guitar rig

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 25 led 2007 23:17

neni to len vec impedancie ? ked mas HiZ vstup na zvukovke , tak by to malo byt OK ..

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 26 led 2007 00:57

ono tiez neni DI-BOX ako DI-BOX,....tiez mam hi-z vstupy na mixe, no ked bassgitaru namiesto hi-z zapojim radsej cez radial jdi di-box do line-in, tak to je jak nebe a dudy.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 26 led 2007 08:11

Já mám doma Behringer MIC100 a Guitar Rig používám celkem často. Kytaru protáhnu přes zmíněný preamp a funguje to v pohodě. Chtěl jsem si udělat porovnání, jak to bude hrát, když použiju k tomuto určený Hi-Z vstup. Porovnávali jsme to u kámoše na VTB-1, která Hi-Z vstup má a neslyšeli jsme rozdíl.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 26 led 2007 08:13

Mimochodem, daj se pred dibox dat nejaky kytarovy krabicky, nebo ne?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 26 led 2007 10:35

cyril : ja myslim ze ked tam das gitarovu krabku , tak dibox ani nebude treba .. teda zavisi to od tej krabicky ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 led 2007 10:35

aum generator píše:ono tiez neni DI-BOX ako DI-BOX,....tiez mam hi-z vstupy na mixe, no ked bassgitaru namiesto hi-z zapojim radsej cez radial jdi di-box do line-in, tak to je jak nebe a dudy.
aky mix to mas? hi-z vstup rozhodne na mixoch nie je bezny

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 26 led 2007 10:39

kexik : Soundcraft Compact ho ma napriklad

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 led 2007 10:40

vasek píše:Já mám doma Behringer MIC100 a Guitar Rig používám celkem často. Kytaru protáhnu přes zmíněný preamp a funguje to v pohodě. Chtěl jsem si udělat porovnání, jak to bude hrát, když použiju k tomuto určený Hi-Z vstup. Porovnávali jsme to u kámoše na VTB-1, která Hi-Z vstup má a neslyšeli jsme rozdíl.
to nebude asi tym ze mic100 MA hi-z vstup, jackovy (trs) vstup na mic100 ma vstupnu impedanciu 1Mohm ;)

pani, sa mi vidi ze niektori nemate jasno co hi-z je... je to proste vstup s impedanciou 1Mohm a viac, osadeny fet operakom, fet tranzistorom alebo lampou. nepliest s hi-gain vstupom, ako sa niekedy oznacuje vstup pre mikrofon a ine nizkonapatove zdroje signalu, ten ma naopak impedanciu nizku
dovodom vysokej impedancie je vysoka impedancia snimacov gitary, predovsetkym singlov. do nizkoohmoveho vstupu zapojeny snimac je pretlmeny co ma za nasledok zvlnenie frekvencnej charakteristiky a hlavne stratu vysok a ta potom vedie k nechutnemu zvuku po skresleni
Naposledy upravil(a) kexik dne 26 led 2007 10:42, celkem upraveno 1 x.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 26 led 2007 10:42

cyril: dají. Takhle jsem nahrával přes Tube Kinga. Pak jsem to prohnal přes "čistej kanál" Amplitube. Žádná pecka, ale použitelný rozhodně jo. Jinak myslím, že fakt záleží na krabce, jestli je tam ten preamp/dibox nutnej.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 26 led 2007 10:42

ja myslim ze kazdy tu vie co je HiZ aj HiGain ..

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 26 led 2007 10:44

kexik: jak to mám vědět, od kolika ohmů už je to Hi-Z :-) ?

Dno: přesně tak, já vím, k čemu to je, ale musí to tam být jasně napsaný :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 led 2007 10:48

Dno píše:kexik : Soundcraft Compact ho ma napriklad
di vstup na compacte ma 300kohm. to je na singe coil snimace malo, na humbukre by malo stacit

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 led 2007 10:49

vasek píše:kexik: jak to mám vědět, od kolika ohmů už je to Hi-Z :-) ?

Dno: přesně tak, já vím, k čemu to je, ale musí to tam být jasně napsaný :-)
ved pisem, 1 mega je minimum. nenechaj sa osrat nalepkami a citaj specifikacie. alebo si daj poradit od kexa ;)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 led 2007 10:51

vasek píše:cyril: dají. Takhle jsem nahrával přes Tube Kinga. Pak jsem to prohnal přes "čistej kanál" Amplitube. Žádná pecka, ale použitelný rozhodně jo. Jinak myslím, že fakt záleží na krabce, jestli je tam ten preamp/dibox nutnej.
krabky s aktivnym bypassom (vsetky bossy co poznam, napriklad) funguju v polohe off ako di-box

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 26 led 2007 10:57

OK, nechám to radši na kexovi ;)
Jinak ke Guitar Rigu jako takovému. Už to tu několikrát bylo rozebíraný... stručně řečeno podle mě je to na dost slušný úrovni v oblasti lehce nakřáplýho zvuku. Čistýmu zvuku schází plnost a zní trochu divně, když se hrajou silně plný kila. Dobrej je na rozložený kila, riffy apod. Větší zkreslení je chemickej hnus a pocit při hře divnej. To je pohled kytaristy, já ho jinak než na kytaru nepoužívám.

Odpovědět