guitar rig

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 26 led 2007 10:59

ok .. treba dodat , ze aj dost zavisi od gitary .. vela gitar ma aktivnu elektroniku , kde je jedno co za nou je ..

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 26 led 2007 11:09

Cyril sa pytal, ci moze pouzit pred DI-box krabicky, nie ci moze pouzit krabicku miesto DI-boxu, ako som to spravne pochopil.

Miesto Di-boxu sa da pouzit krabicka, ktora nema true bypass, ako spominal Kexik.

Pouzit nejaku krabicku pred SW simulaciu aparatu urcite pojde, ale mi to uz pripada nejkake zvrhle. Bud ten SW hra a naco tam rvat krabicku (to uz rovno nebudem radsej pouzivat SW) alebo ten SW nehra a nemyslim, ze krabickou z neho vymacknem viac. Ale je to o experimentovani, co sa komu lubi, co komu dobre zneje, takze tak...

Uz som to spomenul viacej razy, ale v SW simulaciach som este nepocul lepsi zvuk, ako "Tube Screamer" + "JCM900" na hi-gain skreslenia a "DS1" + "Tube Screamer" + "Rednef" na klasickejsie skreslenia - (free veci od Simul Analog).

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 26 led 2007 11:11

kexik píše:
aum generator píše:ono tiez neni DI-BOX ako DI-BOX,....tiez mam hi-z vstupy na mixe, no ked bassgitaru namiesto hi-z zapojim radsej cez radial jdi di-box do line-in, tak to je jak nebe a dudy.
aky mix to mas? hi-z vstup rozhodne na mixoch nie je bezny
na tapco malickom mixe som HiZ vstupy mal (teraz mam soundcraft M8 a tam take nemam). no aj ked to porovnam s instr. vstupom ktory mam na Toft Audio kompresore (aj ked je kompresor sekcia na bypass), tak cez ten DI-BOX znie basa o vela vela lepsie. pri gitare je ten rozdiel dost maly (chvilami az pre mna nepocutelny), ale pri base spravi ten di-box obrovsky rozdiel.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 led 2007 11:39

rastis píše:Cyril sa pytal, ci moze pouzit pred DI-box krabicky, nie ci moze pouzit krabicku miesto DI-boxu, ako som to spravne pochopil.
aha tak... no, ak krabicka facha, tak ten dibox je tam piate koleso na voze... ledaze je to nejaky dibox s emulaciou bedne, aj take su...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 26 led 2007 11:41

kexik: laicky receno (jinak to neumim) mi jde o to, jestli dibox sezere i "hot" signal z efektu...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 led 2007 11:58

jasne... s tym nie je ziadny problem. ak na vysokoohmovy vstup pripojis nizkoimpedancne zariadenie, nic sa nedeje. problem je len opacne

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 26 led 2007 18:52

www.touring.wz.cz/him.mp3

dovolil jsem si dat kousek co se mi podarilo nahrat,nahravane je to na motu828mk2 pres mic/guitar vstupy na strata,cili na singly.

Ten zvuk se mi proste nelibi-(((

Nejake napady ???
Naposledy upravil(a) nunu dne 27 led 2007 16:12, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 26 led 2007 19:32

nunu: hmm to zni fakt blbe :(
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 27 led 2007 10:08

jó, tak takhle hraje Guitar Rig se singlama. Tenhle zvuk poznávám :D

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 27 led 2007 12:27

-))))))

V tom pripade nechapu to nadseni pro takovouto vec a uz vubec nechapu tu cenu...Ale opravdu zase na druhou stranu,zkousel jsem do nej posilat nejake nasamplovane kytary ze syntaku a bylo to docela zajimave,jenze k hov..,teda nanic,protoze tam nemam techniku a moznosti hry na kytaru a nejsem zadny virtuoz...

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 27 led 2007 14:54

nunu píše:www.touring.wz.cz/him kila.mp3
Probůh, co to je za link?

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 27 led 2007 15:46

Nechapu co ti na tom neni jasne,je to nahrana kytara efektovana pres guitar rig.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 27 led 2007 16:01

Já mluvím o linku, kterej je nesmyslně rozseknutej a nefunguje. Oprav si to prosím.

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 20:30

Příspěvek od nemo » 27 led 2007 20:28

zkus jcm900 ze simulanalog guitar suite, má mnohem přirozenější zkreslení. http://www.simulanalog.org/GSuite.zip

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 28 led 2007 11:31

Inak ma napadlo - mozno je to uplne jasne, ale ja som to trebars povodne vobec nevedel. Pri simulaciach lamp. aparatov v GR sa da zobrazit aj zadna strana "aparatu", kde su dalsie moznosti nastavenia, ako napr. bias, response... , tak ako na realnych lampovych koncakoch. Tymto sa sice neda zvuk nejak zasadne zmenit, ale da sa trochu vylepsit, hlavne co sa tyka nabehu tonu... Napr. Tubescreamer + JCM800 s trochu upravenym biasom sa aj celkom da, aj na singloch...

Odpovědět