

Pokial mas git. preamp s dobrym zvukom a GR chces iba ako speaker simulator, nepotrebujes samozrejme za preamp ziadny DI box...

Odpovědět